BAŞKAN İMAMOĞLU 1 MAYIS MİTİNGİ’NE KATILDI

BAŞKAN İMAMOĞLU 1 MAYIS MİTİNGİ’NE KATILDI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte Bakırköy'de gerçekleştirilen 1 Mayıs Mitingi‘ne katıldı. Vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılanan İmamoğlu sahneye elind

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte Bakırköy'de gerçekleştirilen 1 Mayıs Mitingi‘ne katıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği İmamoğlu, tellerin arasından kendisine uzatılan ellere tek tek dokunarak miting alanında kurulan sahneye ulaştı. Sahneye ellerindeki Türk bayraklarıyla çıkan İmamoğlu çiftini vatandaşlar uzun süre alkışlayarak tezahüratta bulundu.

-HEPİNİZİ ÇOK SEVİYORUM-
1 Mayıs Mitingi için sabahın erken saatlerinden itibaren alanı dolduran vatandaşlara hitap eden Başkan İmamoğlu, “Alın terinizin, emeğinizin bayramı kutlu olsun. Şu anda sizinle bir arada olmaktan ötürü çok mutluyum. 1 Mayıs'ın tadını almış bir kardeşinizim. İnşallah şehrimizde 1 Mayıs'ı, doya doya, özgürce, mutlu bir biçimde, hep birlikte bir arada olduğumuz günlerde kutlamak dileğiyle, hepinizi çok seviyorum. Emeğinizin karşılığını aldığınız günlerde, hep birlikte olmak dileğiyle, hepinizi kucaklıyorum. Bugün hayatınızı kaybeden kardeşlerime de Allah'tan rahmet diliyorum. Hepinizi çok seviyorum. Bayramınız kutlu olsun” diye konuştu.

-OLMASI GEREKENİ YAPTIM-
Başkan İmamoğlu konuşmasının ardından sahneden inerek kendisine sevgi gösterilerinde bulunan vatandaşların birlikte fotoğraf çektirme teklifini geri çevirmedi. Basın mensuplarının da “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü”nü kutlayan İmamoğlu basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, İBB Başkanı olarak 1 Mayıs kutlamalarına katılmasına ilişkin sorusuna, ''Olması gerekeni yaptım aslında, özellik olarak değil, olması gereken. Bugüne kadar katılınmaması doğru değil. Emek adına bir yerde adım atılıyorsa, kim olduğuna bakmaksızın yanında oluruz, olmalıyız, ders çıkarmalıyız, emekçinin sesini duymalıyız. Ne yapacağımızı duymalıyız. O bakımdan, bir de bu bir bayram, kutlama. Benim katıldığım onuncu 1 Mayıs. Tadını aldığım için mutlaka katılalım, birbirimizi hissedelim ve burada başka bir şey aramaya gerek yok. Burası birleşme, paylaşma, bölüşmenin hissedildiği yer. O bakımdan çok mutluyum. Nice 1 Mayıslara daha iyi koşullarda, daha doğru yerlerde... Ben, 5 yıl belediye başkanlığı yaptığım Beylikdüzü'nde her 1 Mayıs'tan bir gün önce işçi ve memurlarımla kutlama yapıyordum. Dün, İBB'de yaptık, ilkti. Belki çalışanlar bunu tam anlayamamış olabilir ama zaman geçtikçe çok sevecekler ve göreceksiniz. On binlerce çalışanımızla, 30 Nisan'da ve 1 Mayıs'ta da alanlarda kutlayacağız. Bu bayramın anlamına uygun şekilde kutlandığı her an çok kutsal ve çok önemlidir'' yanıtını verdi.

Bir saate yakın miting alanında kalan İmamoğlu, başka bir programa katılmak için eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte vatandaşlarla vedalaşarak alandan ayrıldı.


Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi













































HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.