Başkan Köseler Riva’ya Kulak Verdi

Başkan Köseler Riva’ya Kulak Verdi

Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler’in yeni hizmet döneminde yerinde çözüm modeli sunan “Mahalle Buluşmaları”nın ikincisi Riva’da yapıldı.

Mahallenin birikmiş sorunlarına kulak veren Başkan Köseler, “Bu toplantıları şeffaf yönetim ve sorunları ortak akılla çözüm için yapıyoruz” dedi. 

Başkan Mimar Alaattin Köseler’in seçim çalışmaları sırasında söz verdiği “Mahalle Buluşmaları”nda  Riva sakinleri ile buluşuldu. Toplantıda yaz aylarında artan trafik probleminden dere ıslahı ve kanalizasyona; ulaşımdan, ATM, spor salonu ve çocuk parkına kadar birçok talep dile getirildi.

Riva Elmasburnu Restoran’da yapılan toplantıya sakinlerin yanı sıra CHP İlçe Başkanı Mahir Taştan, belediye meclis üyeleri, birim müdürleri ile Riva Muhtarı Mevlüt Eren katıldı.

Vatandaşların sorun ve taleplerini dile getirdiği toplantıda konuşan Başkan Köseler, yaz hazırlıkları dolayısıyla buluşmalara sahil mahallelerinden başladıklarını söyledi.

Şeffaf Yönetim, Ortak Akılla Çözüm

İlçedeki 45 mahalleyi tek tek ziyaret edeceklerini, tespit edilen sorunların hızla çözüme kavuşacağın belirten Köseler, şeffaf ve ortak akılla çözüm vurgusu yaptı.

Köseler; “Meclis grubu dışında belediye müdürlüklerini burada sizlerle buluşturuyoruz. Biz kapalı kapılar ardında konuşan onlarla istişare eden bir yönetimin dışında halkla ortak hareket etme bilincini geliştirmek için bu toplantılar yapıyoruz” diye konuştu.

İSKİ Kanalizasyon ve Koku Sorununu Çözüyor

Riva’ya Pazar Yeri, Nostaljik Halk Bahçesi sözü veren Köseler, kanalizasyon sorununun çözümü için İSKİ’nin ihale yapacağını, ulaşım sorununun İBB kadrolarına iletildiğini ve yarım otobüslerle ilave ring seferlerini yapılacağını dile getirdi. 

Zabıta ve Temizlik Hizmeti Artacak

İsanbul’un tatil ve sayfiye yeri olan mahallede zabıta ve temizlik hizmetlerinin artırılacağını ifade eden Köseler, karavan parklarla ilgili gerekli düzenlemenin yapılacağını, İBB ile Beykoz’da madde bağımlılığı merkezi kuracaklarını da belirtti. 

Bir mahalle sakininin metro sorusunu cevaplandıran Başkan Köseler; İBB’nin Altunizade istasyonundan Kavacık’a metro getireceğini ifade etti.

Köseler, “Beykozlu Beykoz’da Yaşasın, Oyunu Burada Kullansın”

İstanbul’un arazi bakımından ikinci büyük ilçesi olan Beykoz’un hak ettiği hizmeti alması için nüfusun artması gerektiğine değinen Başkan Köseler sözlerini şöyle sürdürdü;

“İlçenin nüfusu 245 bin ve sürekli düşüyor. Eğer 250 bine çıkmış olsa İller Bankası’ndan payımız da artacak hizmet de artacak.  Beykozlu Beykoz’da yaşasın, oyunu burada kullansın istiyoruz. Bu benim çocukluğumdan bu yana devam eden bir sorun.”

Toplantı sonrası Riva Arama Kurtarma Derneği’ni ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Köseler, derneğin ihtiyacı olan konteynerin karşılanacağını söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.