Aziz Nesin’in Eserleri Esenyurt’ta Sahnelenecek

Aziz Nesin’in Eserleri Esenyurt’ta Sahnelenecek

EsenyurtBelediye Tiyatrosu, 15 Kasım’da “Bize Kalan Azizlikler” ile “Perde!” Diyecek

Esenyurt, sanat ile anılmaya devam ediyor. Başarılı kadrosuylabirbirinden güzel oyunları seyircilerle buluşturan Esenyurt Belediye Tiyatrosu,15 Kasım’da Aziz Nesin’in eserlerini sahneleyecek.

Sanat alanındaki çalışmalarını her geçen gün artıran Esenyurt BelediyeTiyatrosu, perdelerini 15 Kasım’da Şehit Erol Kültür Merkezi’nde açıyor. AzizNesin’in kaleme aldığı “Bir İnsan Başı Üzerine Üç Sesli Üzünç", "YaşasınKavuniçi", "Sen Gara Değilsin” adlı eserler usta tiyatrocu Aytekin Özenyönetmenliğindetiyatroseverlerle buluşacak. “Bize Kalan Azizlikler” üçlemesiyle sahnelenecekolan oyun, seyircisini hem güldürecek hem hüzünlendirecek hem de düşündürecek. Toplumsalsorunların eleştirel bir bakış açısıyla ele alındığı oyunlarda sanatseverler, yönetmen Aytekin Özen’in deyimiyle “Hayata karşı çoğalacak.”

“YaşadıklarımızıGözden Geçireceğiz”

Esenyurt Belediye Tiyatrosu yönetmeni Aytekin Özen, oyunlarda bireyinve toplumun genel ahlâkdeğerlerinin işlendiğini, ölüm duygusunun vurgulandığını belirterek şöylekonuştu: “Bu kalpsiz, acımasız dünyada zamanın kırbacı altında ezileninsanların karmaşık iletişimsizliğini, yalnızlığını, çaresizliğini AzizNesin’in kendi diliyle soyut bir biçimde yazdığı, absürd tiyatronun kıyılarında dolaşan bir oyun olarak sahneye koyacağız. Oyunbize, yaşadığımız dünyaya karşı eleştirelbir bakışı sağlayacak. Kendimizi, hayatı, yaşadıklarımızı yeniden gözdengeçireceğiz, yani bizihayata karşı çoğaltacak. Sanatın datemel işlevi bu.”

“BirKürenin İki Yarısıyız”

İzleyicilere çağrıda bulunan usta tiyatrocu Özen, “Onlar olmadantiyatronun ve sanatın hiçbir anlamı yok. Biz onlar için yapıyoruz. Onlarolmazsa biz de olamayız, bizi var eden şey onlar, yani bir kürenin iki yarısı gibi. Biz bir yarısında duruyoruz, onlar da gelerek kendi yarılarınıdoldursunlar” dedi.

UmudunŞehri'ne SanatlaSarılmak

Sanata ve sanatçıya verdiği destekten dolayı Esenyurt Belediye BaşkanıKemal Deniz Bozkurt’a teşekkür eden Aytekin Özen, “Esenyurt yüz bir ülkenin insanınınbuluştuğu kozmopolit yapıya sahip bir ilçe. Bu kültürleri bir arada tutmak,onları mutlu etmek ya da yaşamlarını sağlamak çok zor. Biz bunu yedi bölgedeyapamıyoruz, yani Belediye Başkanımızınişi çok zor. ‘Umudun Şehri’ diye bir sloganı var. İşte umuda burada sanatla sarılmak istiyor. Sanat öncülük ediyor. Sanat yarını içindebarındıran ve yarını anlatan bir olgu. Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz; bizi sahiplendi, her şeyimize sahip çıktı, bütün imkânları sağladı.Bizim umudumuz da izleyicimizle birlikte ileriye gitmek” şeklinde konuştu.

m6fnojop2gh7vmwbh5yla8uk.jpg

tn9yzgmwtay3rhc6v1umkcns.jpg

w7yaswkp3uxdemcqolgjsc6f.jpg

xwa7oxey5huv1cldvqf3lqih.jpg

t7i2qkvpalmbbe5xut3g4xjz.jpg

teclbs0djvwuqffnklq29Ip8.jpg

fj96fen70tla1ldIzxhyr8b2.jpg

mxitndeldnfgozy1fIw4rulg.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.