Başkan Gökhan Yüksel, Tarihi Kentler Birliği toplantısına katıldı

Başkan Gökhan Yüksel, Tarihi Kentler Birliği toplantısına katıldı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, İstanbul Pendik'te yapılan Tarihi Kentler Birliği toplantısına katıldı.Kentlerin tarihi dokuları ve k..

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, İstanbul Pendik'te yapılan Tarihi Kentler Birliği toplantısına katıldı.

Kentlerin tarihi dokuları ve kültürel mirasın korunması amacıyla yerel yönetimler arasında işbirliğini arttırmayı amaçlayan Tarihi Kentler Birliği'nin toplantısı, Başkan Gökhan Yüksel'in yanı sıra ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen ve birliğe üye belediyelerin başkanlarının katılımıyla yapıldı.

Toplantıda konuşma yapan Prof. Dr. Metin Sözen, "Kültür öncelikli gelecek kurgusuna sahip olmadığımız için sorun yaşıyoruz. Bu toprakta herkes egemen olmuş, ancak kültürünü egemen kılan kalmıştır. Tarihi Kentler Birliği şu noktaya kolay gelmedi. Bizde, başkanlar kendi partililerinden olmayan belediyelere hiçbir ayrım yapmadan yardım etmiştir. Türkiye'nin özlemi de budur." diye konuştu.

Toplantıda birliğin yeni Yönetim Kurulu Başkanı olarak Kahramanmaraş Belediye Başkanı Hayrettin Güngör seçilirken, birliğin yönetim kurulu da yenilendi.


Kaynak: Kartal Belediyesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.