BAŞKAN İMAMOĞLU SİYASİ PARTİ VE STK TEMSİLCİLERİYLE BULUŞTU

BAŞKAN İMAMOĞLU SİYASİ PARTİ VE STK TEMSİLCİLERİYLE BULUŞTU

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP ve İYİ Parti ile İstanbul Gönüllüleri yöneticileriyle bir araya geldi.

''SİZE MİNNET DUYUYORUM''

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP ve İYİ Parti ile İstanbul Gönüllüleri yöneticileriyle Zeytinburnu Çırpıcı Sosyal Tesisleri'nde öğle yemeğinde bir araya geldi. Toplantıda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Haziran'ın kazanılmasında katkısı olan her kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek, ''Bu başarı, bu azim, bütün bu karakterler sizde oluşmuştur. Bizde de insanların karşısına çıkan şekle bürünmüştür. O bakımdan ben kendimi gerçekten sizlerden biri kabul ediyorum. Sizler de bana baktığınızda lütfen kendinizi görün ve kendinizi bende hissedin. Size minnet duyuyorum ve teşekkür ediyorum. İyi ki bu büyük başarıyı, bu şehir ve ülke adına elde ettiniz. İBB Başkanlığı seçimi, çok değerli bir seçim haline gelmiştir. 31 Mart'ta normal bir yerel seçimdi. Bu süreçte elde ettiğimiz başarı, ne yazık ki hukuken sıkıntıya uğratılmıştır. Türkiye demokrasi süreci sıkıntıya uğratılmıştır. Bunun tamir edilmesi gerekiyordu. Süreci sıkıntıya uğratan o bir avuç insanın yanlışlarının telafi edilmesi gerekiyordu. Bunu başarmak da sizlere düştü. Muazzam bir başarı olduğunun farkında olmalıyız. Bunu, sadece burada bırakamayız'' diye konuştu.

''HER GÖNÜLE AÇIK OLMALYIZ''

''Yaptığımız ve başardığımız işin büyüklüğü bize aynı zamanda bir sorumluluk da yüklüyor'' diyen İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Değerli belediye başkanı arkadaşlarım burada. Daha önceden de seçilmiş tecrübeli belediye başkanı arkadaşlarım da var, ilk defa bu dönem seçilmiş belediye başkanı arkadaşlarım da var. Bu süreç, herhangi bir süreç değildir. Farklı bir yönetim dönemi ve farklı bir yönetim anlayışına hep beraber imza atmalıyız. Sorumluluğumuz çok büyük. Her arkadaşım şunu hissetmeli: Önceden yaptıklarımızın çok daha fazlasını yapmak zorundayız. Her anımız maksimum şeffaf olmalı. Her gönüle açık olmalıyız. Her yönümüzle, her eylemimizle insanlar bizi görebilmeli. Hiçbirimiz kendimize, şahsımıza ait bir işi yapmıyoruz. Toplumsal bir iş yapıyoruz. Geçmişten bugüne yapılandan farkının hissedilmesi lazım. Aksi taktirde demokrasi adına elde edilen başarı, 23 Haziran'la kalır. Aynı şekilde katılımcılık. Vatandaşı, her hususta sürecin içine katmalıyız. Başaracağız bunu. Bir de şansımız var. Özellikle başta İstanbul olmak üzere, bu konuda bize katkı sunacak muazzam bir insan kitlesine sahibiz. Hem şeffaf hem de toplumu içine katan bir yönetim olacağız. Bu ne getirecek? Gerçekten ahlaklı, vicdanlı, hak, hukuk ve adalet kurallarına uygun bir yönetimi İstanbul'a kazandırmış olacağız.''

''MİLYONLARCA GÖNÜLLÜ KAVRAMI OLUŞTURMALIYIZ''

İstanbul'da milyonlarca gönüllü oluşturmak istediklerinin altını çizen İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Bu bahsettiğim şey, seçim öncesi gönüllü arkadaşlarımızın yönettiği kavram değil. O başka bir sorumluluktu. Şimdi bunu belediye bünyesine eviriyoruz. Dolayısıyla sizler de içindesiniz. Milyonlarca unsur. Birileri tökezletmeye çalışabilir. Beylikdüzü'nde yaşadım. Yeni seçilen arkadaşım da yaşıyor. Yerlere çöp dökerek bizi karalamaya, kötülemeye çalışan bir takım siyasi troller de olabilir. Başka kötülükler de yapmaya çalışanlar olacak. Milyonlarca insan, herkes bir gözlemci, denetçi. Anında ihbar eden, hatta anında temizleyen… Bunun dışında trafiği denetleyen, insanlara örnek olacak davranışlar sergileyen gönüllüler ordusu… Bu anlamdaki yürüyüşümüz devam edecek. İBB bünyesinde sivil hayatı içine katan bir anlayışı var edeceğiz ve onlardan müthiş derecede faydalanacağız."

Toplantıda CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu da birer selamlama konuşması yaptı. 


Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi


















HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.