BAŞKAN ALTINOK ÖZ KARTAL ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ GENÇLERİ İLE EĞİTİM KAMPINDA BİRARAYA GELDİ

BAŞKAN ALTINOK ÖZ KARTAL ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ GENÇLERİ İLE EĞİTİM KAMPINDA BİRARAYA GELDİ

KARTAL ADD GENÇLERİ 1. ATATÜRK EĞİTİM KAMPI’NDA BULUŞTU Kartal Atatürkçü Düşünce Derneği Gençlik Kolları tarafından, Atatürkçü düşüncen..

KARTAL ADD GENÇLERİ 1. ATATÜRK EĞİTİM KAMPI’NDA BULUŞTU 

Kartal Atatürkçü Düşünce Derneği Gençlik Kolları tarafından, Atatürkçü düşüncenin her yönüyle ele alındığı, 1. Atatürk Eğitim Kampı gerçekleştirildi.

Ada Kartal Otel’de gerçekleşen eğitim kampının açılış törenine, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün yanı sıra; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Meclis Üyesi Mehmet Ali Çelebi, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Onursal Adıgüzel, Eski Devlet Bakanı Ali Topuz, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Kartal Şube Başkanı Gürsel Öğüt, ADD Kartal Gençlik Kolları Başkanı Okan Umut Direk ve üyeler katıldı.

“Gençlik ayakta ve görev başındadır”

ADD Kartal Şube Başkanı Gürsel Öğüt, konuşmasında Türkiye’nin aydınlık geleceği için en çok gençlere görev düştüğünü hatırlattı. Öğüt, “Daha ilk Şube Başkanı olduğum zaman, Kartal Belediye Başkanımız Altınok Öz bana ‘Bu gençlerle nasıl bir araya geleceğiz?’ dedi. İsteyerek ve çalışarak bunu gerçekleştirdik. Gençlik Kolları Başkanıma ve onun ekibine huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal’i ve O’nun muazzam kişiliğini, bu önemli gençlik buluşmamızda yad etmek istiyorum. Sevgili Atam; rahat uyu. Gençlik ayakta ve görev başındadır. Bugün burada kısa bir sürede Ulu Önderimizi anlatmamızın imkanı yoktur elbette. Şu bir gerçektir ki, hakkında binlerce kitap yazılan, sayısız araştırmalara konu olan Mustafa Kemal’i bütün yönleriyle anlatmamız mümkün değildir. Atatürk, ‘Bütün ümidim gençliktedir’ diyerek sizlere büyük sorumluluklar vermiştir. Türkiye’mizi aydınlık yarınlara taşımak, başta siz gençler ve hepimizin görevidir” dedi. 

“Çok gururlu ve mutluyum”

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Atatürkçü gençlerle bir araya gelmekten dolayı yaşadığı mutluluğu ifade ederek, “Aşağı yukarı 50 yıl önce ben de sizlerin konumundaydım. Atatürkçülüğü o kadar içselleştirdim ki hiç geri adım atmadım. Hiç sağa sola yalpalamadım. Yaptığım her iş, onun rehberliğinde oldu. Eğer Atatürkçülüğü içinize sindirirseniz, 2009’da Belediye Başkanı olduktan sonra 2 Temmuz’da Madımak’ı anarsınız. 5 Temmuz’da Başbağlar’ı anarsınız. 2010’da iki katliamda hayatını kaybedenleri tek pankartta anarsınız. Kuva-yi Milliye Kahramanı Kartallı Kazım’ı da her sene 1 Temmuz’da mezarı başında anacaksınız. Her sene Kuş Dili Mezarlığı’nda Boğazlıyan Kaymakamı’nı anacaksınız. Ve asla geri adım atmayacaksınız. Bugün burada bu manzara çok güzel. Bisiklete binmeyi öğrenmek gibi bir şeydir bu. Öğrendikten sonra asla vazgeçmeyeceğiniz bir sevda olacaktır; Kemalizm. Bugün burada sizlerle olduğum için çok gururlu ve mutluyum” dedi. 

Açılış töreninin sonunda eğitim kampının konuşmacıları; Prof. Dr. Anıl Çeçen, Araştırma Görevlisi Anıl Ergun, Osman Fahri Ertik ve Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e teşekkür plaketi takdim edildi. İki gün süren eğitim kampında, Atatürk düşünce sistemi ve Atatürk’ün ekonomi politikaları her yönüyle ele alındı. 



Kaynak: Kartal Belediyesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.