Baba Destek Programı

Baba Destek Programı

Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile HizmetleriDairesi Başkanlığı ve Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) iş birliğiyle babaların veçocukların iletişimi güçlendirmek amacıyla Baba Destek Programı (BADEP)gerçekleştirildi.

Program kapsamında, BADEP Kadın ve Aile Hizmetleri DairesiBaşkanlığı'na bağlı Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü Gündüz Bakımevleri’ndeöğrenim gören 3-6 yaş arası çocuklar ile babalarına, 13 hafta boyunca yüz yüzeteknikler kullanılarak atölye ve eğitimleri verildi. Baba Destek Programı ilebabaların ebeveynlik rollerini desteklemek, çocuklarıyla sağlıklı iletişimkurmalarını sağlamak, çocukların gelişimlerini desteklemeleri ve babalardadavranış değişikliği oluşturulması hedeflendi.

 13 oturumdan oluşanprogramda; babanın rolü, etkili iletişim, aile tutumları, demokratik ilişki veempati, olumlu davranış geliştirme, sosyal ve duygusal gelişim, zihinselgelişim, okul-arkadaşlar ve baba, bedensel ve cinsel gelişim, çocukla zamangeçirmek ve oyun, yaşam zorlukları ve baba, çocuğun sorumluluk kazanması gibikonuları ele alındı.

13 hafta süren programa düzenli katılım sağlayan 11 babaya;Baba Destek Programı kapsamında sertifikaları verilerek program tamamlandı.

ldgrsblyeprcmfk3ovv9akqn.jpg

owuy8xascv9w6pifd0bpn54k.jpg

xyoj7znzyacnpbtgtlf3hbor.jpg

dyyuzosp2eikafcdxcxbj4gm.jpg

1fydnlf58tIc92azwi0vryjh.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.