Aygırlarımızdan Cuvee’yi kaybettik

Aygırlarımızdan Cuvee’yi kaybettik

1 Mart 2001 tarihinde doğan Cuvee, kariyerine 2 yaşlı olarak 2003 yılında ABD-Churchill Downs'da kazanarak başladı. 2 yıl ve 9 yarış süren kariyeri boyunca Cuvee birbirinden önemli başarılara imza attı.

2003 yılında G1 Futurity Stakes'in yanı sıra G2 Saratoga Special Stakes ve G3 Kentucky Breeders' Cup Stakes'ten galibiyetle ayrılan Cuvee, 4 birincilik, 2 ikincilik ve 1 üçüncülükle yarış hayatını noktaladı.

2005 yılında Amerika'da haraya alınan ve Kulübümüz tarafından ithal edilerek 2010 yılında aygır kadromuza katılan Cuvee'nin temsilcisi Noble's Promise ABD'de G1 Breeders' Futurity'den birincilikle ayrıldı.

Ülkemizde Cuvee'nin Grup 1 koşu galibi Spencer ile Grup koşu galipleri Es Es Runner, Bawikal, Yıldızhan, Mi Bombon, Time Feel, My Will ve Bal Arısı başta olmak üzere birçok black-type koşu galibi temsilcisi bulunmaktadır. Cuvee'nin bugüne kadar ülkemizde start alan 272 temsilcisinden 173'ü yarış kazanırken, temsilcilerinin kariyer kazancı 55 Milyon TL'ye yaklaşmıştır.

Birçok yavrusunun haradaki başarısıyla aynı zamanda iyi bir kısrak babası olarak da bilinen Cuvee'nin Anatolian Sun, Lega Nord, She Is Mine ve Signorina gibi kızları, yarışçılığımıza Katsu, Lega Lady, She Is Mine ve El Camino gibi sınıf koşu galibi yavrular vermişlerdir. Aygırın kısrak babası olduğu ülkemizde koşan 105 safkan, toplamda 121 birincilik ve 19 Milyon TL'yi aşan toplam kazanç elde etmiştir.

Uzun yıllar aygır ve kısrak babası olarak yetiştiriciliğimize hizmet eden Cuvee'nin kan hattından gelen temsilcileri pistlerde başarılı olmaya devam etmektedir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.