Başkan Güner’den ODTÜ Öğrencilerine Destek

Başkan Güner’den ODTÜ Öğrencilerine Destek

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, ODTÜ öğrencilerinin, Bahar Şenlikleri'nin yasaklanmasına karşı sürdürdükleri oturma eylemini ziyaret etti. Rektörlük önünde süren eyleme gece yarısı katılarak uzun saatler öğrencilerle kalan Güner, sorunun çözümüne katkı sunabilmek için Rektör Verşan Kök’ten randevu talep edeceğini açıkladı.

ODTÜ öğrencileri, Bahar Şenliği'nin süresinin iki güne indirilip geleneksel olarak düzenlenen Devrim Sahnesi'nin programdan çıkarılmasını protesto etmek için Rektörlük Binası önünde eyleme başladı. Sabaha kadar devam ettireceklerini söyledikleri oturma eylemine Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner de destek vermek için katıldı.

GÜNER: TEMİZLİK VE GÜVENLİK GEREKÇESİ İÇİN DESTEĞE HAZIRIZ

Gece geç saatlere kadar Rektörlük önünde toplanan öğrencilerin yanında olan Güner, ODTÜ Rektör’ü Verşan Kök’ten de randevu talep ederek çözüm üretme noktasında desteklerini sunmayı teklif edeceğini açıkladı.

ODTÜ Rektörlüğü temizlik ve güvenlik gerekçesiyle Devrim Sahnesi’nde gelenekselleşen kutlamalara bu yıl izin vermezken; Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Güner, “Bahar Şenlikleri’nin Devrim Sahnesi’nde yapılmaması için Rektörlük tarafından gösterilen gerekçeleri aşabilmek için her türlü katkı ve desteği sunmaya hazırız” diyor.

ÇANKAYA BELEDİYESİNDEN ÖĞRENCİLERE SICAK ÇAY VE ÇORBA

Çankaya Belediyesinin sıcak çay ve çorba dağıtımı yapacak hizmet aracı da uzun uğraşlar sonucu Kampüs içine alındı. Öğrencilere ilk çayları Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner dağıttı. Ankara Milletvekili Semra Dinçer ve Ankara İl Başkanı Ümit Erol da öğrencilere destek ziyaretinde Güner ile birlikteydi.

Iswcr390bcbfhjpqhu4onlfg.jpg

wgxa8hlsfmkndyebftIqruxc.jpg

h9vtumejwlxo7iynsvc16w8o.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.