Başkan Bozkurt: “Esenyurt’u Aldığım Yer İle Bugün Getirdiğimiz Yer Arasında Ciddi Fark Var”

Başkan Bozkurt: “Esenyurt’u Aldığım Yer İle Bugün Getirdiğimiz Yer Arasında Ciddi Fark Var”

TELE1TV’de Ülkü Çoban ile Gün Ortası programına konuk olan Esenyurt Belediye BaşkanıKemal Deniz Bozkurt, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Programda, İsrail’inFilistin’e yönelik saldırılarını kınayan Başkan Bozkurt, Esenyurt’ta yaptıklarıçalışmalardan da bahsetti.

EsenyurtBelediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, 18 Ekim Çarşamba günü TELE1 TV’ de ÜlküÇoban ile Gün Ortası programına konuk oldu. Programda gündeme dair açıklamalaryapan Başkan Bozkurt, sunucu Ülkü Çoban’ın, “Önümüzdeki yerel seçimlerde devammı?” şeklindeki sorusunu da yanıtladı. Programın giriş bölümünde İsrail’inFilistin’de sivillere yönelik yaptığı saldırıları kınayan Esenyurt BelediyeBaşkanı Kemal Deniz Bozkurt, bu saldırılar nedeniyle ikincisini düzenledikleriKardeş Kültürler Festivali’ndeki konserleri iptal ettiklerini aktardı. Barış vesevgi teması ile düzenlenen festivaldeki yöresel kültürlerin tanıtıldığıbölümün devam edeceğini belirten Başkan Bozkurt: “Hemşerilerimizin birbirlerinitanımaları, anlamaları ve birbirlerine katkı sunmalarını sağlamak adına böylebir festival düzenledik. Zaten Esenyurt'ta olması gereken bir şeydi. Yıllardıryapılmayan ve unutulan bir çalışma bu,” diye konuştu.

“BelediyeBinasının Statik Projesi Yoktu!”

Programınilerleyen bölümünde Esenyurt’ta yaptıkları çalışmalardan örnekler veren BaşkanBozkurt, Esenyurt Belediyesi’ni 2019 yılında çok kötü bir tablo iledevraldıklarına dikkat çekti: “Şimdi bir kent düşünün; iki tane 1/5 binlikplanı var, ikisi de iptal edilmiş, 1/1000’lik planların beş tanesi iptaledilmiş. Belediye aleyhinde açılmış 15 bin dava vardı. Kamu binalarının 356tanesi kaçak yapılmış, imar affına başvurarak yapılmıştı. Bizim belediye hizmetbinası 200 bin metrekare bina. %73’ü müteahhidin, %27’si belediyenin olarakihale edilmiş. %73’ün içinde AVM ve dükkânlar var. %27’nin içinde bodrumkatları ve üst katlar var. Buna rağmen bu binanın statik projesi yok, elektrikprojesi yok, mekanik projesi yok. Bu kentin nasıl bir kafayla yönetildiğininaslında bir göstergesi!”

“EsenyurtÇok Daha İyi Yerlerde Olacak”

BaşkanBozkurt, program sunucusu Ülkü Çoban’ın, “Önümüzdeki yerel seçimlerde devammı?” sorusunu ise şöyle yanıtladı: “Ben ülkeme hizmet etmek için geçmiş dönemdeprofesyonel yöneticilik kısmını noktaladım. Çünkü profesyonel çalışırken dünyanınnasıl kurgulandığını, Türkiye'nin ne kadar kötü yönetildiğini gördüm. Bugünyaşadığımız kötülüklerin ana nedeni kötü yönetiliyor olmamız. Eğer doğruyönetilirsek, inanın Türkiye'nin insan kaynağı da yeraltı kaynağı da yer üstükaynağı da bizim daha iyi yaşamamız için yeterli. Yeter ki bir olalım, beraberolalım, birbirimizi ayrıştırmayalım, doğru bir stratejiyle, doğru planlama veprojelendirmeyle önümüze bakalım, iş ve işlemlerimizi buna göre yapalım.Kesinlikle daha iyi yaşayacağız. Siyasete girme nedenim de bu. Esenyurt dabunun bir örneği. Esenyurt'u aldığım yer ile bugün getirdiğimiz yer arasındaciddi fark var ve önümüzdeki beş yıl içinde ben olurum, başkası olur bilemem,aynı planları, projeleri uyguladığımızda Esenyurt'un çok daha iyi yerlerde olacağınıbiliyorum, net biliyorum. Kaynaklarımız en az düzeydeyken, geçmişe göre çokkısıtlıyken bunu yaptık.”

“OkulMeselesi Bizim İşimiz Değil Ama Çocuklarımızın Geleceği İçin Yapıyoruz”

BaşkanBozkurt, sunucu Ülkü Çoban’ın Lise Kampüsü, Çocuk Üniversitesi ve okullardakitadilat ve tamirat gibi çalışmaları hatırlatması üzerine, eğitime yönelikyaptıkları çalışmalardan örnekler verdi. “Okul meselesi, saydığınız tüm işleraslında merkezi hükümetin yapması gereken işler,” diyen Başkan Bozkurt,sözlerini şöyle sürdürdü: “Esenyurt Belediyesi’nin sorumluluğunda olan bir şeydeğil ama biz çocuklarımızın geleceğinin aydınlık olması için bu işlemleriyaptık. Çok önemli projelerdir bunlar. Okulların badana boyasını yapmakEsenyurt Belediyesi’nin işi değildir, Milli Eğitim Bakanlığının işidir. Ama bizçocuklarımızın kötü koşullarda okumasına gönlümüz razı olmadığı için 56 taneokulun tamirinin yapılmasına 43 milyon lira para ayırdık. Ama bu bize başkazorlukları getiriyor. Bu okulların tamirini, bakımını yapınca bir takım şeylerieksik yapmış oluyorsunuz.”

MerdanYanardağ’ı Ziyaret Etti

BaşkanBozkurt canlı yayın öncesi TELE1 TV Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ı daziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. 

sux1zdj4edlmfrvIcqkwq0eg.jpg

5b4wftv8tkj0qmyjyzca3nvu.jpg

esd76vqzxcayw3gqkhe1cusf.jpg

ni9lh3qqj6mencfzgj1avpkh.jpg

fdi5rsah1wwtvxxu64pqsj0g.jpg

jypvglmdm3fjfz8sts9rbbxk.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.