Başkan Bozkurt: Gençler Bizim Geleceğimiz

Başkan Bozkurt: Gençler Bizim Geleceğimiz

Üniversite Tercih ve TanıtımGünleri’nde konuşan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, “Kaynaklarımızınönemli bir bölümünü gençlerimizin hayata güçlü tutunmaları için harcıyoruz. Gençlerbizim geleceğimiz. Onlara her türlü desteği sağlıyoruz.” dedi.

YKS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte gençleri tercih heyecanısardı. Kendileri için en doğru üniversiteyi seçmek isteyen gençler, EsenyurtBelediyesi’nin düzenlediği Üniversite Tercih ve Tanıtım Günleri’ne yoğun ilgigösterdi. Esenyurt Kültür Merkezi’nde düzenlenen tercih günlerine, belediyeninrehber öğretmenlerinin yanı sıra 15 üniversite de katıldı. Tercih günlerinegelen gençler, rehber öğretmenlerden istedikleri bölümlerle ilgili bilgialarak, birçok üniversiteyle de yüz yüze görüşme fırsatı buldu. Hayataatılmalarında önemli bir adım olan tercih döneminde Esenyurt Belediye BaşkanıKemal Deniz Bozkurt öğrencileri yalnız bırakmadı. Tercih günlerine katılaraktek tek stantları gezen Başkan Bozkurt, gençlerle tecrübe ve deneyimlerinipaylaşarak, sevdikleri bölümleri yazmaları konusunda tavsiyelerde de bulundu.

“KaynaklarımızınÖnemli Bir Bölümünü Gençler İçin Harcıyoruz”

Gençlerin hayata tutunmaları için her türlü desteği sağladıklarınısöyleyen Başkan Bozkurt şöyle konuştu: “Gençlerini iyi yetiştiren toplumlar, dünyadarekabet gücünü koruyabilirler. Esenyurt Türkiye’nin en kalabalık ilçesi. Aynızamanda da en çok gencin yaşadığı da bir ilçe. Bizler de göreve geldiğimizdenberi kaynaklarımızın önemli bir bölümünü gençlerimizin hayata güçlü tutunmalarıiçin harcıyoruz. Bu çalışma da onlardan bir tanesi. Gençlerimizi üniversitesınavına donanımlı bir şekilde hazırlamak ve meslek tercihlerini doğruyapmalarını sağlamak için öğretmen arkadaşlarımız bir yıl boyunca eğitimveriyor.”

“Çok FaydasıOldu”

Esenyurt Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi’nde aldığı eğitim ileistediği başarıyı yakaladığını belirten Ulaş Yalçın, “Her gün belediyemizin kütüphanesindeders çalıştım. Bugün burada hem tercih yapıyoruz hem de birbirimizi tebrikediyoruz. Merkezdeki hocalarımız, rehberlik ve danışmanlık konusunda bize çokyardımcı oldular. Buranın bana çok faydası oldu. Öğretmenler bizi ayağakaldırdı ve biz koşmadık, uçtuk.” diye konuştu.

Destekler SayesindeHayallerine Kavuştu

En uygun üniversiteyi seçebilmek için tercih günlerine katılan AliKadir Sayın, “Bilgisayar mühendisliği istiyorum. Ben merkeze dönemin başındabaşlamıştım. Gidilmesi gereken bir yer olduğunu düşünüyorum. Bir sürü imkânıolan bir yer. Gerçekten hedefleri olan ve kendini geliştirmek isteyen gençleringelmeleri gerektiğini düşünüyorum. Güzel ve düzenli bir kurum. Bu başarıyı banaSürekli Eğitim Merkezi kazandırdı. Bu konuda Esenyurt Belediyesi’ne teşekkürediyorum” diye düşüncelerini belirtirken, Melek Buse Ece ise şöyle konuştu: “Zorlubir süreçti ama hocalarımız ellerinden geldikçe bu zorlukları hafiflettiler.Her anlamda desteklerini hiç üzerimizden çekmediler. Tıp Fakültesi için hazırlandımve onu elde edecek puanı kazandım. Çok mutluyum.”

YKS’ye giren öğrencilerin doğru tercih için uzman eğitmenlerlebuluştuğu Üniversite Tercih ve Tanıtım Günleri, 26 Temmuz Çarşamba günü saat 16.00’yakadar devam edecek.

j5yzk7ciaggv2sx3hry0lp9p.jpg

dtosvbnqtc49mgg70ab8k5zd.jpg

yI1swgn9idehxmwmvfj5ekjl.jpg

xhpe5cjnts1jwnutkcvdo7om.jpg

3uqcb1inaeehmfpygvducbn5.jpg

kgwn1rajp5xyp2fgfesbhwvi.jpg

ihhbpfwn5azuykwzsfkgyu39.jpg

zxIko7lgk1qfrascimfhdovq.jpg

wbg3j0mmsahbrutoIypezko8.jpg

qzcubp3x8qan6f4d5xjimvfj.jpg

y2597tfjrqti1baolwaevd0u.jpg

gf6yoat348qzen7hbyke2wrh.jpg

Ixdefsqll5wynobbu1qv0aem.jpg

74c8Izbkm5qvcrefnwshh1qx.jpg

m6cj2bmfeli51knvI0ho3yxx.jpg

lgtourwtsIyi1evdk7qzqnhb.jpg

83ve6tmkshqdi2fo4fwpluzn.jpg

pavjusrnb3ixdc6mmvull8z2.jpg

xanzomxgvz21hchbuboqd0wa.jpg

sjfcdxf0pyaghacorishw634.jpg

q0lmhfdyjpji1cm9ynpx5lut.jpg

uunbeniz8cpmbhdxo2l6qyd5.jpg

oizw12buyfwgflgjee0hmrs5.jpg

ko4zxundprfmwl0jb59yvag6.jpg

2pafkkythwhucbt5d41iggsr.jpg

yozs6smIznh5nurjkitjqkf1.jpg

jdcxopkaxe2uf9rwqihIhbe4.jpg

jvq8sel1to7u9vyn6wdr2is5.jpg

drpzhtice7Ilfpxnvsqywdyf.jpg

fhroxg5amxiwoecyhu4twvjg.jpg

vcy2kgio3cmvok1lfbgart5p.jpg

fhfvj7lzltsux2vryucnwoem.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.