Barış Ve Kardeşlik Festivalinde Görkemli Final

Barış Ve Kardeşlik Festivalinde Görkemli Final

EsenyurtBelediyesi tarafından ilçe tarihinde ilk defa yapılan Uluslararası EsenyurtHalk Dansları ve Müzik Festivali, renkli görüntülerle sona erdi. 16 ülkeninkatılımıyla barış, kardeşlik ve dostluk mesajı verilen festivalde, Türk Rock Müziği’ninen önemli temsilcilerinden olan Moğollar, hayranlarına unutulamaz bir geceyaşattı.

EsenyurtBelediyesi’nin düzenlediği 1. Uluslararası Esenyurt Halk Dansları ve MüzikFestivali’nin finali, binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşti. EsenkentRıfat Ilgaz Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleşen festivalin son gününde, 16ülkeden gelen kültür elçileri geleneksel kıyafetleriyle, ülkelerinin halkoyunlarını sergiledi. Gösterilerin ardından Belediye Başkanı Kemal DenizBozkurt, belediye başkan yardımcıları, siyasi partilerin ilçe başkanları, siviltoplum kuruluşu temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve misafir gruplarsahnede bir araya gelerek dünyaya birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajı verdi.Sahnede çekilen toplu fotoğrafın ardından barışa ve kardeşliğe güç verengösteri ve halk dansları toplulukları alkışlarla uğurlandı.

Festivalfinalinin en coşku dolu anlarından biri de 1960’lı yıllarda Türk Rock Müziği’nedamgasını vuran Moğollar grubunun sahne performansı oldu. Konserde, dillerdendüşmeyen; ‘Dinleyiverin Gari’, ‘Bir Şey Yapmalı’ şarkılarını da seslendirengrubun sahne performansı izleyenler tarafından çok beğenildi. BinlerceEsenyurtlu, konser boyunca Moğollar’ın sevilen şarkılarına eşlik ederekdoyasıya eğlendi.

“Huzurun Hâkim Olduğu Bir EsenyurtYaratmaya Çalışıyoruz”

Moğollarkonseri sırasında sahneye çıkan Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt,Esenyurt’un festivaller kenti olacağını ifade etti. Moğollar’a teşekkür ederekçiçek takdim eden Başkan Bozkurt, şöyle konuştu:

“Barışın,kardeşliğin ve huzurun hâkim olduğu bir Esenyurt yaratmaya çalışıyoruz.Esenyurt çok kimlikli ve çok inançlı bir yer. Herkesin kendini özgürce ifadeedebileceği bir Esenyurt yaratmaya çalışıyoruz. Bunun için de uluslararası birfestival düzenledik.  Bundan sonrageleneksel olarak devam edecek. İnşallah sizleri burada sık sık görmek isteriz.Beraberce bu güzellikleri paylaşmak isteriz. Esenyurtlu olmak ayrıcalıktır;çünkü hayata bu kadar değişik açılardan bakabilen, hayatın kendilerinedayattığı konfordan uzak durup değerlerine tutunan başka çokça ilçe olduğunudüşünmüyorum. Atalarımıza, annemize ve babamıza bize bu değerleri verdikleriiçin konfora rağmen yaşamın zorlukları içinde dahi kendi değerlerini koruyarakbugüne kadar gelmeyi öğrettikleri için teşekkür ediyorum.”

BaşkanBozkurt’tan Amfi Tiyatro Müjdesi

İlçedekültür ve sanat etkinlikleriyle ilkleri gerçekleştiren Belediye Başkanı KemalDeniz Bozkurt, sahnedeki konuşmasında Esenyurtlulara bir de amfi tiyatromüjdesi verdi. Başkan Bozkurt, “Biz bu festivalden çok şey öğrendik. Kendimizebir ödev çıkardık. Biz bir amfi tiyatro yapacaktık, 5 bin kişilik olarakdüşünmüştük ama anladığım kadarıyla 10 bin kişilik olarak yapmalıyız. Birazönce başkan yardımcılarımıza da söyledim. On bin kişilik amfi tiyatroyuhazırlayıp Cahit Ağabey’i de orada ağırlamak istiyorum” ifadelerini kulandı.

KültürVe Sanat Adına Öneli Bir Olay

İlçetarihinde ilk olan festivali değerlendiren Moğollar grubu kurucularından CahitBerkay, Halk Dansları ve Müzik Festivali’nin kültür ve sanat adına önemliolduğunu aktardı. Berkay, “Belediye bu festivali organize ediyor. Her şeydenönce onları kutlamak gerekiyor. Değişik kültürlerin gelmesi, bir arada dansedilmesi, yani karşılıklı bir alışveriş gibi düşünün. Bu her şeyden önce kültürve sanat adına önemli bir olay, kimlerin emeği geçiyorsa kutluyorum” dedi.

 

he2x6n9wppjtjkbcr5cmunod.jpg

p4wzjzt8bIjfm35aphnaixre.jpg

stxbf5dr1z63ecp8wemoptba.jpg

2f9tI4rs5zofyeukcspwbvhb.jpg

f1nwadstlyokeasIc2qjruz6.jpg

j1azpnkysvex5dlqwbpgrxeq.jpg

jzxyv6pjgfbswb0idrnhgvna.jpg

ta93d4kvnfp1tmeayckxveho.jpg

dk9ssvrfjbo6kchpcemeb58y.jpg

ld1cqix4dzlk7hfyknpvb0gj.jpg

qo0wujvlcdgfgzdhnms7lcke.jpg

guzk3cwyhxlaInibbcknpjyq.jpg

perobtea7jgl40mhyqovcvzj.jpg

mnIlqwzo48pjqcrh7a2utrsd.jpg

tp7bIvn38x61u0kuhzhzoj4g.jpg

hvoopenj5kgtiyayxqdb3zrc.jpg

ezcl5wdjgufltcvkrya0o1eI.jpg

hrrIdngvsu2lkp90boq7gunt.jpg

bx1vkuryljwdvkia0esn7xqo.jpg

wvl5okkbtmo0hcdzfyf1gqda.jpg

hz1qajeotmgvx80nydcpmt79.jpg

qbuwt6jkmci0szwehd2lx5mr.jpg

7nf9ktccdIbtqhmnvkje1rlg.jpg

wxmakltv5srw7ubpm2nrcvtl.jpg

rz1ddh56qj8wb0frfo9kxczb.jpg

rjjsotIctlcvnvbpunyfdgl4.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.