Başkan Bozkurt, Moskova Heyetini Makamında Ağırladı

Başkan Bozkurt, Moskova Heyetini Makamında Ağırladı

Esenyurt ve Moskovaarasında kardeş belediye ve iş birliği protokolü imzalanacak

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, MoskovaHükümet Bakanı Sergey Çeryomin’i ve heyetini makamında ağırladı. Bakan Çeryominve beraberindeki heyeti Esenyurt’ta ağırlamaktan çok mutlu olduğunu ifade edenBaşkan Bozkurt, Türkiye’nin Moskova ile geçmişten gelen yakın bir kültürüolduğunu vurgulayarak, “Birlikte güzel işler başaracağız” dedi.

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, MoskovaHükümet Bakanı Sergey Çeryomin ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.Moskova ve Esenyurt arasında yapılacak iş birlikleri üzerine görüşalışverişinin yapıldığı ziyarete, Bakan Çeryomin’in yanı sıra YardımcısıVyaçeslav Manuylov, Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolos Yardımcısı AntonSkvortsov, Uluslararası İlişkiler Dairesi Genel Müdürü Anastasiya Sibilyeva,Uluslararası İlişkiler Dairesi Uzmanı Alisa Baskayeva, Moskova Kenti KültürMirası Departmanı Başkan Yardımcısı ve Başarkeologu Leonid Kondraşev, MoskovaSanayi ve Ticaret Odası Başkanı Vladimir Platonov, Başkan Yardımcısı SurenVardanyan, Rusya Federasyonu İstanbul Ticaret Temsilciliği Yetkilisi ArturLeontyev, iş insanı Yazdan Kaya ve belediye başkan yardımcıları katıldı.

“ATATÜRK’ÜN ÇOCUKLARIOLARAK RUSYA’NIN DESTEĞİNİ UNUTMUYORUZ”

Toplantı öncesinde misafirlerine Esenyurt’u tanıtan veyapılan çalışmalar hakkında bir sunum gerçekleştiren Esenyurt Belediye BaşkanıKemal Deniz Bozkurt, Bakan Sergey Çeryomin ve beraberindeki heyeti Esenyurt’taağırlamaktan çok mutlu olduklarını söyledi. “Birlikte hareket etmek için birçoknedenimiz var” diyen Başkan Bozkurt, Rusya’nın Kurtuluş Savaşı’na verdiğidesteği hatırlattı. Bozkurt, “Bir tanesi tarihsel birlikteliğimiz. Biz TürkiyeCumhuriyeti’nin kuruluşunda Rusya’nın oynadığı rolü biliyoruz. 1917 yılındanitibaren aldığımız desteği Atatürk’ün çocukları olarak unutmuyoruz. Dolayısıylabunu hiçbir zaman hafızamızdan silmeyeceğiz. Uzun zamandır iş birliği içindeolmak istiyorduk ve bugün bir araya geldik. Tecrübeyi ve birikimi paylaşmanınne kadar önemli olduğunu biliyorum. Moskova ile iş birliği yapmamızın birçokolumlu sonuç doğuracağını biliyorum. Birçok değişik alanda da iş birliğiyapmamız mümkün. Birlikte güzel işler başaracağız” şeklinde konuştu.

“ESENYURT’U TİCARETMERKEZİNE DÖNÜŞTÜRMEK İSTİYORUZ”

Esenyurt’un sahip olduğu sanayi ve ticaret hacmine dikkatçeken Başkan Bozkurt, “İlçemizdeki sanayi ve ticaret hacmi, Türkiye’nin yüzde6’sını, İstanbul’un ise yüzde 27’sini oluşturmakta. Bu potansiyeli iyideğerlendirmek ve kentimizi bir üretim, lojistik ve ticaret merkezi haline dönüştürmekistiyoruz” ifadelerini kullandı.

“ESENYURT GELİŞİMİÇİN TÜM OLANAKLARA SAHİP”

Başkan Bozkurt’un sunumunu büyük bir ilgiyle dinlediğini belirtenMoskova Hükümet Bakanı Sergey Çeryomin, Esenyurt’un gelişim için tüm olanaklarasahip olduğunu söyledi. “Türkiye’nin milli hasılasının yüzde 6’sını buradaüretiyorsunuz. Bu da çok güzel bir rakam” diyen Bakan Çeryomin daha sonraMoskova ve Rusya hakkında bilgiler verdi.

ESENYURT VE MOSKOVAKARDEŞ OLACAK

Görüşmenin ilerleyen bölümünde Esenyurt ve Moskova arasındayapılacak iş birliklerine ilişkin karşılıklı fikir alışverişinde bulunan BaşkanBozkurt ve Bakan Çeryomin, Esenyurt ve Moskova arasında kardeş belediye olmakonusunda da fikir birliğine vardı.

Görüşmenin ardından Başkan Bozkurt, konuk Bakan SergeyÇeryomin’e Esenyurt Belediyesi kursiyerleri tarafından yapılan İstanbulharitası hediye etti. Bakan Çeryomin ise Başkan Bozkurt’a kahve fincanı takdimetti.

Iad2jub9ujhtrk0ovqy16dgf.jpg

qf4nqovrxuydh6bc87ihwjfa.jpg

zjdklkngi2pqrfc3w9abeot1.jpg

5tpazqlvxbrcmIzs389mhf0n.jpg

adf2qwtizyqo4zsar3pxd5jn.jpg

psqmrugyofozz3ljbvIyc8ti.jpg

xy7389Igpb0tvvpfrqj1meei.jpg

vs7wqepgult8idb4s1fzgtpu.jpg

ohnrIfsey4q8791zqcjmb6v0.jpg

dp6gsv4cfxlqjuhcwok5yyr9.jpg

bkor5h7yce14z3qg8j0jbqre.jpg

t0a1jlkuqegz9xbaf2nsomnc.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.