Başkan Bozkurt’tan Üniversite Adaylarına Tercih Desteği

Başkan Bozkurt’tan Üniversite Adaylarına Tercih Desteği

*EsenyurtBelediyesi, YKS’ye giren öğrencileri tercih döneminde uzman kadroyla buluşturdu

Esenyurt Belediyesi’nin üniversitehayali kuran gençler için düzenlediği Üniversite Tercih ve Tanıtım Günleribaşladı. Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un katıldığı tercihgünlerinde, üniversitelerin yanı sıra Esenyurt Belediyesi’nin istihdam merkezi ESBİMde stant açarak, gençleri en çok aranan meslek grupları konusundabilgilendirdi.

YKS sonuçlarınınaçıklanmasının ardından üniversite hayâli kuran binlerce öğrenci soluğuEsenyurt Belediyesi’nin düzenlediği Üniversite Tercih ve Tanıtım Günleri’ndealdı. Esenyurt Kültür Merkezi’nde düzenlenen tercih günlerine,Esenyurt Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi’ndeki rehber öğretmenleri ile14üniversite temsilcileri ve rehber öğretmenleri katıldı.Tercih günlerine gelen gençler, rehber öğretmenlerden istedikleri bölümlerleilgili bilgi alarak, birçok üniversiteyle de yüz yüze görüşme imkanı buldu.Hayata atılmalarında önemli bir adım olan tercih döneminde Esenyurt BelediyeBaşkanı Kemal Deniz Bozkurt öğrencileri yalnız bırakmadı. Tercih günlerine katılaraktek tek stantları gezen Başkan Bozkurt, gençlerle tecrübe ve deneyimlerinipaylaşarak, sevdikleri bölümleri yazmaları konusunda tavsiyelerde de bulundu.

ESBİM tercih günlerinde

Esenyurt Belediyesiİstihdam Merkezi (ESBİM), ülkedeki genç işsiz oranının önüne geçebilmek vegençlerin doğru yönlendirilmesi sağlamak için üniversite tercih günlerindeydi.ESBİM yetkilileri, tercihler konusunda kararsız kalan ve bir meslek edinmekisteyen gençlere, belediyenin açmış olduğu meslek edindirme kursları, sanayininaradığı meslek grupları ve beyaz yakada en çok aranan meslekler konusundabilgilendirmeler yaptı.

“Başarılı olmanın sırrı sevmektir”

Üniversite tercih vetanıtım günlerinde deneyim ve tecrübelerini öğrencilerle paylaşan EsenyurtBelediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, “Sevdiğiniz işi yapın. Hangi bölümüseviyorsanız onu yazın. İş imkanı sizin başarınıza bağlıdır veçoğu meslekte aynıdır. İşinizi ne kadar severek yapıyorsanız o kadar başarılıolursunuz. Kısacası başarılı olmanın sırrı sevmektir. Tercihiniz çok önemli.Burada kavşak noktasındasınız. Neyi tercih ederseniz,hayatınızıona doğru sürüklersiniz. Unutmayın bütün işler değerli, önemli olan neyisevdiğiniz ve nerede başarılı olacağız. Önünüzde güzel bir hayat var,bugüzel hayatı stresle geçirmeyin” dedi.

“Gençlere çalışmanın ve üretmenin değerini anlatalım”

ESBİM’in de tercihgünlerine katılarak öğrencileri bilgilendirmesinin önemliolduğunu vurgulayan Başkan Bozkurt şunları ekledi: “ESBİM’inyaptığı danışmanlık hepsinden önemli. Çocuklar şu an bir yere yerleşmekistiyorlar ama bu durum onlar için telafisi mümkün olmayan sonuçlardoğurabilir. Biz onlara bir meslekten başlamak istiyorlarsa yardımcı olalım. Elkirinin, alın terinin ne kadar değerli olduğunu;çalışmanın üretmenin değerini anlatalım. Böylelikle ülkemizde işsizlikrakamları da azalır.”

“Öğrenciler doğru tercih yapabilecek”

Üniversite yolundakiöğrencilerin doğru tercih yapabilmeleri için bu organizasyonu düzenlediklerinisöyleyen Sürekli Eğitim Merkezi Sorumlusu Mesut Parlak, “Öğrencilerimizinkariyer hedeflerini belirlemeleri, doğru tercihler yapabilmeleri ve butercihleri yaparken de gitmek istedikleri üniversiteleri yakından tanımalarıamacıyla tercih günlerini gerçekleştirdik. Bizim rehber öğretmenlerimiz vemisafir üniversitelerimizin öğretmenleriyle çocuklarımız tercihlerini dahadoğru yapabiliyor, daha doğru kararlar alabiliyor. Hem üniversiteleri tanımafırsatı buluyor hem de üniversitelerin mesleki kariyer durumlarını görüyorlar”diye konuştu.

“Bana çok yardımcı oldular”

Tercih günleri içinEsenyurt Belediyesi’ne teşekkür eden Sevim Köse, “Üniversiteye hazırlanırkenSürekli Eğitim Merkezi’ndeki kurslardan destek aldım. Şimdi tercih döneminde debana çok yardımcı oldular, yine onlardan destekalıyorum. Farklı farklı üniversiteleri getirdiler” dedi. Yusuf Kılıç ise şöylekonuştu: “Sınavdan daha kaygılı bir dönemdeyiz. Belediyemizinbu yıl bizim için yaptığı etkinlikler gerçekten güzel. Bizi mutlu etti.Teşekkür ediyorum. Üniversitelerle ilgili bilgi sahibi olacağız.”

Gençler, yoğun ilgi görentercih ve tanıtım günlerinden, 31 Temmuz’a kadar10.00 ila 17.00 saatleri arasında faydalanabilecek.

k3ofwlkjvp41fibrvlpqay5I.jpg

y4rd21jmokz5cdfl0eetpwkz.jpg

l9pdwu0uyornt5vz48x1vpiq.jpg

woqdp9xwqhumayIhkrcjfjgf.jpg

pdvkhapgsle6307v2ujcemxc.jpg

bsdhvbsthqezfiz8vgngjrlu.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.