BAKAN KURUM İFTARDA YAHYA KEMAL SAKİNLERİYLE BULUŞTU

BAKAN KURUM İFTARDA YAHYA KEMAL SAKİNLERİYLE BULUŞTU

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kağıthane'de istinat duvarının yıkılması sonrasında bölgede boşaltılan bina sakinleriyle iftar sofrasında bir araya geldi.

Bakan Kurum, "Tahliyelerin yapılmasıyla birlikte 950 konutluk bir projeyi tamamlayacağız. Bu sene içerisinde de inşaat sürecini başlatacağız" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Yahya Kemal Mahallesi’nde istinat duvarının yıkılması sonrasında boşaltılan binalarda oturan ailelerle Kağıthane Belediyesi’nin düzenlediği iftar programında buluştu. Yahya Kemal Spor Tesisleri’ndeki iftara Bakan Kurum'un yanı sıra Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hacı Mehmet Güner, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Kentsel dönüşüm ile ilgili konuşan Bakan Kurum, İstanbul'da yapılacak 5 senelik eylem planını önümüzdeki birkaç gün içinde açıklayacaklarını belirtti. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "22 Nisan günü istinat duvarının yıkılması sonucu toprak kayması oldu ve bir binanın çökmesinin hemen ardından sonrada sahada çalışmalarımızı başlattık. O günden beri sahada değerli kardeşlerim hem Valiliğimiz, hem Kağıthane Belediye Başkanımız ve ekibimiz, aynı şekilde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’yla alakalı bütün birimler o olay olduğu andan itibaren halen sahadalar. Mutlu, huzurlu yeni yuvalarınıza geçene kadar da yanınızda olacaklar. İstinat duvarının çökmesinden sonra sahada incelemeler yaptık ve 42 bin metrekarelik alanda ve 176 binanın bulunduğu bölgeye kentsel dönüşüm bölgesi olarak belirledik. Bugün de bu alanda yapılan çalışmalar neticesinde 98 tane riskli yapı tespitini tamamladık, bugüne kadar da 19 binanın yıkımını gerçekleştirdik. Çalışmalarda 98 hane tespiti yapıldı. Bu binaların da durumları çok iç açıcı değil, tespiti tamamlanan binalarda tahliye sürecimiz devam ediyor. Afet Yönetim Merkezi’mizi açtık ve vatandaşlarımıza hem taşınma hem de kira yardımı vermek suretiyle onları yeni yuvaları yapılana kadar misafir ediyor olacağız. 42 bin metrekarelik alanda ilk etapta gerçekten yapılan çalışmalarda vahim bir tablo var. Bu binalara hem depremsellik açısından hem güvenlik açısından baktığımızda binaların durumu çok iç açıcı değil. Biz ilk etapta vatandaşlarımıza kira desteği sağladık, hem de tahliyesini yaptığımız vatandaşlarımızın mağdur olmalarını engellemiş olduk" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Süreci Yakından Takip Ediyor

Yıkım çalışmalarıyla ilgili bilgiler aktaran Bakan Kurum, " Zemin artı dördü, zemin artı beşi geçmeyecek şekilde, Cumhurbaşkanımızın talimatıyla yatay şehirleşmeyle, mahalle kültürünün yaşatılacağı kentsel dönüşüm projeleri başlattık. Tahliyelerin yapılmasıyla birlikte 950 konutluk bir projeyi tamamlayacağız. Bu sene içerisinde de inşaat sürecini başlatacağız. Yapacağımız projeyi yerinde ve gönüllü dönüşüm yapacağız. Sizlerle bugün aynı sofrayı paylaştığımız, bir olduğumuz, ekmeğimizi bölüştüğümüz süreçte, aynı şekilde omuz omuza bu projeyi tamamlayacağız. Gerçekten sizin hak ettiğiniz bir şekilde en güzel yuvalarınıza yerleştirmek istiyoruz. Cumhurbaşkanımız Kağıthane'mizi Yahya Kemal Mahallemizi çok yakından takip ediyor. İlçemizde de örnek projeler yapılmasını istiyor. Biz de sizlerle birlikte bu projelerimizi yapacağız. Sizlerin mutlu olması için her şeyi yapacağız ve sizlerin hayır duasını alacağız" şeklinde konuştu.

 

 

Ailelerimizin Her An Yanlarındayız

Programda konuşan Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin de, evlerinden tahliye edilen vatandaşların ilk günden itibaren yanlarında olduklarını belirterek; ‘’ Burada Türkiye’ye ilham olacak bir projeyi hayata geçirmeyi istiyoruz. Süreçte hiçbir vatandaşımızın mağdur olmaması için ayni ve nakdi yardımlarımızı yaptık, ulaşım ihtiyaçlarını karşıladık. İnşallah bölgedeki kentsel dönüşüm çalışmaları biter bitmez de anahtarlarını teslim ederek yeni yuvalarına geçmiş olacaklar. Huzurlarınızda başta Cumhurbaşkanımıza, bakanlarımıza ve devletimizin ilgili tüm kurumlarına sağladığı destekler için teşekkür ederim.’’ şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.