Başkan Bozkurt Mahalle Konağı Projelerini Hayata Geçiriyor

Başkan Bozkurt Mahalle Konağı Projelerini Hayata Geçiriyor

SaadetdereMahalle Konağı’nın Yapımına Başlandı

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un, seçim vaatleriarasında yer alan ‘Her Mahalleye Bir Mahalle Konağı’ projesi kapsamındaSaadetdere Mahalle Konağı’nın yapımına başlandı. İçerisinde kapalı pazar alanı,katlı otopark, belediye hizmet birimi, sanat atölyeleri ve çok amaçlı salongibi alanların yer alacağı proje, 15 ay gibi kısa bir sürede tamamlanarakhizmete açılacak.

Esenyurt Belediyesi, mahallelerdeki idari binalar ve sosyalalanları bir arada toplayacak mahalle konağı projelerini hayata geçiriyor. Bukapsamda, Turgut Özal Mahallesi 47. Sokak ile 109. Sokak’ın kesişiminde yeralan 6 bin 979 metrekarelik arazi üzerinde Saadetdere Mahalle Konağı’nınyapımına başlandı. İçerisinde; kapalı pazar alanı, belediye hizmet birimi,katlı otopark, sanat atölyeleri, 2 adet muhtarlık ofisi, toplantı odası, 83kişilik çok amaçlı salon, çalışma stüdyoları, teras kafe, mahalle etkinlikalanı yer alan proje tamamlandığında Saadetdere ve Turgut Özal Mahallesi’ndeyaşayan vatandaşlara nefes aldıracak.

Proje HerYaş Grubuna Hitap Eden Alanlardan Oluşuyor

Proje otopark, kapalı pazar ve etkinlik alanları olarak farklıaşamalarda hazırlandı. Mahalle konağının 150 metrekarelik kısmında çağrımerkezi, mali hizmetler, zabıta ve sosyal yardım birimlerinin yer aldığıbelediye hizmet birimi, Turgut Özal ve Saadetdere Mahalle muhtarlıklarına ait 2adet muhtarlık ofisi, 40.8 metrekarelik toplantı odası, 130 metrekare 83 kişikapasiteli çok amaçlı salon, 150 metrekare sanat atölyeleri, 308 metrekareçalışma stüdyoları, 163 metrekare teras kafe yer alıyor. Projenin ikincikısmında ise iki mahallenin de otopark sorununu rahatlatacak Otopark ve KapalıPazar Alanı bulunuyor. Son kısmında, mahallenin küçük sakinleri çocuklar içinbir Mahalle Etkinlik Meydanı düzenlenmiş. Meydan içerisinde; salıncak alanı,etkinlik platformu ve tırmanma duvarı da yer alıyor.

“15 AyGibi Kısa Bir Sürede Hizmete Açılacak”

Tamamlandığında mahallelinin uzun yıllardır yaşadığı otopark vekapalı pazar sorununa çare olacağını söyleyen Esenyurt Belediyesi Fen İşleriMüdürlüğü personeli İnşaat Mühendisi Saffet Özdemir, “İş programına göremahalle konağını 15 ay gibi sürede vatandaşların hizmetine açmayı planlıyoruz.Burası mahallelinin otopark ihtiyacını karşılayarak, haftada bir gün kurulanaçık pazarı kapalı alana çekip trafik yoğunluğu azaltacak” dedi.

rrhy0iy6I1chesgdc9t2kutu.jpg

904lkbfa5vgp7pctktq1lyih.jpg

2dqxkrbIna79kj45tgslwhqe.jpg

klepnxwrfnroixvbdwkly96u.jpg

n3I06hqh5cpu7xoemdxqrlyf.jpg

qnjtj0vor97wre4umxwzogsd.jpg

ljm8yb92ohn1ixz4qpcxedjz.jpg

lfotwfyIjeghg1xpiradmoav.jpg

fikrmlgojycsefdev90g8rhI.jpg

rjhmzqwug5iclr8efaxbcfbx.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.