Aydoğan San Koşusu’nda galibiyete Myboytomo ulaştı

Aydoğan San Koşusu’nda galibiyete Myboytomo ulaştı

2 yaşlı İngilizlerin katıldığı 1600 metre çim pistteki yarışı Şemsi Ağırtaş’ın yetiştirdiği, Semih Katı’nın sahibi olduğu Myboytomo (Myboycharlie - Shining Gold / Okawango) jokeyi Ahmet Çelik idaresinde 1.37.28’lik dereceyle kazandı. Casım Katı antrenesindeki doru erkek tay, son startında Bursa’daki KV-6 koşudan galibiyetle ayrılmıştı.

Tabelanın ikinci basamağında Yablanitsa (Bodyguard Hero - Albany / Rey De Cafe) jokeyi Vedat Abiş’le kendine yer bulurken, Majestic Endeavour (Native Khan - Welldones Daughter / Mountain Cat) Halis Karataş’la üçüncü, Patrick Wilding (Authorized - Güllüzar Sultan / Dehere) Özcan Yıldırım’la dördüncü, Hard Of Rock (Kafkaslı - Uni Baby / Flying Spur) da Mehmet Kaya’yla beşinci oldu. Koşudaki farklar ise 3 Boy - Burun - 1/2 Boy - 1,5 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından gerçekleştirilen törende, kazanan tayın sahibi adına antrenörü Casım Katı’ya kupasını, merhum Asli Üyemizin oğlu Serkan San takdim etti.

Şeref Tribünü’ndeki törene San Ailesi’nin yanı sıra Yönetim Kurulu Üyemiz Can N. Güven, Asli Üyelerimiz Cüneyt Çalıcıoğlu, Alim Melih Kura, S. Bora Atakol ve B. Balkar Balkaroğlu da katıldı.

 

Aydoğan San

1939 yılında Tarsus’ta doğan Aydoğan San, Boğaziçi Üniversitesi Endüstri İşletmeciliği Bölümü’nden mezun oldu. Ardından Amerika’da işletme üzerine yüksek lisans ve doktora yapan San, bir süre burada, işletme müşavirliği yaptıktan sonra Türkiye'ye döndü. Özel sektörde yöneticilik yaparak sürdürdüğü kariyerine tekstil, imalat ve ihracat sektörlerinde faaliyet gösteren kendi firmalarını kurarak devam etti. 1982 yılında atçılıkla ilgilenmeye başlayan Aydoğan San, 1994 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. Sahibi ve yetiştiricisi olduğu birçok Grup koşu galibi İngiliz safkan Sabırlı ile ülkemizi yurt dışında da başarıyla temsil etti. 2020 yılında aramızdan ayrılan Aydoğan San’ı anısına düzenlenen bu koşu vesilesi ile saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

zfbrto9xj16f7mg3phcdjsle.jpg

pigc1nm4etsdeugx5hqzqjrx.jpg

ynprfrjozuucdwl9vev082aj.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.