AYFAR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİNE GÖRKEMLİ TEMEL ATMA TÖRENİ

AYFAR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİNE GÖRKEMLİ TEMEL ATMA TÖRENİ

Ayfar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi için temel atma töreni gerçekleştirildi. Silivri Kaymakamı Tolga Toğan, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ve Ayfar Yönetim Kurulu Başkanı Gani Binici ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene İstanbul Valisi Davut Gül katıldı. Çanta Sancaktepe Mahallesi’nde mülkiyeti hazineye ait 10 bin 596 metrekare arazi üzerine inşa edilecek lisenin yapımı Ayfar tarafından gerçekleştiriliyor. İnşa işlemleri tamamlandığında Silivri; 24 derslikli, 720 öğrenci kapasiteli modern ve yepyeni bir liseye kavuşacak. Okulun inşa çalışmalarının kısa sürede tamamlanması hedefleniyor.

ŞAHİN: “BİZE BU HAYALLERİ YAŞATANLARA TEŞEKKÜR EDERİM”

Törenin açılış konuşmasını yapan Çanta Sancaktepe Mahallesi Muhtarı Hayri Şahin, “Bugün burada yeni bir başlangıcın heyecanıyla toplanmış bulunuyoruz. Abdül Gani Binici Bey’in 27 yıldır söylediği hayali gerçek oluyor. Yepyeni bir meslek lisesinin kapılarını sizlerle birlikte açıyoruz. Çanta halkına hayırlı olsun. Bize bu hayalleri, umutları yaşatan başta Belediye Başkanımız Sayın Volkan Yılmaz’a, Kaymakamımız Tolga Toğan’a, Ayfar kurucu ortaklarına ve Ayfar ailesine canı gönülden teşekkür ederim.” dedi.

BİNİCİ: “LİSEMİZİN TEMELİNİ ATMANIN ONUR VE GURURU İÇERİSİNDEYİM”

Muhtar Şahin’in ardından konuşan Ayfar Kurucu Başkanı Gani Binici; “Bize bu onuru yaşatan ve üretimde, ihracatta, ticarette teşvik destekleriyle kolaylıklar sağlayan başta devletimiz ve yerel yönetimlerimiz olmak üzere herkese teşekkür ederim. Bölgemiz adına mesleki eleman yetiştirecek olan bu kurumumuzun temelini atmanın onur ve gururu içerisindeyim. Bu hayırlı temel atma töreninin Mevlid Kandili gününe denk gelmesi bizleri ayrıca mutlu etmiştir. Tüm katılımcıları Mevlid Kandili’ni tebrik ediyorum. Ayfar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi projemiz için bizlerden desteklerini esirgemeyen başta Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’a, İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya’ya, İstanbul Valisi Davut Gül’e, Silivri Kaymakamı Tolga Toğan’a ve Silivri Milli Eğitim İl Müdürü Mücahit Yentür’e çok teşekkür ederim. Yapımını gerçekleştireceğimiz eğitim kurumumuzun bölgemize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ederim.” diye konuştu.

YILMAZ: “EN İYİ YATIRIM İNSANA YAPILAN YATIRIMDIR”

Törende konuşma yapan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Bilindiği üzere insanlar birçok yeteneklere sahip olarak dünyaya gelirler. İnsanların yeteneklerinin açığa çıkarılması, geliştirilmesi ve yararlı hale getirilmesi eğitim ve öğretim süreci ile mümkündür. Bunun içindir ki en iyi yatırım insana yapılan yatırımdır. İnsana yapılacak en iyi yatırım ise iyi bir eğitim öğretim sürecinin yaşamasını sağlamaktan geçer. Ben bugün burada temelini atacağımız okulumuzun bir meslek okulu olmasını çok önemsiyor ve dikkatlerinizi bu noktaya çekmek istiyorum. Günümüzde baş döndürücü bir hızla gelişen teknoloji, sürekli artarak büyüyen teknoloji kullanımı, bilgi ve iletişim sistemlerine olan ihtiyacın artması, mesleki eğitimi her zamankinden daha önemli bir hale getirmiş bulunmaktadır. Tüm sektörler nitelikli insan kaynağına ihtiyaç duymakta ve bu ihtiyaç her geçen gün daha da artmaktadır. Ekonomik gelişim, iş dünyasının artan nitelikli iş gücü ihtiyacı, beceri merkezli istihdam ihtiyacı mesleki eğitimin önemini daha da artırmaktadır. Yine sanayileşmeyle beraber değişik alanlarda teknik iş gücü ihtiyacı, sektörlerin alanlarında ilgili, kabiliyetli iyi yetişmiş insan kaynağına olan ihtiyaçları mesleki eğitimin vazgeçilmezliğini ortaya koymuştur. Bu gerçeklerden hareketle Milli Eğitim Bakanlığımız, eğitim hayatını çalışma hayatı ile uyumlu hale getirme görevi ve misyonu bulunan meslek liselerimizi tekrar cazip hale getirmek için önemli adımlar atmıştır. Bu atılan adımlar ve hayata geçirilen projeler sayesinde başarılı çocuklarımızın meslek liselerine olan ilgisi ve tercihi artmış, bu sayede de meslek liselerine olan bakış açısı olumlu olarak değişmeye başlamış ve meslek liselerine olan taleplerde ciddi artışlar gözlenmiştir. İşte bugün temelini atacağımız Ayfar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ilçemizde yaşayan çocuklarımızın meslek edinmeleri ve iş yerlerinin ihtiyaç duyduğu nitelikli ara elemanların yetişmesi bakımından son derece önemli ve değerlidir. Kaliteli bir mesleki eğitim şüphesiz, ülkemizin kalkınmasına ve Türk ve Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşmasına büyük katkılar sunacaktır. Bu düşünceden hareketle; Silivri Belediyesi olarak yapmış olduğumuz tüm yatırımlarımızı, geleceğimizin teminatı çocuklarımız için gerçekleştiriyoruz. Bu anlayışımızı kararlı bir şekilde sürdürecek, Silivri’mizin ve ülkemizin geleceğini inşa edecek çocuklarımızı yetiştirmeye devam edeceğiz. Bu vesileyle, okulumuzun bağışçısı olan Ayfar ailesine ve özellikle okulun meslek lisesi olması gerektiğini ifade eden ve bu noktada irade koyan Gani Bey’e huzurlarınızda bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye'nin istihdamına ve üretimine katkı sağlayacak bu önemli okulun ilçemize ve eğitim camiamıza şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

