Başkan Bozkurt: Esenyurt Konut Rantına Mahkûm Edildi

Başkan Bozkurt: Esenyurt Konut Rantına Mahkûm Edildi

Habertürk TV’de Sena Alkan ile Haber Hattı programına konuk olan EsenyurtBelediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, “Maalesef ki yanlış yönetimler sonucunda burasıkonut rantına mahkûm edilen bir kente dönüştürüldü. Esenyurt’ta yaşayaninsanlar birçok imkândan mahrum bırakıldı. Esenyurtlular emeğiyle geçinen,ülkesini ve birbirilerini seven insanlar” dedi.

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Habertürk TV’de SenaAlkan ile Haber Hattı programının konuğu oldu. Son günlerde Esenyurt’ta meydanagelen olayların konuşulduğu programda Başkan Bozkurt, ilçedeki ana sorunun plansız,kontrolsüz büyüme olduğunu söyledi. Geçmiş yönetimlerin Esenyurt’u kaderineterk ettiğini ifade eden Bozkurt, “Bir gerçek var; insanlar yaşaması gerektiğişartlarda yaşamıyorlar. Kentin ihtiyacı olan altyapı ihtiyaçları karşılanamadığıve kentte yaşayan insanların hayatlarını idame edeceği eğitim, sağlık, istihdamolanaklarına ulaşamadığı için Esenyurt’un bu tarz olaylarla anılması kaçınılmazoluyor. Bir de tabi Esenyurt, Türkiye’nin illerinin tamamından göç alan bir ilçe.1 milyon civarında kayıtlı, 300 bin civarında da kayıtsız vatandaş yaşıyor.Bunun dışında 101 değişik ülkeden göç alıp büyüyen bir kent” diye konuştu.

“Konut RantınaMahkûm Edilmiş Bir Kent”

Bir şehri planlarken nüfus, altyapı ve tüm kamusal ihtiyaçların planadâhil edilmesi gerektiğine dikkati çeken Bozkurt, “Esenyurt Türkiye’ninlojistik olarak en değerli yeri. Kuzeyinde ve güneyinde Türkiye’nin en büyükkara yolu geçiyor. Diğer iki yakasında bu karayollarını birbirine bağlayanbağlantı yolları var. Yani burası aslında başlangıçta bir üretim kenti olarakplanlanmıştı. Maalesef ki yanlış yönetimler sonucunda burası bir konut rantına mahkûmedilen bir kente dönüştürüldü. İhtiyacın üzerinde ve niteliksiz konutüretilince bu konutlarda çalışacak çok fazla insana ihtiyaç olmuş. Tabii kentimizinbaşka güzel özellikleri de var; Türkiye’nin %6 GSMH’nı üreten bir sanayimizvar. Dolayısıyla iş olanakları fazla olduğu için hızlı büyüyen ve altyapısı yetiştirilmeyenbir kent oluşmuş” şeklinde konuştu.

“3 YıldırKentin Planını Onaylatmaya Çalışıyorum”

Plansız olarak devraldığı bir kentibaştan inşa etmeye çalıştığını söyleyen Bozkurt şöyle konuştu: “Plansız birkenti yönetiyorum. Ben 3 yıldır bu kentin planını onaylatmaya çalışıyorum.Maalesef Ak Parti gurubu bir takım yerlerin konuta çevrilmesi için onayveriyor, biz de engellemeye çalışıyoruz. Bu yüzden planımızı onaylatamıyoruz. Başkabuna benzer birçok sorun var. Bir plan disiplini olmadığında, bu plandisiplinine uymadığımızda bu yaşanan sorunlar katlanarak artar. Bizim 200 binmetrekare kapalı alanı olan bir belediye binamız var ve kat karşılığı ihaleedilmiş. Bu belediyenin statik, mekanik ve elektrik projesi yok. İmar affınabaşvurularak imara açılmış. Bu sürdürülebilir bir durum değil. Biz bu şekildeülkemizi, kentimizi, ilçemizi yönetemeyiz.”

“EsenyurtlularaHaksızlık Yapılıyor”

Esenyurtluların birbirini ve ülkesini seven insanlar olduğunubelirten Bozkurt şunları ekledi: “Şehir bölge planlama esaslarına göre kişibaşına 11 metrekare yeşil alan olması gerekirken, biz görevi devraldığımızda0.7 metrekareydi. Biz bütün atıl arazileri kullanarak bunu 1.5 metrekareyeçıkarmayı hedefliyoruz. Biz Esenyurt’u bir ticaret, lojistik ve üretim kentihaline getirmeyi hedefliyoruz. Oradaki konut alanlarının bir bölümünü ticaretalanlarına dönüştürmeyi hedefliyoruz. Asla konut sayısını artıracak iş veişlemlerin içerisine girmedik, bundan sonra da girmeyeceğiz. Kentin altyapı veüstyapı ihtiyaçlarını karşılamak için çok ciddi yatırımlar yapıyoruz. 56 taneprojemiz var. Yeşil alanlar, okul alanları, kreş alanları, geriatri alanları,amfi tiyatrolar, kütüphaneler ve birçok değişik alanda Türkiye’de örnek olacakprojeler yapıyoruz. Ben Esenyurtluları seviyorum. Esenyurtlulara haksızlıkyapılıyor. Son derece toleransları yüksek, birbirini seven, ülkesini seven,farklı inançlara ve görüşlere sahip olunmasına rağmen kadim dostluklarlabirbirlerine bağlı insanlar yaşıyor orada. Bu insanlar zaten böyle olduğu içinbiz kentimizde çok büyük olaylar yaşamıyoruz.”

rdjwxqhimoxked2mgu6v85uo.jpg

mufovfkdIx9oha5tx7aygtv0.jpg

xnwom8d5ucivrqyjr4aa9ezt.jpg

bk8l3fyjcdtpsiqg4a72nrId.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.