Aydilge, Doğum Gününü Esenyurt’ta Binlerce Kişiyle Kutladı

Aydilge, Doğum Gününü Esenyurt’ta Binlerce Kişiyle Kutladı

*Aydilge’ye sahnede sürpriz doğumgünü kutlaması

Esenyurttarihinde ilk olan Uluslararası Halk Dansları ve Müzik Festivali’nin üçüncügünü, halk dansları ve Aydilge konseri ile devam etti. Binlerce Esenyurtlununkatıldığı festivalde Aydilge’ye doğum günü sürprizi yapıldı. Ünlü sanatçı,“Hayatımda unutamayacağım bir doğum günü sürprizi oldu” dedi.

EsenyurtBelediyesi’nin düzenlediği 1.Uluslararası Esenyurt Halk Dansları ve MüzikFestivali, coşkuyla devam ediyor. Esenkent Rıfat Ilgaz Açık Hava Tiyatrosu’ndagerçekleşen festivalin üçüncü gününde halk dansları gösterileri ve Aydilge konseri vardı. Kültür elçisi misafirgruplar Sırbistan, Kuzey Osetya, Azerbaycan, Ukrayna, Yunanistan, Bosna Hersekve Ürdünlü gösteri toplulukları sahne performanslarını sergiledi. Ardından daünlü sanatçı Aydilge hayranlarıyla buluştu. Şarkılarıyla izleyenlere müzikziyafeti yaşatan sanatçı, geceye damgasını vurdu. Binlerce vatandaşın katıldığıkonserde, Aydilge’ye doğum günü sürprizi yapıldı.  

“Bu Festival Benim İçin DoğumHediyesi Gibi”

Konseriöncesinde uluslararasıhalk dansları topluluklarının gösterilerinibeğenerek izlediğini belirten Aydilge, “Çok mutluyum. Benden önce farklı farklıülkelerden gelen dostlarımızın danslarına da göz attım. İnanılmaz yetenekli vebaşarılılar. Üstüne üstlük bir de bugün benim doğum günüm. Ne kadar güzel oldu.Bu festival benim için doğum günü hediyesi gibi oldu” ifadelerinikullandı. 

Sahnede Sürpriz Kutlama

BelediyeBaşkanı Kemal Deniz Bozkurt, konser sırasında sahneye çıkarak sanatçının doğumgününü kutladı ve pasta kesildi. Binlerce Esenyurtlu ile birlikte Aydilge’ninyeni yaşını kutlayan Başkan Bozkurt, “Sizleri Esenyurt’ta ağırlamaktan onurduyuyoruz. Esenyurtlulara bu güzel anları yaşattığınız için çok teşekkürediyoruz. İyi ki doğdunuz. Nice mutlu yıllara” dilekleriyle sanatçıya çiçek veplaket takdim etti. Yapılan sürpriz doğum günü kutlaması karşısında çok mutluolan Aydilge ise "Unutamayacağım bir doğum günü sürprizi oldu"diyerek, Başkan Bozkurt’a ve amfi tiyatroyu dolduran Esenyurtlulara teşekküretti.

RıfatIlgaz Açık Hava Tiyatrosu’nu dolduran binlerce Esenyurtlu, Aydilge’nin romantikşarkılarına cep telefonlarının ışıklarını yakarak dev bir koro halinde eşlikederken, hareketli parçalarda görsel şov yaşandı.

“Kendimi Yurt Dışındaymış GibiHissettim”

Festivalideğerlendiren Esenyurtlular, ilki olan bu festivalin ilçeye değer kattığınıvurgulayarak Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’a teşekkür etti. Birçokkültürün aynı sahnede olduğunu ifade eden Cengiz Arslan, “Buraya gelip oturduğumda kendimiyurt dışındaymış gibi hissettim. Bu festival bende Avrupa hissi uyandırdı.Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum” diye konuştu.

Festivaldebirçok kültürü tanıma fırsatı bulduğunu dile getiren Esenyurtlu İhsanSayın,  “Dünyanın farklı ülkelerindeninsanların gelmesi çok hoş. Evrensel ve yereli birlikte yaşıyoruz. Bu da bizimutlu ediyor. Esenyurt'un, ülkemizin en kozmopolit kenti olduğunu biliyoruz; bu birzenginlik” şeklinde konuştu.

Barışı,kardeşliği ve dostluğu pekiştiren festivale katılan Nilüfer Mamak ise şöylekonuştu: “16 yıldır burada oturuyorum. Böyle bir gelişmenin olması, böyle biruluslararası arenaya açılmak bizim için faydalı olacak. Zaten kültürlerarasıbir köprü kurmamız gerekiyordu. Esenyurt’ta 50 tür kültürün olduğunudüşünüyorum. Onlarla iletişim kurmak ve kendimizi ifade etmek açısından katkısıolduğunu düşünüyorum.”

Festivalde Bugün

Festival, bugün Moğollar konseri ilecoşkulu bir final gerçekleştirecek. Festivalin kapanış program şöyle:

20.00Halk Dansları Topluluklarının Gösterileri

22.00"Moğollar" Konseri

Yer:Esenkent Rıfat llgaz Açık Hava Tiyatrosu 

owqm0ad524tskphtI6onnles.jpg

yj3q0dyl7garw6fbvtt4hfik.jpg

6be4f5ondhljqxwpyco7nk3v.jpg

b4umksz2t0nhst5emq7jgcd6.jpg

vladcqwhirg8h5o946jzytoc.jpg

egyqaupmzqomkfcp7vw5cijh.jpg

cplotw2mstvh5h9sqbzef3q4.jpg

zeujlyruaotfy4w6v390rthb.jpg

ug1ev9mq7odz2hkqabfrsmpl.jpg

gq4nbnf5vhsa71bykmzoopxs.jpg

qht6yg0wovllbmjae2f5ckyz.jpg

th2e9qfn7pvowurmzxb4dkfc.jpg

le6ogfnstpewgczdc9vjykk5.jpg

u41ld8uhrnjm9fzbcnaew50a.jpg

robfenicfe5umhsj9vonv2pg.jpg

jlzmfsxkpbtq54r7burg1gno.jpg

fcbm86uljsv52s1pwyIjgxhk.jpg

eamhyn458nzsti69cujvds1z.jpg

4hlopa5cgxykqvgs0krcIu1n.jpg

p6I7qeugwypo9rzbbxfw2hai.jpg

u2nevqrtz1ohz0l4jxpyuxia.jpg

jronhjsitpl8t2sokqpbvzly.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.