Başkan Bozkurt Van’dan Seslendi: Buranın Tanıtılması Bir Zorunluluk

Başkan Bozkurt Van’dan Seslendi: Buranın Tanıtılması Bir Zorunluluk

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, CHP GenelBaşkan Yardımcısı Seyit Torun ile birlikte Halk TV’de yayınlanan, SerhanAsker’in hazırlayıp sunduğu “Görkemli Hatıralar” programının konuğu oldu.Van’dan canlı olarak yayınlanan programda, Anadolu coğrafyasıyla ilgiliizlenimlerini paylaşan Başkan Bozkurt, “Türkiye’nin her bölgesinde olduğu gibiburanın da tanıtılması bir zorunluluk” dedi.

Türkiye’nin tarihî geçmişi ve coğrafi zenginliği açısındanönemli bir yeri olan Van’dan yapılan Halk TV canlı yayınına konuk olan EsenyurtBelediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, il hakkında izlenimlerini paylaştı.Serhan Asker’in sunduğu “Görkemli Hatıralar” isimli programda, CHP Genel BaşkanYardımcısı Seyit Torun ile birlikte Van’ın tarihiyle, coğrafyasıyla ve değerlisanatçılarıyla ilgili bir sohbet gerçekleştiren Bozkurt, ilin coğrafigüzelliklerinin tanıtılması gerektiğini vurguladı. Akdamar Kalesi manzarasıeşliğinde gerçekleşen programda bulunan Van kedisine “Barış” ismi verilerekbirlik ve beraberlik çağrısında bulunuldu.

“BİRBİRİMİZİ ANLAMAYAİHTİYACIMIZ VAR”

Türkiye coğrafyasının güzelliklerle dolu olduğunu ve bucoğrafyada yaşamaktan mutluluk duyduğunu belirten Esenyurt Belediye BaşkanıKemal Deniz Bozkurt, “Ben bu coğrafyanın çocuğuyum. Ahmed Ârif diyor ya, “Beşiklervermişim Nuh’a / Salıncaklar hamaklar / Havva Ana dünkü çocuk sayılır /Anadolu’yum ben”, yani aslında Anadolu; insanlığın beşiği. İnsanlarınvarlığından itibaren göçüne baktığınızda buraların ne kadar önemli coğrafyalarolduğunu daha iyi anlıyoruz. Van’ın milattan önce 5 bin yılından önce başlayanbir yerleşim hayatı var. Anadolu’daki yerleşimlerin de beşiği. Türkiye cennet,her köşesi ayrı bir güzellik. Bu güzelliği tanımak ve anlamak lazım. Birbirimiziher zamankinden çok anlamaya ihtiyacımız var. Bu ülke içerisinde birlikberaberlik içinde yaşamak için birbirimizle kol kola girip önümüzdeki süreçleribirlikte planlamaya ve birbirimizi anlamaya ihtiyacımız var. Buralardanyayınlar yaparak önemli bir iş yapıyorsunuz” dedi.

“BİZ BİR HAZİNENİN ÜZERİNDE OTURUYORUZ”

Van’dan göç edenlerin Esenyurt’taönemli bir nüfusu oluşturduğunun ve Van’ın güzelliklerinin tanıtılmasıgerektiğinin altını çizen Bozkurt, “Türkiye’nin en kalabalık ilçesiyiz. 7 büyükşehirden, 57 ilden daha büyüğüz. Bizim nüfusumuzu oluşturan kitlelerin önemlibir bölümü de Van’dan göç edenler. Şu an Van’dan göçüp Esenyurt’a yerleşenlerbirinci sırada. Biz bir hazinenin üzerinde oturuyoruz. Türkiye’nin her tarafındaolduğu gibi burada da çok önemli, tanıtılması gereken yerler var. Birçokmedeniyete ev sahipliği yapmış bir yer ama biz buna sahip çıkmıyoruz.Türkiye’nin her bölgesinde olduğu gibi buranın da tanıtılması bizim için birzorunluluk” diye konuştu.

wf4hIcf32glra8jpzkdxt9ez.jpg

6zupkoftl5d4zl9qan7hysrb.jpg

ji6rsmysn8wvuldxlzgztahq.jpg

aqekk03lryo28ujf7z1hby4z.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.