Avrasya Ekonomi Zirveleri Koşusu'nu Öztekbey kazandı

Avrasya Ekonomi Zirveleri Koşusu'nu Öztekbey kazandı

4 yaşlı safkan Arap atlarına mahsus olarak düzenlenen mücadele, 1400 metre mesafe üzerinden sentetik pistte yapıldı.

2024 yılı Avrasya Ekonomi Zirveleri Koşusu'nu, Sercan Kavuşan'ın sahibi olduğu Öztekbey (Altaha - Kerime / Albatur) jokeyi Vedat Abiş idaresinde kazanma başarısı gösterdi. Karacabey Tarım İşletmeleri yetiştirmesi, Turgut İbiş'in antrenörlüğünü üstlendiği al erkek safkan daha önceki 3 startında olduğu gibi bu koşuda da başarılı bir performans göstererek 4'te 4 yapmış oldu.

Seyir zevki yüksek bir mücadeleye sahne olan yarışın ikincisi Uçankutlutay (Uçarer - Taykutlu / Kutlu Er) olurken, Ak Filozof (Baba Mevlüt - Aysevil / Bilgin) üçüncü, Kralbatur (Uçanbey - Yaprakhanım / Odinhan) dördüncü, Kaşmir Tay (Onurkaan - İzsüren / İzbatur) da beşinci sırada yer aldı.

Yarışın galibi Öztekbey için bitiriş derecesi 1.32.60 olurken, farklar 1/2 Boy - 3 Boy - 1/2 Boy - 15 Boy şeklinde neticelendi.

Koşunun ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına Ferhat Tabanca'ya kupasını KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar verdi.

Törene Kulübümüz Başkanı Serdal Adalı, Yönetim Kurulu Üyemiz Gülnur Gülerce ve davetliler de katıldı.

 

agmgld7p9br0wnnhticoeIxs.jpg

qmdovrjtx8tpnujkks46z2e3.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.