Başkan Bozkurt: Bugünü Unutmamalıyız

Başkan Bozkurt: Bugünü Unutmamalıyız

Kerbela Şehitleri’ni anma programında konuşan Esenyurt BelediyeBaşkanı Kemal Deniz Bozkurt, “Zulme boyun eğmeyen, canlarını ortaya koyan herkesi,Hazreti Hüseyin'in kişiliğinde saygıyla, minnetle anıyorum. Bugünüunutmamalıyız, unutturmamalıyız.” dedi.

Hz. Muhammed’in torunu Hz. Hüseyin ve beraberindeki 72 kişininKerbela'da şehit edilmesinin yıl dönümü nedeniyle Esenyurt’ta, ‘AşuraKardeşlik’ programı düzenlendi. İmam Ali (a.s) Vakfı ve Esenyurt Sefinet-ünNecat Gençliği tarafından düzenlenen programda, birlik beraberlik mesajlarıverildi. Programa, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un yanı sıraEsenyurt Kaymakamı Vural Karagül, Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü NecatiYener, Esenyurt Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Kuzgun, belediye başkanyardımcıları, ilçe siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.Esenyurt Belediye Meydanı’nda gerçekleşen anma programında Kerbela şehitleriiçin ilahiler söylendi, sineler dövüldü.

“Unutursakinsanlığımızı unuturuz”

Yaptığı konuşmada bugünü unutmamamız gerektiğini vurgulayanBelediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt şöyle konuştu: “Bizim topraklarımız içinçok önemli bir gün. Birincisi insan olmanın ne olduğunu yaşamıyla, ailesiyle,ailesinin yaşamıyla ödemiş bir kişiliğin katledildiği bir günün yıl dönümü olduğuiçin önemli ama sadece mesele onun haksızlığa karşı duruşu değil bize giderkenbıraktıklarıdır. Bunu asla ve asla unutmamamız lazım. Eğer birlik beraberlikiçinde bu dünyada yaşamak istiyorsak, adalete inanıyorsak, birbirimize değerveriyorsak, birbirimizin de düşüncelerine, değerlerine önem veriyorsak bugünüunutmamalıyız, unutturmamalıyız. Gençler, bunu yapmak için elleriylebağırlarını döverek o acıyla hatırlattırıyorlar. Kadınlar her bir gözyaşında, herbir damlada onu bize hatırlatıyor. İnsanlığa düşen, bize düşen de bu acılarıasla ve asla unutmamak, unutturmamak. Unutursak insanlığımızı unuturuz. O zamanyaşamanın da bir anlamı kalmaz. Ben bu matem gününde zalimleri kınıyorum.”

ngjj65nfkc8m0qgbeowsuzmf.jpg

t4rfjwek03vcItuhh6pl7yxi.jpg

jpgvwtskfduwynebcrgrk5ns.jpg

1umtz8vxlthkcqafzwj70ls6.jpg

zso2Ijv80qwjrgiu69b43osb.jpg

s7qrpdmlhoqfpahkrxleybti.jpg

nmynugIguqc02zpraezwbl3e.jpg

pdvtamhai6vkjzn2ruwhl7jk.jpg

sqoirkyjogleIclhddrcxzv1.jpg

pjwuyogfhtwproc82kbdgavt.jpg

sfI1362xwqemmrbuzxohkaq9.jpg

mf1os6qd7xph0ujtxsaw9k2e.jpg

jucmoqy2e0ycb3tblvIm6sdn.jpg

qnxkiru2brwkzcc93fxp5nvw.jpg

clgvcnoysg7wk9tqyfvh6otj.jpg

qa41qdkfwImpk9ucajy0rp3v.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.