Avram Barokas Koşusu'nu Edgar kazandı

Avram Barokas Koşusu'nu Edgar kazandı

3 yaşlı safkan İngiliz taylarına mahsus olarak gerçekleştirilen mücadele, 1600 metre mesafe üzerinden çim pistte yapıldı.

2023 yılı Avram Barokas Koşusu'nu, jokeyi Görkem Özçelik ile start alan, Hakan Kefoğlu'nun sahibi ve yetiştiricisi olduğu Edgar (Native Khan - Senator Amidala / Lion Heart) kazandı. Tarkan Şit'in antrene ettiği doru tay bu galibiyetiyle kariyerindeki 2'nci birinciliğini kazanmış oldu.

8 safkanın katıldığı yarışta Sellyboy (Amerikalı - Dust Catcher / Victory Gallop) ikinci olurken, Serseri Hat (Bushranger - Shiny Moon / Byron) üçüncü, Samurai Kajiki (Golden Tower - Up In Tıme / Poet's Voice) dördüncü ve Sword Master (English Channel - Call Me Kim / Tapit) da beşinci oldu.

Koşunun galibi Edgar için bitiriş derecesi 1.38.58 olurken, farklar ise 1/2 Boy - 1,5 Boy - Burun - 2 Boy şeklinde oluştu.

Avram Barokas

1926 yılında İstanbul’da doğan Avram Barokas, ilk, orta ve lise eğitimini Musevi Lisesi'nden tamamladı. Hayatına yön veren basketbol ve atçılık sporlarıyla çok küçük yaşta tanıştı. 13 yaşında uzun yıllar formasını giydiği dönemin önemli basketbol takımlarından Beyoğluspor’da profesyonel kariyerine adım atar ve kısa sürede A takımına yükselir. Bu dönemde futbola da yeteneği olan Barokas, bir dönem iki spor branşını birlikte yürüttü. Ardından lig şampiyonluğu yaşadığı Galatasaray Spor Kulübü’nde forma giydi. 23 kez ay-yıldızlı formayı giyen Barokas, 1951 yılında Paris’te düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda 4. olan milli takımın kadrosunda yer aldı. 1956 yılında profesyonel basketbol kariyerini sonlandırdı. Darüşşafaka başta olmak üzere, birkaç takımda antrenörlük yaptı. Basketbol kariyerinin ardından bir süre babası ile birlikte deri imalatı ve kendi girişimleriyle kort bezi imalatı yaptı. Babasının yanında Veliefendi’ye geldiği yıllarda filizlenen at sevgisi yıllar içinde tutkuya dönüştü. Uzun yılla at sahipliği ve yetiştiriciliği yapan Barokas, 1984 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. Aytudor, Prince Nur, Bora Bora, Hakan isimli safkanlarıyla Çaldıran, Kraliçe II. Elizabeth, Ankara gibi önemli koşularda başarı sağladı ve yetiştiricilik yaptı. Çeşitli dönemlerde Yönetim Kurulları'nda görev yapan Barokas, 1988 yılında kurulan Safkan İngiliz Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği'nin kurucuları arasında yer aldı. 2003 yılında aramızdan ayrılan Avram Barokas’ı, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.
 

bcrb02lqg3tuxcsnkylmkdzp.jpg

jvffzphtculwczxjub19nnsd.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.