Başkan Bozkurt Vaatlerinin Yüzde 87’sini Gerçekleştirdi!

Başkan Bozkurt Vaatlerinin Yüzde 87’sini Gerçekleştirdi!

Esenyurt56 Yeni Proje Kazandı!

TGRT Haber’de “Cem Küçük ile Günaydın Türkiye” programına konukolan Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, seçim vaatlerinin yüzde 87’sinihayata geçirdiğini belirterek ilçeye 56 yeni proje kazandırdıklarını söyledi.Bozkurt, “Bir belediye başkanının yapabileceği performansın çok üzerindeçalışmalar yaptık. Bütçe disiplinini sağlayarak geçmişte başlayan ve yarımkalan projeleri bitirdik. Artık Esenyurt kontrollü bir şekilde yönetiliyor”dedi.

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, TGRT Haber’de CemKüçük ile Günaydın Türkiye programının konuğu oldu. Programda görev süresiboyunca yaptığı çalışmaları anlatan Başkan Bozkurt, 384 milyon dolarlık borcuolan sorunlu bir belediyeyi devraldığını ifade ederek, mali disiplin ile borcu 90milyon dolara düşürdüklerini belirtti. Bozkurt, “Artık borç bizim birincisorunumuz değil. Biz beş yılda bütün bu aksaklıkları giderirken 20 ayrı branştahem belediyenin kurumsal yapısını hem de Esenyurt’un ihtiyaçlarını gidermekiçin çalışmalar yaptık. Bütçe disiplini sağladık. Esenyurt Belediyesi artıkahlak ve mevzuat çerçevesinde işleyen, uygun kadrolarla yönetilen bir belediyeoldu” diye konuştu.

“AnketlerdeOyum Yüzde 53”

Cem Küçük’ün adaylıkla ilgili sorunu yanıtlayan Bozkurt, “Adaylıkiçin başvurdum, değerlendirmeyi bekliyorum. Benim yaptığım anketlerde ve kamuoyundakikarşılıkta benim mutlak aday olmam gerektiği çıkıyor. Karasızlar dağıtıldığındaoyum yüzde 53’ün üzerinde. 2019 seçimlerinde yüzde 51.55 ile seçildim. SayınKemal Kılıçdaroğlu’nun o zaman oluşturduğu ittifak ile benim kişiselözelliklerim ittifak için çok iyi bir reçete oldu ve çok iyi bir sonuç aldık”şeklinde konuştu.

“Kurumsal SorunlarıÇözdük”

Kentte yoksullukla mücadele ile ilgili önemli çalışmalaryürüttüklerini söyleyen Bozkurt şöyle konuştu: “Bizim yaptığımız anketlerde vedeğerlendirmelerde öncelikli sorunlarımız yoksulluk, trafik, ulaşımla ilgilisorunlar, mülteci sorunu, kent alt yapısının bozuklukları ve bunlara bağlıolarak diğer sorunlar… Yoksullukla mücadele bizim çok önemli bir işimizdi.Sadece pandemi döneminde 1 milyon 400 bin kez yardım yaptık. Belediyenin kurumsalsorunları bitti. Planlama sorunlarımız önemli ölçüde bitti. Maalesefbüyükşehirdeki belediye meclisi geçmişteki alışkanlığını bırakmadan bazıyerleri konut rantına açmaya çalışıyor. Onu kabul etmediğimiz içinde bizimplanlarımızı 3 yıldır onaylamadılar. Yaptığımız planlar daha yeni onaylandı. Önümüzdekiay belediye meclisinde de 1/5000’lik planlarımıza uygun olarak çalışmalaryapılacak. Yürütmeyi durdurma kararlarına neden olan haksızlıklar giderildi.”

“VaatlerimizinYüzde 87’sini Tamamladık”

Seçim vaatlerinin yüzde 87’sini tamamladığını ifade eden Bozkurt, “Esenyurt’uoluşturan vatandaşlarımız, bulunduğu bölgelerden daha iyi yaşam kurmak amacıylaİstanbul’a gelen vatandaşlardan oluşuyor. Hepsi iyi niyetli, başkalarınınhakkına riayet eden insanlar. Biz onlar için yaklaşık 56 tane proje yaptık. 6cami bitirdik. Bir cemevi yapıyoruz. Bir tane Türkiye’nin en büyükkütüphanesini yaptık. Kütüphanemiz, 550 kişinin aynı anda hizmet alabileceğikapasitede. Bu kütüphanede engelli vatandaşlarımızın faydalanacağı kaynaklarıüretiyoruz. Görme engelli vatandaşlarımızın kitap ihtiyaçlarını karşılamak içinorada ayrı bir birim oluşturduk. Çocuk Üniversitesi’ni hayata geçirdik. Dar gelirliailelerin çocuklarının bakış açısını genişletmek için bu çocuklara eğitimveriyoruz. Aynı zamanda Sinema Akademisi’ni kurduk. Sinema sektöründe çalışacakkişiler yetiştiriyoruz. Bir binicilik tesisi açtık: Öncelikle engelliçocukların ama daha ziyade Esenyurt’ta yaşayan herkesin faydalanacağı bir tesis”şeklinde konuştu.

