Başkan Bozkurt Kadına Karşı Şiddet Genelgesini İmzaladı

Başkan Bozkurt Kadına Karşı Şiddet Genelgesini İmzaladı

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un imzaladığı, “YerelYönetimlerde Çalışma Yaşamında Şiddet ve Tacizi Önlemeye Yönelik PolitikaBelgesi” ile şiddet mağduru çalışan gözetilerek, mağdurların talebidoğrultusunda hukuki ve psikolojik destek sağlanacak.

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, CHP GenelMerkezinin gönderdiği Yerel Yönetimlerde Çalışma Yaşamında Şiddet ve TaciziÖnlemeye Yönelik Politika Belgesini imzaladı. Belgeye göre Esenyurt Belediyesi,iş yerinde şiddetin ve ayrımcılığın ortadan kaldırılması için şiddet mağduruçalışanı gözetecek, mağdurların talebi doğrultusunda hukuki ve psikolojikdestek sağlayacak. Belediye ayrıca personel istihdamında yüzde 50 cinsiyetkotası hedefleyecek.

İş yerinde şiddetin önlenmesine yönelik Uluslararası Çalışma Örgütü’nünilgili sözleşmesinin (ILO 190) maddeleri şöyle:

·        Başta İstanbul Sözleşmesi olmak üzere Türkiye’nintaraf olduğu uluslararası sözleşmeler, Anayasa ve diğer mevzuat hükümlerininöngördüğü toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik tüm düzenlemeleri esas alırız.Her türlü ayrımcılığın karşısında dururuz. Bu anlayışla, Yerel Eşitlik EylemPlanı hazırlamayı, hayata geçirmeyi ve veri toplamayı kabul ediyoruz.

·        Belediye çalışanlarına farkındalık vebilinçlendirme amaçlı toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimleri vereceğiz. Bueğitimleri çalışma süresinden sayacağız.

·        İş yerinde şiddetin ve ayrımcılığın ortadankaldırılması için şiddet mağduru çalışanı gözeteceğiz.

·        Kadınlara yönelik cinsel taciz ve cinselsaldırı vakalarında adli makamlara yansıyan durumları esas kabul edeceğiz vegerekli her türlü tedbiri alarak gerekli adımları ivedilikle atacağız. Busüreçte gizlilik esasına göre hareket edeceğiz.

·        Şiddet mağduru çalışanın talep etmesi halinde;hukuki ve/veya psikolojik destek sağlayacağız.

·        Belediye çalışanlarının istihdamında yüzde 50cinsiyet kotasını hedefleyeceğiz.

·        25 Kasım Kadına Yönelik Şiddet ve MücadeleGünü etkinliklerine katılan kadın üyelere -işi aksatmamak kaydıyla- idari izinvereceğiz.

bdecgbmejik64ssIrfnut3vv.jpg

fpxczgcIoa2i7uvh5gbkwqnj.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.