BAŞKAN KERİMOĞLU 'BAĞIMLILIK' SEMİNERİNDE ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

BAŞKAN KERİMOĞLU 'BAĞIMLILIK' SEMİNERİNDE ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Bakırköy Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Bakırköylü öğrencilere yönelik başta sigara olmak üzere zararlı..

Bakırköy Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Bakırköylü öğrencilere yönelik başta sigara olmak üzere zararlı alışkanlıklar konusunda ‘Alkol, Sigara ve Madde Bağımlılığı’ semineri verildi.

Bakırköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından, Bakırköy Kültür Merkezi ve Cemevi  Konferans Salonu’nda gerçekleşen seminere Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, Belediye Tıp Merkezi Doktor ve çalışanlarının yanı sıra Bakırköy’deki lise ve dengi okulların öğrencileri katıldı.

Seminere konuşmacı olarak ASUDER(Alkol, Sigara ve Uyuşturucu ile Savaşım ve Eğitim Derneği) Başkanı, Sigara Bırakma Uzmanı Op. Dr. Beyzade Özkahraman ve Psikiyatri Dr. Uğur Utku Hazar katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, Sayın Cumhurbaşkanı’nı sigara konusunda haklı bulduğunu vurgulayarak: “Cumhurbaşkanı’nı sigarayla olan mücadelesinde destekliyorum. Hepimizin çocuklarımıza, gençlerimize, yetişkinlerimize karşı sorumluluğumuz var. Sigaraya karşı hep birlikte mücadele etmek zorundayız. Çünkü sağlıklı nesiller yetiştirmek bizlerin görevi. ‘Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur’ dolayısıyla siz gençlerin sağlam olmasına bizlerin ihtiyacı var.” dedi.

ASUDER Başkanı Op. Dr. Beyzade Özkahraman ise seminerde; sigara bağımlılığı ve sigaranın yol açtığı sağlık sorunların anlattı. Özkahraman; “Dünya Sağlık Örgütü sigaranın içerisinde 1000’den fazla kimyasal barındırdığını açıklıyor. İnsanlar bu kimyasallarla sigaraya karşı bağımlı hale geliyor ve her saat başı bu kimyasalları kullanmaya zorluyor. Sigara içmek sizi yorgun yapar, uyutmaz ya da uyandırmaz, enerjinizi düşürür,  öksürtür. Ayrıca tüm gün sigara kokarsınız, ağzınızda iğrenç bir tat kalır, hastalıklarınız başlar ve depresyona girersiniz. Bu alışkanlıktan kurtulmak için önce bu işi zihninizde bitirmeniz gerekiyor. Çünkü sigara bağımlılığı yüzde 5 fiziksel, yüzde 95 ise psikolojiktir” diye konuştu.

Bağımlılığın psikolojik boyutuna değinen Bakırköy Belediyesi Tıp Merkezi Psikiyatristi Dr. Uğur Utku Hazar ise bağımlılığı olan kişilerin en büyük problemlerinin maddeye ayrılan zaman ve maddi kayıpların yerine bir şeyi koyamamasından kaynaklanıyor. Çevresel faktörlerin bağımlılıkta en etkili başlık olduğunu vurgulayan Hazar: “Ödül ve haz verici özelliği olan Dopamin kimyasallarını artıran maddelerin zihinsel dengemizi bozar. Madde ile hissedilen şey aslında bu kimyasalın zihnimizde yarattığı olumsuz bir etkidir ve büyük sağlık problemlerine neden olur.” dedi.


Kaynak: Haberin Nabzı / Bakırköy










HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.