Babür Carioğlu Koşusu’nu King Batur kazandı

Babür Carioğlu Koşusu’nu King Batur kazandı

Bu yıl beşincisi düzenlenen mücadeleye (KV-6), 3 yaşlı 6 safkan İngiliz tayı katıldı. 2000 metre kum pistteki koşuyu A. Murat Şen’in sahibi olduğu doru erkek tay King Batur (Kaneko - Sarajevo / Okawango), Mertcan Çelik idaresinde kazandı. Serhat Akbaş tarafından yetiştirilen, Esma Didem Arukan’ın ise antrenörlüğünü üstlendiği safkan, beşinci startında ikinci galibiyetine imza atmış oldu.

Tabelanın ikinci basamağında King Of The Night (Paco Boy - Nurmahal / Bin Ajwaad) kendine yer bulurken, Biba Han (Toccet - Bartoya / Barnato) üçüncü, Robin Empire (Smart Robin - Şahdildar / Golden Sun) dördüncü, My Way To Way (General Quarters - Fairy Queen / Victory Gallop) de beşinci olarak pistten ayrıldı.

King Batur’un 2.10.43’lük dereceyle kazandığı koşuda farklar 7 Boy - Baş - 3,5 Boy - 10 Boy şeklinde oluştu.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan atın sahibi adına antrenörü Esma Didem Arukan’a plaketini, merhum Babür Carioğlu’nun oğlu Canberk Carioğlu takdim etti.

Törene Kulübümüz Denetim Kurulu Başkanı Armağan Turhan ile Kocaeli Hipodromu Mali ve İdari İşler Müdür Yardımcısı Murat Abanoz da katıldı.

 

Babür Carioğlu

1961 yılında, Adana’da doğan Babür Carioğlu, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde doktorasını tamamladı. Veteriner hekim olarak Adana Hipodromu’nda çalışmaya başlayan Carioğlu, askerlik görevini tamamladıktan sonra Türkiye Jokey Kulübü İzmit Pansiyon Harası’nda çalıştı. 1993 yılında İzmit Pansiyon Hara Müdürü oldu. 2001 yılında Türkiye Jokey Kulübü’ndeki görevinden ayrılan Carioğlu özel sektörde veteriner hekim olarak çalışmaya devam etti. 2017 yılında aramızdan ayrılan Veteriner Hekim Babür Carioğlu’nu, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

lmbofrsp4xcy5fkrjttn1z3z.jpg

3amkItnsehjdymrykgrjz2vl.jpg

6tbhewqdrsasznhdj32cleug.jpg

mvh4fbmietqx3xy0gqwkopzk.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.