TOĞAN: “SİLİVRİ’MİZİN EĞİTİM DÜZEYİNİ EN ÜST NOKTALARA TAŞIMAK İÇİN GAYRET EDİYORUZ”

Volkan Yılmaz’ın ardından konuşan Silivri Kaymakamı Tolga Toğan, “Biz hem merkezi idare hem de yerel idare olarak, Silivri’mizin eğitim düzeyinin en üst noktalara taşınması için gayret ediyoruz. Bölgemiz sanayi tesisleri ve fabrikaların yoğun olduğu bir konumda yer almaktadır. Bu anlamda aranan kan ihtiyacını karşılayacak olan gençlerimizi ve çocuklarımızı meslek sahibi yapmaya yöneltecek çok değerli bir yatırım yapıyoruz. Bu okulun yapımında emeği geçen başta Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz olmak üzere, herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

GÜL: “BU OKULUN MESLEK LİSESİ OLMASI ÇOK ÖNEMLİ”

Törenin kapanış konuşmasını yapan İstanbul Valisi Davut Gül, “İstanbul genç bir şehir. Göç alıyor ve almaya da devam edecek. Dolayısıyla okul ihtiyacımız devam ediyor. Burada belediye öncülüğünde hayırseverlerle birlikte yeni okullar gündeme gelebiliyor. Yapılan bu tarz okullar sayesinde gençlerimizin eğitim alması kolaylaşıyor. Bu okulun meslek lisesi olması gençlerimizin iş gücüne katılması açısından oldukça önemli. Temeli atılan Ayfar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bu anlamda çok büyük katkı sağlayacak. Başta Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz olmak üzere, bu okulun yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederim. Hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Silivri İlçe Müftüsü İsa Sağlam’ın okuduğu dualar eşliğinde kurban kesimi yapıldı. Ardından İstanbul Valisi Davut Gül, Silivri Kaymakamı Tolga Toğan, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür ve Ayfar Kurucu Başkanı Gani Binici’nin butona basmasıyla birlikte okulun ilk harcı dökülmüş oldu.




8p2cbeslzlqvmarxvImzkoo5.jpg

awowqfoqjeg4hkdzerbn12a0.jpg

0yhzextfgdonltq8mscrlqa7.jpg

hybjbmiuwt6lvzmfeq8w3x0f.jpg

nj7bt59l6sowpk2s3qqrdtv0.jpg

Ipmv64cpgkqzyfer7lovfyu1.jpg

zuna70trfnx2cabyqsovxe3u.jpg

vozumIeolfqbubycd7qz2j5g.jpg

ijzmc2brxlaeczqojfkslpgh.jpg

aoykgbewy6knttpq8de7z3vu.jpg

vexgbvo8cssg3z2zqrnfpo50.jpg

31lpvpcnjqubbtnzswagdxo8.jpg

9tpobwtmuy0jq4rjefwcy8os.jpg

dg2689qwdbforfohnucebvyw.jpg

qgn2ajrbwos5kxpstuvnicew.jpg

eqykz0wsyvgqjvujmbtgdf4b.jpg

cliu9utoj7qzkzqpyea2wb4m.jpg

rfsqdov5fghmrohkengbnj8m.jpg

izbenxlI5aqyk8tpqrv13dya.jpg

qxtuv2fzkthvc1lwsqr7dlma.jpg

p5ahpgzvx1qg4yckakctwidw.jpg

jfor5px8vwpgk7qvm9ae3jdt.jpg

dgwydoIvl78pnvf6t0kijzck.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.