“36 AyrıBranşta Eğitim Veriyoruz”

Başkan Bozkurt şöyle devam etti: “35 kişilik bir ekip kurduk. Bu arkadaşlar2 bin 700 firmayla görüşerek firmaların taleplerini aldı ve Esenyurtluhemşehrilerimizle paylaştı. Bu şekilde 58 bin kişiyi işe yerleştirdik. Bazıalanlarda istihdam sağlayamıyoruz. Onun için EMEĞİM bölümünü oluşturduk. Bubirim üzerinden sanayinin ihtiyacı olan insan kaynağını yetiştirmek üzere 36ayrı branşta kurs veriyoruz. Bu kurslar üzerinden yaklaşık 2 bin arkadaşımıza sertifikalıeğitim vererek onları işe yerleştirdik. Kadınları desteklemek için çalışmalaryapıyoruz. Amerika’ya 90 bin dolarlık halı ihracatı yaptık. Kadınlarını güçlendirmeyentoplumun hayatta kalmasına imkân yok. Dolayısıyla kadınların güçlenmesi içinonlara birçok alanda destek sunuyoruz.”

“Esenyurt’uBir Üretim Merkezi Haline Getiriyoruz”

İlçeyi sanatta ve sporda ön plana çıkaracak işlere imza atan BaşkanBozkurt, “Vakko’nun sahibi Cem Hakko ile bir anlaşma yaptık. Ürettiklerieşarpların kenarlarını bizim kadınlarımız işleyecek. İnşallah Esenyurt’u birüretim merkezi haline getirmeye çalışıyoruz. Yine kadınların hayata tutunmalarıiçin bir projemiz var. Anadolu, Kafkasya ve Orta Doğu el sanatları çarşısı vebarış kardeşlik merkezi ve bunların senkronize olduğu bir kültür merkeziprojemiz var. Burayı el sanatları ürünlerin üretildiği ve Orta Doğu’yasatıldığı bir bölgeye çevireceğiz. Başka birçok alanda destek veriyoruz. Sporalanında birçok gencimize eğitim veriyoruz. 20 Dünya şampiyonumuz var. Eğitimleilgili çok önemli çalışmalarımız var. Kampüs Lise projesini başlattık. Tamgençlerimizin önünü açmak için yaptığımız bir projedir. 5 farklı lise birkampüsün içerisinde. Çok yüksek düzeyde alt yapısı olan bir okul. Ama aynızamanda farklı branşlardaki gençlerin birbirini tanıması ve anlaması içinoluşturan bir uyum projesi” ifadelerini kullandı.

Geriatri MerkeziGeliyor!

Yaşlıların bakımlarının sağlanması ve ilçedeki genç nüfusunistihdamı için bir geriatri projesi planladıklarına dikkati çeken Bozkurt şöyledevam etti: “Geriatri bizim için önemli bir alan. Biliyorsunuz Avrupa nüfusuyaşlanıyor. Avrupa nüfusunun bakımında bu arkadaşlarımız görev alabilirler.Gençlerimizi burada geriatri alanında yetiştirebilirsek hem oradaki nüfusabakma şansı bulabilirler hem de oradaki yaşlıları buraya getirip, buradabakımını sağlarız.”

“Kenti DepremeHazırladık”

Depreme dirençli bir kent için çalışmalar yürüttüklerini belirten Bozkurt,“Deprem bizim en öncelikli konularımızdan bir tanesi. Türkiye’de bu konudadoğru düzgün bir çalışma olduğunu düşünmüyorum. İlçemizde de mikrobölgelemeçalışması yapılmadan binalar yapılmış. Bir çalışma başlattık. Artık Esenyurt’unzemin değerlerini biliyoruz. Bina ve zemin envanterimizi çıkardık. 6 Şubatdepremlerinde sahada elde ettiğimiz tecrübeyi de çalışmalarımıza ekledik. NaciHoca’yla çalışıyoruz. Kendisi bize ‘Akademik olarak tecrübelerimiuygulayabildiğim ilk belediye oldunuz’ dedi. Biz sistematik ve bilimsel olarakkenti depreme hazırladık. 6 ana başlıkta çalışmalarımızı yürüttük. Yaklaşık 40bin kişilik tatbikat yaptık. Biz kentimizde olası Marmara depreminde hangibölgelerin nasıl etkileneceğini biliyoruz ve bu etkilerin en aza indirilmesiiçin çalışmalar başlattık. İki ayrı ekip kurduk. Ekiplerimiz evlere gidiyor veeşyaları sabitliyorlar. Diğer mühendislerden oluşan ekibimiz de binalara giderekrisk analizleri yapıyorlar” dedi.

Belediyemizin Çok BüyükKatkısı Var”

Son olarak Esenyurt’taki asayiş olaylarında yüzde 15 oranında birdüşüş olduğunu söyleyen Bozkurt, “Türkiye’nin en büyük ilçesiyiz. 107 değişikülkenin vatandaşına ev sahipliği yapan bir ilçeyiz. Asayiş bizim dönemimizdedaha iyi duruma geldi. Esenyurt’taki suç oranları yüzde 15 civarında düşmüş.Bunda belediyemizin de çok büyük katkısı var. Meslek edindirme, sosyalyardımlar alanındaki yapılan çalışmaların da etkisi büyük. Benim aldığımbilgilere göre 60 bin civarında hükümlü varmış Esenyurt’ta. Dolayısıylabunların ailelerinin hayata tutunmalarını sağlayarak yenilerinin de olmasınıengelliyoruz” diye konuştu.

jwI0ndprqep4wnyh9jrhqct1.jpg

koapdmdmvI0qza29ous3w8lq.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.