BAŞKAN MEVLÜT ÖZTEKİN’DEN 10 KASIM MESAJI

BAŞKAN MEVLÜT ÖZTEKİN’DEN 10 KASIM MESAJI

Cumhuriyetin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 81’inci yıl dönümü dolayısıyla Kağıthane’de düzenlenen anma törenlerine her kesimden birçok vatandaş katıldı.

İlk tören, Kağıthane Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtına, çelenklerin sunulmasıyla başladı. Saatler 9.05’i gösterdiğinde ise saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklâl Marşı okundu. Kağıthane Belediyesi Nikah Dairesinde devam eden program; sinevizyon ve oratoryo gösterisi, şiir okumalarıyla devam etti.

Program, öğrencilerin Atatürk'ün sevdiği türküleri seslendirmesi ile son buldu. Anma törenine Kaymakam Hasan Göç, Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, 3. Kolordu Komutanlığı'na bağlı Kıdemli Albay Uğur Alpat, mülki erkan, STK temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkan Öztekin: ‘’Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’i ileriye taşımak en büyük vazifemiz.’’

Anma programında konuşan Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 81. yıl dönümünde minnet ve şükranla yâd ediyoruz. Ülkemizi işgal etmek isteyen güçlere karşı destansı bir istiklal mücadelesi veren milletimiz, Atatürk’ün önderliğinde kazandığı zaferlerle dünyadaki pek çok bağımsızlık mücadelesine ilham kaynağı olmuştur.

Atatürk’ün kurduğu ve gençlere emanet ettiği Cumhuriyetimizi ilelebet korumak, yaşatmak, sürekli daha ileriye taşımak en büyük vazifemizdir. Bu düşüncelerle, vefatının yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatanımız uğruna fedakarca şehit ve gazi olan tüm kahramanlarımızı bir kez daha saygıyla, rahmetle, minnetle yad ediyoruz” dedi.


Kaynak: Kağıthane Belediyesi











HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.