BAŞKAN İMAMOĞLU, İBB ÇALIŞANLARININ “1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ”NÜ KUTLADI

BAŞKAN İMAMOĞLU, İBB ÇALIŞANLARININ “1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ”NÜ KUTLADI

İBB çalışanlarının “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü”nü kutlayan Ekrem İmamoğlu, “1 Mayıs’ın emeğin kutsallığının konuşulduğu işçi ve emekçi bayramı olduğunu belirterek, “İBB’de çalışan herkes, al

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Saraçhane binasının önünde düzenlenen törende belediye çalışanlarının ve İstanbulluların, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutladı.

Hakça paylaşmanın mutlak olması, insanların huzuru için mutlak şart olduğunu, ülkemizdeki sıkıntıların çözümünde herkesin sorumluluğu bulunduğunu ifade eden Ekrem İmamoğlu, şöyle konuştu;

“EMEĞİNİZİ İBB’YE VE İSTANBUL’A VERİN”

“Ben hayatım boyunca işveren oldum, iş ve istihdam sağladım. Bunun onurunu yaşarken şunu ifade edeyim; Bir insanın ekmeğini sunmak, onun evine helalinden aşını yollamanın gururunu yaşamış birisiyim. Ama aynı zamanda emekçinin ne hissettiğini bilen birisiyim. Çünkü iş yaşamımdan önceki ne mutlu ki alın teri döken insanlarla büyüdüm. Beylikdüzü belediye başkanlığı yaptığım dönemde çalışanlarımla her zaman şunu paylaştım; Emeğinizi size ekmeğinizi veren kuruma verin. Kendinizi kurumunuza adayın. Adarsanız aldığınız maaşınızın karşılığını vermiş olursunuz. Benim bütün çalışma arkadaşlarımdan istediğim şey bu olmuştur.”

Başkan İmamoğlu, Türkiye’nin bugünkü koşullarında çalışanların olduğu kadar çalışamayanların da haklarını aramanın çok önemli bir husus olduğunu dile getirerek, “Emekçilerin ekmeğine sahip olmanın telaşını yaşarken, ‘Acaba işsiz mi kalırım?’ diye sıkıntısını da çektiğini görüyorum. İBB’de çalışan on binlerce insanın ekmeğini bu ülkeyi yönetenler veya ben başta olmak üzere bu belediyeyi yönetenler vermiyor. Bu şehre hizmet eden insanların ekmeğini yine bu millet sizlere veriyor. Dolayısıyla bu şehre hizmet edin. Bu şehrin size verdiği maaşlarınızın karşılığını, emeğinizi son damlasına kadar harcayarak verin. Zira bu şehirde yaşayan insanların ancak böyle helalliğini alırsınız. İBB’de çalışan herkes, alın terini ve emeğini bu şehrin hayatına sunmalıdır” ifadelerini kullandı.

“ÇALIŞANLARIN HAKLARI İÇİN BERABER MÜCADELE EDECEĞİZ”

“Bizimle çalışmak benim şahsıma hizmet etmek asla değildir. Zaten zihninde benim şahsıma hizmet etme fikrini koyan birisi varsa yanlış yoldadır” diyen İmamoğlu, şöyle konuştu;

“İBB’de çalışan her arkadaşıma, kendisini milletine adamasının, kendi emeğini bu şehre harcamasının mutlak şart olduğunu duyurdum. Dolayısıyla emeği ile var olan her arkadaşımızın haklarını korumak, en iyi şekilde alma konusunda her zaman yanlarında olacağımı ve her zaman onlarla beraber mücadele edeceğime bir belediye başkanı olarak söz veriyorum. Sizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayacağım.”

15 Temmuz’da haince yapılan darbe girişiminde İBB’nin önünde hayatını kaybeden çalışanlara ve vatandaşlara rahmet dileyen İmamoğlu, hak ve hukuk arayışında haklının yanında olmasını bilmek gerektiğine dikkat çekti. İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü;

“BÖLÜŞÜRSEK TOK, BÖLÜNÜRSEK YOK OLURUZ”

“Aksi taktirde ‘bugün sana yarın bana’ misali, bir şekilde dönemin dönemden hesap sorduğu süreçler, bu ülkede ne yazık ki hepimizi sıkıntıya sokar. Hak, hukuk ve adalet kavramlarına hayatı boyunca inanmış, hak yememeye itina göstermiş, kimseye de hakkını yedirmemeye itina göstermiş birisi olarak, sizlerin haklarının her zaman takipçisi olacağımı duyuruyorum. Bugünün özeti Yunus Emre’nin şu sözünde çok derinden saklıdır. ‘Bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz.’ Adilce paylaşmanın ve milletçe asla bölünmemenin günlerinde yaşamak dileğiyle tekrar 1 Mayıs bayramınız kutlu olsun diyorum. . Bayramda mesajların en sıhhatli en gür şekliyle verildiği eğlenceye ve dayanışmaya kol kola dönüştüğü bir gün olmasını istiyor, 1 Mayıs’ın emeğin ve dayanışmanın günü olmasını diliyorum. Yarın Bakırköy’de buluşmak üzere…”


Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi
































HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.