BARIŞ'LARIN AVUKATLARINDAN AÇIKLAMA

BARIŞ'LARIN AVUKATLARINDAN AÇIKLAMA

Gazeteci Barış Pehlivan gazeteci Barış Terkoğlu için avukatları yaptıkları tahliye başvurusunun gerekçesiz reddedilmesi üzerine açıklama yaptı.

Avukatlar Yiğit Akalın, Hüseyin Ersöz ve Serkan Günel imzalı açıklamada, "Bu 'sistemli' propaganda ve hukuka aykırılıklar karşısında, geldiğimiz aşama itibariyle Adil Yargılanma Hakkı’na aykırı süreçten beklenti içinde olmak 'tarihi yanılgıya' düşmek olacaktır. Bu sebeple tarafsızlıklarını kaybeden soruşturma makamlarından 'iddianamenin hazırlanması' dışında bir beklentimizin kalmadığını ve bundan sonra 'hiçbir talepte bulunmayacağımızı' kamuoyuna duyururuz" denildi. 

Avukatlar, bir an evvel iddianamenin çıkarılmasını gerektiğine vurgu yaptı. Avukatların açıklamasını şöyle: 

"3 Mart 2020 günü “OdaTv.com” haber sitesinde yayınlanan bir haber önce sosyal medya trolleri, sonrasında ise bir kısım “sözde” gazeteci tarafından yapılan açıklamalarla yargısız infaza dönüşmüş; bu süreç gazeteciler Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan ve Hülya Kılıç’ın tutuklanmasıyla neticelenmiştir. Basın Özgürlüğü’nün koruması altında olan ve teknik hukuk yönüyle de suçun unsurlarının oluşmadığı bir isnatla hali hazırda 6 gazeteci cezaevinde tutulmaktadır.

Şu an Cezaevinde olan Müvekkillerimizle ilgili olarak söz konusu haberin hukuk çerçevesinde herhangi bir suç oluşturmaması yönlü taleplerimiz bir yana, hem “Covit-19 Salgını” hem de “İnfaz Düzenlemesi” çerçevesinde Müvekkillerimizin haksız bir ceza alması halinde bile cezaevinde geçirecek süreleri kalmayacak olması doğrultusunda yaptığımız başvurular, Sulh Ceza Hakimliklerince gerekçesiz bir şekilde reddedilmiştir. Bu hukuksuz sürecin bir başka yansıması ise TBMM’deki infaz kanunu görüşmeleri sırasında “kişiye özel” düzenleme yapılarak tutuklu gazetecilerin kapsam dışı bırakılmak istenmesi olmuştur. Bu durum tutuklu gazetecilerin “sistematik” şekilde hedef alındığını ve özgürlüklerinin kısıtlanmak istendiğini göstermektedir.

Bu “sistemli” propaganda ve hukuka aykırılıklar karşısında, geldiğimiz aşama itibariyle Adil Yargılanma Hakkı’na aykırı süreçten beklenti içinde olmak “tarihi yanılgıya” düşmek olacaktır. Bu sebeple tarafsızlıklarını kaybeden soruşturma makamlarından “iddianamenin hazırlanması” dışında bir beklentimizin kalmadığını ve bundan sonra “hiçbir talepte bulunmayacağımızı” kamuoyuna duyururuz.

“Üstünlerin Hukukundan”, “Güçlü ve Adil Hukuk Düzenine” geçilmesi ümidimizin gerçekleşmesi dileğiyle."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.