Başkan Bozkurt İstihdam Hedefini Aştı: 41 Bin Kişi İşe Yerleşti

Başkan Bozkurt İstihdam Hedefini Aştı: 41 Bin Kişi İşe Yerleşti

Başkan Bozkurt’ungöreve gelmesiyle birlikte verimli hale gelen Esenyurt Belediyesi İstihdamMerkezi, 3 yılda 40 bini aşkın kişiye istihdam sağladı.

Türkiye’nin kanayan yarası olan işsizliğe çözüm olmaya devameden Esenyurt Belediyesi İstihdam Merkezi (ESBİM), her geçen gün bir rekoradaha imza atıyor. ESBİM, 2019 yılından bu yana 41 bin 161 kişinin işeyerleşmesinde aracı oldu.

Göreve geldiği ilk günden bu yana vatandaşa yakın hizmetanlayışıyla çalışmalarını sürdüren Esenyurt Belediye Başkanı Kemal DenizBozkurt, binlerce vatandaşıiş sahibi yapmaya devam ediyor. ESBİM, iş arayan Esenyurtluları ilçede faaliyetgösteren sektörün öncü firmalarıyla buluşturarak mülakatlar gerçekleştiriyor.Mülakatlara katılanlarınsağlık, lojistik, gıda, tekstil, kimya, mobilya, kozmetik, inşaat, sanayi veözel güvenlik gibi çeşitli sektörlerde istihdamı sağlanıyor.

41 BİN KİŞİ İŞEYERLEŞTİ!

Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, göreve ilk başladığıdönemde koyduğu ‘yılda 10 bin istihdam’​ hedefini aşarak, 2019 yılında 7 bin122 kişinin, 2020 yılında 11 bin 192 kişinin, 2021 yılında 13 bin 512 kişininişe yerleştirilmesini sağladı. ESBİM, 2022 yılının Temmuz ayı itibarıyla da 9 bin 335 kişiyi daha işe yerleştirerek 41bin 161 kişinin istihdamına aracı oldu. Ayrıca 2019 yılından bu yana 12 bin 166kadının iş bulmasına destek olan ESBİM, 2 bin 667 firma ile düzenli olarakgörüşmeler yaparak vatandaşların istihdama katılması için çalışıyor.

“BİR REKORA DAHA İMZAATTIK”

Esenyurt Belediyesi Yerel Hizmetler Müdürü Orhan Ayyıldız,ESBİM’de bir rekora imza attıklarına dikkat çekti. Ayyıldız, “İnsanlarınhayatına dokunmaya, işsizliğe çare üretmeye, aile ve ülke ekonomisine katkısunmaya devam ederken bir rekora daha imza attık. Bu sayıyı artırarak mutlu birkentin yaratılmasına katkıda bulunmaktayız” dedi. Her geçen gün yeni firmalarlaçalıştıklarını dile getiren Ayyıldız, “Gerek sektör temsilcileri olan ESİDER veSANDER dernekleri gerekse veri tabanımızda kayıtlı ve bizimle çalışan 2 bin 667firmamız rutin olarak iş danışmanları tarafından aranmakta ve personeltalepleri ile iş ilanları alınmaktadır” diye konuştu.

HEDEF 70 BİN

“Hedefimiz önümüzdeki yıla kadar 70 bin vatandaşımıza işimkânı sağlamak” diyen Orhan Ayyıldız, şöyle konuştu: “Planladığımızyeniliklerle,birimimize ait 2 adet araç, sahapersonelleriyle birlikte Esenyurt’taki meydan, metrobüs durakları, semtpazarları girişleri ve muhtarlık önlerine giderek vatandaşlarımızın işbaşvurularını alacak. Bu sayede daha çok vatandaşımıza ulaşacağız. Ayrıca gerekEsenyurt Meydanı’nda gerekse kültür merkezlerimizde firma stantları kurularaktanıtımlar ve iş başvuruları gerçekleşecek. Başkanımız Sayın Kemal Deniz Bozkurt’un talimatıdoğrultusunda işsizliğe çare olmaya, vatandaşlarımıza iş bulmaya devamedeceğiz.”

bzszndl8Iemyh0cqcrpruf3b.jpg

vwctouowIl80kjzlehmer4ab.jpg

7pz8q2s1zuIy0nbleeayfgur.jpg

Ibqcpjssafzu8i04lduh2wao.jpg

h1waqlxIfmvrungg5ym3r7e4.jpg

gwswmmyke7yjfl5cc4x6spna.jpg

7cs9lvviwbhbjunreyt5f0aa.jpg

jr1qn4jlu9bIa2ptnv50kmvx.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.