‘BAHÇIVANLIK KURSLARI’ BAŞLIYOR

‘BAHÇIVANLIK KURSLARI’ BAŞLIYOR

İstanbul’un havasını suyu seven bitkileri yakından tanımak, yetiştirmek isteyenler için ücretsiz ‘Bahçıvanlık Eğitim Programı’ başlıyor. Şehrin peyzajını yapanlar, bitki ve ağaç bakımının püf noktalarını İstanbullulara öğretiyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı ve İBB iştiraki Ağaç AŞ, mevcut yeşil alan algısını geliştirmek ve mesleki eğitim vermek amacıyla başlattığı ‘Bahçıvanlık Eğitim Programı’na İstanbulluları davet ediyor. Kurum içi devam eden eğitimler, İstanbullulara da açılıyor.

Yeni eğitim programı, 11 Mayıs 2022 tarihinde Anadolu Yakasında ve 13 Mayıs 2022 tarihinde Avrupa Yakasında başlıyor.  Kontenjanla sınırlı eğitimlere katılmak isteyenler İstanbullular, 27 Nisan 2022’ye kadar internet sayfasındaki formu doldurarak başvuru yapabiliyor.

Katılım şartının arandığı kursa, 18 yaşından büyük Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları kabul ediliyor.  Her iki yakada 40’ar kişilik asil ve 20’şer kişilik yedek kontenjanı olan eğitimlere katılım için değerlendirmeler, başvuru sırasına göre yapılıyor. Başvuru sonuçlarının açıklanacağı tarih ise 29 Nisan 2022.

Programın eğitimleri Anadolu Yakasında İdealtepe 50.Yıl Korusu’nda, Avrupa yakasında ise Haliç Eğitim Merkezi’nde gerçekleşecek. Proje okuma, dış ve iç mekan bitkileri, budama teknikleri, meyve sebze  yetiştiriciliğinin yanı sıra pek çok dersin verileceği kursu tamamlayanlar katılım sertifikası alacak.

Detaylı bilgi ve başvuru sayfası https://yesil.istanbul/haber_bahcivanlik-egitimi adresinde yer alıyor.

mx4sqbfpzndgqiagcIzulfdj.jpg

mcgqorymsId8xyavphgpllwq.jpg

5yefkbqcqiox4xpjcudh7ofr.jpg

ohfyImr4ugeydip2br1fz9na.jpg

rhk4w3mxg8hycI1pbptdqmnj.jpg

6daqhx9v5k4ncxwkw0dpgybr.jpg

ijflo1t5b7k0rwqtIcgr843u.jpg

j8lxfn7h4miolusy06b3rgbq.jpg

epsypdmq7xv1bhmibndz9wuj.jpg

7xda30hqonmpurw8zrto5ncc.jpg

4vtlot8wrwyi5ylq7ecnnhep.jpg

brhipvb4hImnotk89rkvg20e.jpg

gdcp4ab9okgrvns6hoh0mxfn.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.