BABACAN: "ÇOCUĞU ÜNİVERSİTEYİ KAZANDIĞI HALDE GÖNDEREMEYECEĞİNİ DUYDUM"

BABACAN: "ÇOCUĞU ÜNİVERSİTEYİ KAZANDIĞI HALDE GÖNDEREMEYECEĞİNİ DUYDUM"

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İstanbul'da vatandaşların sorunlarını dinledi.

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İstanbul'da vatandaşların sorunlarını dinledi. Babacan, yurt fiyatları nedeniyle çocuğunu okutmakta zorlandığını söyleyen bir anneye, "Çok fazla anne babadan, çocuğu üniversiteyi kazandığı halde yurda ve harçlığına parası yetmediği için gönderemeyeceğini duydum" dedi.

Ali Babacan, İstanbul'da vatandaşlarla dertleşti. Bir anne, Babacan'a, yurt fiyatları nedeniyle çocuğunu okutmakta zorlandığını söyledi. Babacan, yurt fiyatlarından yakınan anneye, "Çok fazla anne babadan, çocuğu üniversiteyi kazandığı halde yurda ve harçlığına parası yetmediği için gönderemeyeceğini duydum. Az önce kongremize gelmiş bir genç, Aydın’da üniversiteyi kazanmış ancak yurda parası yetmeyeceği için gidemeyeceğini söyledi" sözleriyle karşılık verdi. Babacan ve vatandaş arasındaki diyalog şöyle:

Vatandaş: Yurttan hariç masraflar da çıkıyor. Sadece yurt parası değil, bunun geçimi var, yemeği var...

Babacan: Gıda enflasyonu şu an genel enflasyonun çok üzerinde. Gençlerin de en önemli ihtiyacı gıda, kırtasiye ve ders malzemeleri. Bunların hepsi dövize bağlı.

Vatandaş: Bir emekli maaşım var.

Babacan: Defter kitap diyorsunuz, döviz. Bilgisayar diyorsunuz, döviz. Döviz kuru artınca hayat pahalılaştı, her şeye zam geldi.

Vatandaş: Bizim sonumuz ne olur? Gençler zaten okusalar bile iş yok, iş.

Babacan:Şu andaki hükümet bu sorunlarıçözemeyeceği için biz DEVA Partisi’ni kurduk. Sorunların büyüyeceğini biliyorduk. Şu andaki kadronun bu ülkenin sorunlarınıçözemeyeceğine emindik. İlk seçimde her şey değişir, ama bir seçimin olması gerekiyor. "

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.