Başkan Bozkurt'tan Gençlerle Farkındalık Yürüyüşü

Başkan Bozkurt'tan Gençlerle Farkındalık Yürüyüşü

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal DenizBozkurt, Avrupa Birliği’nin bir girişimi olarak her yıl düzenlenen ve bu yılkiteması "ŞehriniKucakla"olarak belirlenen Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında evinden belediyebinasına kadar Esenyurtlu gençlerle yürüdü.

16-22 Eylültarihleri arasında her yıl farklı bir temayla kutlanan Avrupa HareketlilikHaftası’nın bu yılki teması "Şehrini Kucakla” sloganı ise"Çeşitlendir ve Devam Et'  olarakbelirlendi. Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Avrupa HareketlilikHaftası kapsamında kendisini evinden almaya gelen Esenyurtlu gençlerle belediyebinasına kadar yürüdü. Yürüyüşe belediyenin spor okullarında eğitim alanöğrenciler ve Esenyurtlu gençler katıldı. Farkındalık için gerçekleştirilenyürüyüşte; aktif hareketlilik, toplu taşıma ve diğer temiz, akıllı ulaşımçözümleri lehine davranış değişikliğini teşvik etmenin önemi vurgulandı.Yürüyüşün ardından Başkan Bozkurt Esenyurtlu gençleri kahvaltıda ağırlayarakkendileriyle keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

“Gençlerimizden Gençlik Aşısı Aldım”

Yürüyüş sonrasıaçıklama yapan Başkan Bozkurt, "Bu dünya bizim, beden de bizim. Hem bedenimize olansaygımızdan hem dünyaya karşı sorumluluğumuzdan dolayı özellikle enerjikaynaklarının doğrukullanılmasını sağlamak lazım. Karbon emilimi emisyonu her gün artıyor. Artıktembelleşiyoruz. Neredeyse bakkala bile arabayla gitme durumuna geldik.Dolayısıyla hem sağlığımız için yediklerimizi enerjiye dönüştürmek için hem de toksinleri atmak için hareketliolmamız lazım. Hareketli oldukça vücut sağlığımız daha çok yerine geliyor. Hemde bir enerji tüketirken çevreye verilen zararı azaltmak açısından yürümeninçok büyük faydası var. Kısa mesafelere araçlarla değil olabildiğince ortamesafedeki araçlarla, toplu taşıma araçlarıyla gitmek, doğaya verdiğimiz zararı azaltacak.Maalesef uzun yıllardır bunu ihmal ediyoruz. Dolayısıyla hem vücudumuza karşızarar içine giriyoruz hem de çevremize zarar veriyoruz.  O yüzden bu farkındalığı yaratmak için ilçemizdekispor okullarını kazanan gençlerimizle beraber Esenyurt’un sokaklarındayürüyerek belediye binamıza geldik. Onlarla hem kahvaltıda buluştuk hemkazandıkları yerleri kutladık. Gençlerimizden gençlik aşısı aldım. Onlarlakonuşunca mutlu oldum. Güzel bir etkinlik oldu” ifadelerini kullandı.

“Başkanımız Gençlere Sevgi ve DeğerVeren Birisi”

Yürüyüşe katılanBerkan An, “Başkanımız bu sabah bizlerle bir yürüyüşe çıktı. Başkabelediyelerde yapılmayan bir şey. Başkanımız gençleri seven ve değer veren biri. Esenyurt Belediyesi her konuda bizeçok yardımcı oldu. Başkanımıza ve yanımızda olan herkese çok teşekkür ederiz”derken Nuray Akbaba ise “Bu etkinlikleri Başkanımız ve belediyemiz sayesinde sıklıklayapıyoruz. Çok da güzel oluyor. Bu imkânsızlıklar içinde bunlar sunulduğu içinçok teşekkür ediyorum. Bu serüvende hayâllerime umut oldular. Bu ışık umarımgelecek nesillerde de devam eder.  Buetkinliklerle kendimizi daha çok değerli hissediyoruz. Emeği geçen herkese çokteşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

1wax8mmb0lppdqtjrf67zkb2.jpg

sidpIqmnj1blokpaamywrt08.jpg

wqmn2yyikq4l37vpodvhcjgr.jpg

b6uop2cjnl8kmrfn9vw503t4.jpg

9npxv8aql3c2mtffjo7y0yuz.jpg

chi3hu15pfjtmxcdxtvkbrss.jpg

sarfqcoxae9klvq5km4fne3v.jpg

pfkb4fwb2uanwrvdhye7zszt.jpg

osunsxcjlgbpayqc9txv1kIz.jpg

gkahplc7lodfc6ntu1jwe3m8.jpg

8hu02swjhc35Itbpm1lxcvng.jpg

zfgaqunty3volsf1d0rbxgIv.jpg

9pvtr7ermIofvpzqbnwzldgu.jpg

v1m8flb6pwk9i4szcboksdnu.jpg

7ffwsbnpocydmr40gq6lnjbc.jpg

jtcprpvcqwsxolsytionnhaq.jpg

ulblze7md81xcjnkqsbqg6ds.jpg

fpdlqhg6eahjcuy2znjrbgsi.jpg

earnkjch6xqy0bff8ssIh9dx.jpg

ce2dd6zgyqy1xsjtarhtscnf.jpg

cnrw8pgf6etjkban1ehv3b7o.jpg

rtnh1kk4dslcz0u63bxgrycg.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.