BAKMER Tefsirli Mukabele Programı sona erdi

BAKMER Tefsirli Mukabele Programı sona erdi

Tefsirli Mukabele Programına katılan babaanne ve torun, grubun en genç ve yaşlı takipçisi olarak sertifikalarını aldı.

Tefsirli Mukabele Programına katılan babaanne ve torun, grubun en genç ve yaşlı takipçisi olarak sertifikalarını aldı.

BAKMER’de Mayıs ayından itibaren devam eden “Tefsirli Mukabele Programı” düzenlenen sertifika töreni ile sona erdi. 300 yakın Başakşehirli kadın sertifikalarını aldı.

Başakşehir Belediyesi ve Başakşehir Müftülüğü’nün birlikte düzenlemiş olduğu Tefsirli Mukabele Programı kapanış törenine katılan Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Hatice Gülgönül, Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz programın kapsamını büyüterek önümüzdeki senelerde de devam ettireceklerini söyledi.

 ASIL OLAN KURAN-I KERİM’İ ANLAYABİLMEKTİR

Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Hatice Gülgönül sözlerine şöyle devam etti:” Talep artıkça artık mekan bize yetmez oldu. İnşallah önümüzdeki senelerde daha büyük bir BAKMER’le karşınızda olacağız. Kuran-ı Kerim’i okumak dinlemek önemlidir ama asıl önemlisi anlayabilmektir. Çok güzel bir günde Kadir Gecesi’nde programımızı sonlandırıyoruz. Ramazanın başı rahmet ortası mağfiret ve sonu cehennemden kurtuluş olarak bilinir. Bizlerde çok şükür sonunu gördük ve İnşallah oruçlarımız ve dualarımız kabul olur. Şimdiden hepinizin bayramını kutluyor, hocalarımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yaklaşık 300 kişinin katılımıyla gerçekleşen Hatim programında yediden yetmişe herkes duygulu anlar yaşadı. Programı hiç aksatmadan takip edeninden, babaanne ile toruna, anne adaylarından görme engelli vatandaşlara kadar herkes sertifikalarını aldı.

GENÇLER TEŞVİK EDİLMELİ

Tefsirli Mukabele Programına bir ay boyunca devam eden babaanne ve torun duygularını paylaştı. 79 yaşındaki babaanne Hanife Yılmaz, “ Torunumla birlikte Kuran okuyarak hatim indiriyor olmak çok güzel. Allah herkese nasip etsin ve hayırlı evlatlar versin. Allah hepimizi imanlı kullarından eylesin” dedi.

17 yaşındaki torun Gizem Yılmaz ise, “ Bu sene içimdeki boşluğu Kuran ile doldurmak istedim. Önceki senede olmuştu fakat bu sene katılmak çok içimden geldi. Gençlere yönelik bu tarz programlar daha çok olmalı. Çok kötü bir devirde yaşıyoruz. Gençler bir şekilde teşvik edilmeli” dedi.


Kaynak: istanbulajansi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.