Avram Barokas Koşusu'nu Time To Shine kazandı

Avram Barokas Koşusu'nu Time To Shine kazandı

3 yaşlı safkan İngiliz taylarının birincilik mücadelesine sahne olan çim pistteki 1600 metre mesafeli koşuyu, Ayşe Merve Kitapçı'nın sahibi olduğu Time To Shine (Luxor - Chantilly / Whipper)  jokey Halis Karataş ile kazanırken 3'te 3 yaparak birincilik serisini sürdürdü.

6 tayın start aldığı koşunun ikincisi Subutai (Counterattack - Aamaal / Mamool) olurken, Gökdenizim (Mendip - Beren Sultan / Artie Schiller)  üçüncü, Hakna (Hakeem - Carna / Divine Light) dördüncü  ve Baduu (Smart Robin - Roosendaal / Always A Classic) da tabelanın beşinci basamağında yer aldı.

K. Levent Kitapçı ile Hakan Saner'in yetiştiricisi olduğu ve Yağmur Gürsöğüt'ün antrene ettiği safkan koşudan 1.36.06'lık bitiriş derecesiyle galip ayrılırken farklar, 3 boy - ½ boy - burun - 2 boy şeklinde sonuçlandı.

Şeref tribününde gerçekleştirilen törende, koşuyu kazanan atın sahibine  kupayı merhum Avram Barokas'ın torunu Emir Alkaş verdi. Alkaş ayrıca, safkanın antrenörü Yağmur Gürsöğüt'e ve jokeyi Halis Karataş'a plaket takdim etti. Törene, Kulübümüz Genel Sekreteri Ahmet Özbelge, Kulübümüz Yönetim Kurulu Üyeleri Gülnur Gülerce ve Can N. Güven ile davetliler de katıldı.

 

Avram Barokas

1926 yılında İstanbul'da doğan Avram Barokas, Musevi Lisesi'nden mezun oldu. Hayatına yön veren basketbol ve atçılık sporlarıyla küçük yaşta tanışan Barokas, uzun yıllar formasını giydiği Beyoğluspor'a transfer oldu. Ardından lig şampiyonluğu yaşadığı Galatasaray Spor Kulübü'nde forma giydi. 23 kez ay-yıldızlı formayı giyen Barokas, 1956 yılında profesyonel basketbol kariyerini sonlandırdı. Darüşşafaka başta olmak üzere, birkaç takımda antrenörlük yaptı. Basketbol kariyerinin ardından at sahipliği ve yetiştiriciliği yapan Barokas, 1984 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. Grup 1 koşu galipleri Ay Tudor ve Prince Nur, Grup koşu başarıları olan Ayizim, Avi, Karanfil gibi atları koştu ve başta Lunar Ocean gibi grup başarısı olan safkanların da yetiştiriciliğini yaptı. Çeşitli dönemlerde Yönetim Kurulları'nda görev yapan Barokas, 1988 yılında kurulan Safkan İngiliz Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği'nin kurucuları arasında yer aldı. 2003 yılında aramızdan ayrılan Avram Barokas'ı, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

uymy3er0ocnno58zfd2jzwim.jpg

mdlbobl3ews752hkfg1zqjxk.jpg

oic8vwkfgsdwrp2sybIynemn.jpg

yrcvnkauf0qmlzsjxnewqdj9.jpg

wnedfwplpivmer3s5o9udbyj.jpg

jthpsenxvjvfuarg09om3zb4.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.