AVRUPA GİRİŞİMCİLİĞİ TEŞVİK ÖDÜLLERİNE TÜRKİYE ADINA ADAY PROJE OLARAK ATÖLYE ÜSKÜDAR SEÇİLDİ

AVRUPA GİRİŞİMCİLİĞİ TEŞVİK ÖDÜLLERİNE TÜRKİYE ADINA ADAY PROJE OLARAK ATÖLYE ÜSKÜDAR SEÇİLDİ

Avrupa Komisyonu’nun sponsorluğunda sürdürülen Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri 2022 yılı ulusal başvuru süreci tamamlandı. Belediyemizin ar-ge, yenilik ve girişimcilik kültürünün toplumun tüm kesimlerine yaygınlaştırılması ve araştırma, yenilik bilinci, teknoloji ve bilim kültürünün uygulama düzeyinde gerçekleştirilmesi amacıyla bir ekosistem olarak hayata geçirdiği Atölye Üsküdar projesi “Girişimcilik Yeteneklerine Yatırım Yapmak” kategorisinde Türkiye’yi temsil edecek.

Girişimciliğin ve KOBİ’lerin desteklenmesinde ulusal, bölgesel veya yerel düzeydeki iyi uygulamalar Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri ile 2006 yılından beri ödüllendirilmektedir. Bu organizasyon ile girişimciliğin Avrupa çapında kamu kurum ve kuruluşlarının desteği ve teşviki ile geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Atölye Üsküdar projemiz de bu kapsamda değerlendirilmiş olup ülkemizi temsil etmeye hak kazanmıştır.

Bu yarışmaya Türkiye adına katılacak projelerin seçimi ise KOSGEB'in ulusal koordinasyonu ile gerçekleştirilmekte olup başvurusu yapılan projeler, Değerlendirme Komisyonu tarafından incelenmiştir. Tüm projeler takdire değer bulunmakla birlikte Avrupa Komisyonu’nun belirlediği sınırlar ve kriterler dâhilinde sadece iki projenin Türkiye adına yarışmaya katılması ve ödüle aday projeler olmasına karar verilmiştir. Bu projeler için Avrupa Komisyonu nezdinde adaylık süreci resmi olarak başlatılmıştır.

Detaylı bilgi için: www.atolyeuskudar.com

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.