BASINA VE KAMUOYUNA ÖNEMLE DUYURULUR

BASINA VE KAMUOYUNA ÖNEMLE DUYURULUR

Kartal Belediyesi’nin; Uğur Mumcu Mahallesi’nde çok sayıda ağaç kestiğine ya da ağaç kesimine müsaade ettiğine dair kamuoyuna gerçeklikten u..

Kartal Belediyesi’nin; Uğur Mumcu Mahallesi’nde çok sayıda ağaç kestiğine ya da ağaç kesimine müsaade ettiğine dair kamuoyuna gerçeklikten uzak yanlış aksettirilen haberlere, açıklamalara istinaden bilgi kirliliğini önlemek ve doğru bilgilendirilme yapılmak üzere aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur.

Söz konusu izinsiz ağaç kesimi gerçekleşmeden önce 9 Mayıs 2019 tarih ve 18543 sayılı evrak ile mal sahipleri ve hissedarları tarafından Kartal Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nden ‘Ağaç Durum Raporu’ talebinde bulunulmuş; bunun üzerine kurumumuz, bahsi geçen ağaçların peyzaj, bakım ve fidan değerleri olduğunu, dolayısıyla korunması gerektiğini, 15 Mayıs 2019 tarih ve 10046 sayılı yazıyla mal sahipleri ve hissedarlara beyan etmiştir. Ancak; mal sahibi ve hissedarları, ‘Ağaç Durum Raporu’nda verilen kararlara uymamış ve Kartal Belediyesi’nin bilgisi dışında ağaçları izinsiz kesmiştir.

Söz konusu parselle ilgili yerinde yapılan incelemelerde, 25 adet ağacın kesildiği tespit edilmiştir. Akabinde belediyemizin Zabıta Müdürlüğü tarafından tutanak tutulmuş, fotoğraflar çekilmiş ve çekilen fotoğraflar, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne iletilerek gerekli cezai işlem çalışmaları ivedilikle başlatılmıştır.

Basına ve kamuoyuna aksettirildiği üzere olayın Kartal Belediyesi’nin bilgisi dâhilinde ya da izni alınarak yapıldığı iddiaları, mesnetsiz ve art niyetlidir. 

Kaldı ki yaşam kalitesinin artırılmasında yeşil alanların korunması ve çoğaltılmasının önemini savunan ve bunu her platformda çalışmalarıyla ortaya koyan bir kurum olarak; 2009 yılından bu yana ilçe sınırlarındaki yeşil alan miktarını iki katına çıkarmış ve her geçen yıl artış gösteren bir ivmeyle çalışmalarını sürdüren belediyemiz ile alakalı yapılan söz konusu haberlerin, kurumumuzdan bilgi alınmadan, manipülasyon yaratmak maksadıyla servis edildiğini kamuoyunun bilgisine sunarız.


Kartal Belediye Başkanlığı



Kaynak: Kartal Belediyesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.