Aydın Tat Koşusu’nu Cool Star kazandı

Aydın Tat Koşusu’nu Cool Star kazandı

4+ yaşlı safkan İngiliz atlarına mahsus olarak düzenlenen yarış, 2200 metre mesafe üzerinden sentetik pistte yapıldı.

Aydın Tat Koşusu'nu, Mert Bayır'ın sahibi ve yetiştiricisi olduğu Cool Star (Torok - Tawafeeg / Bernardini) jokeyi Görkem Özçelik idaresinde kazandı. Tarkan Şit'in antrene ettiği 4 yaşındaki doru at bu galibiyetiyle kariyerindeki 5'inci birinciliğini elde etmiş oldu.

7 safkanın start aldığı yarışta Kocavezir (Torok - Ekinoks Code / Doyoun) ikinci olurken, Zafer Ateşi (Win River Win - Gold Hyperion / Pharly) üçüncü, Sweps (Native Khan - Legend Of Princess / Vento) dördüncü ve Timelord (Lawman - Avventura / Johannesburg) da beşinci oldu.

Koşunun galibi Cool Star için bitiriş derecesi 2.16.72 olurken, farklar ise 2 Boy - 2,5 Boy - Boyun - 3,5 Boy şeklinde sonuçlandı.

Aydın Tat

Aydın Tat, 1960 yılında Şahmazan isimli safkan Arap atıyla katıldığı yarışta, geçirmiş olduğu talihsiz kaza sonucunda hayatını kaybetmiştir. Merhum jokey Aydın Tat’ı anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.
 

e21u95tqymccszk3hgxrgwni.jpg

sebohqe2tzbctrhgsxjn7ky5.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.