Bağımsızlık mücadelemizin 104’üncü yıldönümüne yakışır kutlama

Bağımsızlık mücadelemizin 104’üncü yıldönümüne yakışır kutlama

Kurtuluş Savaşı'nın başlangıç tarihi olarak kabul edilen ve Türk milleti için dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs1919’un 1004’üncü yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Büyükçekmece’de de “Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" olarak büyük bir coşkuyla kutlandı.

 

Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Samsun'a çıkarak, bağımsızlık ve özgürlük meşalesini yakmasının 104. yıldönümü Büyükçekmece’de binlerce gencin katılımıyla kutlandı.

 

Madrigal onbinlerce genci coşturdu

 

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları “19 Mayıs Gençlik Yürüyüşü” ile başladı. Albatros sahilinde başlayan ve Büyükçekmece Belediye Kent Meydanı’nda sona eren gençlik yürüyüşüne 7’den 70’e binlerce vatandaş katıldı. Ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile yürüyen gençler Büyük Önder Atatürk’ün kendilerine armağan ettiği bayramı gönüllerince kutladı. Büyükçekmece Belediye Kent Meydanı’nda son bulan “19 Mayıs Gençlik Yürüyüşü” sonrasında 2022 yılında ulusal ve uluslararası yarışmalarda başarı elde eden sporcular için ödül töreni düzenlendi. Ödül törenin ardından sahne alan Madrigal Grubu ise onbinlerce gence unutulmaz bir gece yaşattı. Gençlerin büyük ilgi gösterdiği konserde Madrigal, sevilen şarkılarını konser alanını dolduran geçlerle birlikte söyledi.

 

“Cumhuriyet için 19 Mayıs yürüyüşünün başlamış olması lazım”

 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını kutladığımız günlerde 19 Mayıs tarihinin daha da bir anlam kazandığını belirterek şunları söyledi: “Cumhuriyetin olabilmesi için 19 Mayıs yürüyüşünün başlamış olması lazımdı. 19 Mayıs 1919 bu canım vatanımın kurtuluşunun esas emin adımlarla yürüyüşe başladığımız gündür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk değil o zaman Mustafa Kemal, rütbeleri sökülmüş bir vatandaş olarak kendisini Anadolu’ya atıyor, halkı ayaklandırıyor. 30 Ağustos 1922’de yurdu düşmandan temizliyor ve 29 Ekim 1923’de Cumhuriyeti ilan ediyor. Bu millete en uygun idare şekli Cumhuriyettir ve “benim en büyük eserimdir” diyor. İşte 19 Mayıs budur, onun sonucu Cumhuriyettir. Bu ülke eninde sonunda tekrar çağdaş medeniyet düzeyine ulaşmak için, Cumhuriyetin tüm kazanımlarını geri alarak Atatürk ilke ve inkılaplarına sonuna kadar bağlı kalarak, Cumhuriyetin değerlerini koruyarak. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’mızın 104 Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı Türk ulusuna, hepimize kutlu olsun.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.