Balkanlar'da gönülleri fethettiler

Balkanlar'da gönülleri fethettiler

Bayrampaşa Belediyesi’nin Bereket Konvoyu, bu yıl da Balkanlar’da gönülleri fethetti. 8 Balkan ülkesinde yaklaşık 100 bin Müslümanı iftar sofralarında buluşturan konvoy, bugüne kadar yaklaşık 2 milyon kişiye ulaşmış oldu.

Ramazan ayı boyunca Balkanları 13’üncü kez ülke ülke, şehir şehir gezerek iftar ve kültür sofraları kuran Bayrampaşa Belediyesi’nin Bereket Konvoyu, uzun soluklu yolculuğunu tamamladı. İlk iftar programını Bulgaristan Cebel’de düzenleyen konvoyun son durağı ise Yunanistan Gümülcine-Büyükdoğanca oldu.

Ramazan’dan bir gün önce 3 TIR, 3 minibüs, 2 otobüs,  bir otomobil, bir canlı yayın aracı ve 75 kişilik gönüllü ekip ile Bayrampaşa’dan yola çıkan Bereket Konvoyu Bulgaristan, Sırbistan, Bosna-Hersek, Karadağ, Kosova, Arnavutluk, Makedonya ve Yunanistan olmak üzere toplam 8 Balkan ülkesinin farklı şehirlerinde yaklaşık 100 bin Müslümanı kurduğu iftar ve kültür sofralarında bir araya getirdi. 

2005 yılında ‘kardeşlik sınır tanımaz’ sloganıyla yola çıkan Bereket Konvoyu, 13 yıl boyunca Bosna-Hersek, Sırbistan, Karadağ, Arnavutluk, Kosova, Makedonya, Yunanistan, Hırvatistan ve Bulgaristan olmak üzere toplam 9 Balkan ülkesinin her bir şehrini karış karış gezerek bugüne kadar yaklaşık 2 milyon kişiye ulaştı.


Kaynak: istanbulajansi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.