Başkan Bozkurt: Kadınların Yanında Olacağız

Başkan Bozkurt: Kadınların Yanında Olacağız

Esenyurt Belediyesi Kadın Sosyal Yaşam Merkezi Akçaburgaz Ek HizmetBinası’nın açılışında konuşan EsenyurtBelediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, “Kadınlarımızın yaşama daha güçlütutunması için onların yanında olacağız. Kadınlarını güçlendirmeyen toplumlarınayakta kalması, birlik beraberlik içinde yaşaması mümkün değil” dedi.

Kadınlarınsosyal, kültürel ve ekonomik alanda gelişimlerini desteklemek amacıyla EsenyurtBelediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt tarafından hayata geçirilen Kadın Sosyal YaşamMerkezi’nin Akçaburgaz Ek Hizmet Binası açıldı. Psikolojik danışmanlıkhizmetleri, çocuklar için çeşitli terapi dersleri ve kadınlara yönelik elsanatları kurslarının verileceği merkezin açılışını Başkan Bozkurtvatandaşlarla birlikte gerçekleştirdi. Akçaburgaz Mahallesi Yunus Emre Parkıiçerisinde bulunan merkezde, talepler doğrultusunda açılacak el sanatlarıkurslarıyla kadınlar, haftanın beş günü eğitim alarak hem kendilerinigeliştirme hem de yeni ürünler üretme imkânı bulacak. Kadınların sosyalleşmesinede katkı sağlayan bu kurslarda üretilen el emeği ürünler kazanca dönüşecek. Vatandaşlar, merkezdeki tüm hizmetlerdenbizzat başvuru yaparak faydalanabilecek.

“Onlar Güzelleştikçe Biz de Güzelleşeceğiz”

Kadınların yaşamadaha güçlü tutunması için her türlü desteği sağlayacaklarını belirten BaşkanBozkurt şöyle konuştu: “Burada önemli bir iş yapıldı. Atıl durumdaki bir alanıaktif olarak kullanmak için arkadaşlarımız çalışma yaptı. Merkezimizde kadınlarımızınyaşama daha güçlü tutunması için bütün olanaklarımızla onların yanındaolacağız. Kadınlarını güçlendirmeyen toplumların ayakta kalması, birlikberaberlik içinde yaşaması mümkün değil. O yüzden kadınlarımız ne kadargüçlüyse o toplumda o kadar güçlü olur. Ben şimdiden çalışma süreci içinde yeralacak arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Esenyurt Belediyesi olarak her zamankadınlarımızın yanında olacağız. Onlar güzelleştikçe biz de güzelleşeceğizinşallah.”

Anneler Kursta Çocuklar Oyun Alanında

Kadınların eğitimalarak üretim yapması için her ayrıntının düşünüldüğü merkezde çocuklar daunutulmadı. Anneler eğitim alırken çocuklar da onlar için hazırlanan oyunalanında eğlenceli vakit geçirecek. Çocuklar, psikolog ve çocuk gelişimuzmanları tarafından hazırlanan eğitici ve öğretici aktivitelerdenyararlanarak, gelişim düzeylerine uygun oyunlar oynayacak. Merkezde yapılacakçeşitli terapi dersleriyle çocukların gelişimlerine katkı sağlanacak.

n8lewhm9auzj3jv1pxrr7agc.jpg

zjxgd4vwvjipyslx23bmontc.jpg

ahwywbjvf0rldIruqmpu96q8.jpg

dbmIiryswkvdwacg1ouskoxj.jpg

6dewy1utrcbvni9mrhxf2zks.jpg

w4fhjquezvylb5omstn9ukaa.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.