Başkan Özer: Esenyurt’u 21. Yüzyıla Hazırlayacağız

Başkan Özer: Esenyurt’u 21. Yüzyıla Hazırlayacağız

İstanbul Ardahanlılar Kültürevi Derneği’nin seçim kongresindekonuşan Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, kongrenin hayırlıolması temennisinde bulunarak, belediye hizmetleri ve bu kongreler aracılığıylaEsenyurt’u 21. yüzyıla hazırlayacaklarını söyledi.

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, İstanbulArdahanlılar Kültürevi Derneği’nin seçim kongresine katıldı. Esenyurt Kültür Merkezi’ndegerçekleşen kongreye Başkan Özer’in yanı sıra Avcılar Belediye Başkanı UtkuCaner Çaykara, bölgedeki dernek ve STK yöneticileri ve meclis üyeleri katıldı. Programdakonuşma yapan Başkan Özer, Ardahanlılar Kültür Evi Derneği başkanı olarak seçilenEfrail Çifçi’yi tebrik ederek, “Esenyurt 81 ilden ve 101 ülkeden göç alan birilçe. İlçemizde 101 dil konuşuluyor. Bu dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş birşey. Bunun iyi yöneticiler için bir nimet olduğunu düşünüyorum. İlçemizin birtakım negatif yönleri var ama güçlü yönlerimiz de var. Güçlü yönlerimizden biriEsenyurt’umuzun, 81 ilden göç ederek gelmiş, burayı kendine yurt edinmişinsanların kenti olması. Çünkü göçle gelen insanın motivasyonu yüksek olur. Bizgüçlü yanlarımızı kullanarak, bu negatif yanları ortadan kaldıracağız ve çocuklarımıza21. yüzyıla yakışır bir Esenyurt bırakacağız” dedi.

“Türkiye’ninBarış ve Kardeşliğe İhtiyacı Var”

Esenyurtu’u bir barış ve kardeşlik şehri haline getirecekleriniifade eden Başkan Özer, “Bu modeli burada başarıya ulaştırabilirsek, bunuTürkiye’ye de hediye edebiliriz. Çünkü Türkiye’nin de topyekün barış vekardeşliğe ihtiyacı var. Temiz, yaşanabilir, huzurlu, alt yapısı ve üst yapısıtamamlanmış, kolay ulaşılabilir, yeşili çok olan bir Esenyurt hayal ediyorum. Buradayapılacak çok iş var. Bu işleri İBB ile el ele vererek çözeceğiz. AyrıcaEsenyurt’u kültür-sanat ve sporun başkenti yapma hayalimiz var. Çünkü insanlar büyükumutlarla göçerek gelmiş, burayı kendine yurt edinmiş. Fiziki kentleşmeproblemlerinin yanı sıra bir de kentlileşememe problemimiz var. Bizim halkımızael uzatmamız gerekiyor. Bunun da yolu kültür-sanat ve spordur” diye konuştu.

“Aşevleri Açacağız”

Esenyurt’ta sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket edeceklerinibelirten Prof. Özer şunları ekledi: “Sosyal belediyeciliğimizin temel anlayışıolarak yoksul insanlara yardım etmek olacak. Aşevleri açacağız, kentlokantaları oluşturacağız ve insanlarımıza, onların onurlarını kırmadanyardımlarda bulunacağız. Bu aslında sosyal devletin görevi ama yerinegetirilmediği için biz yapacağız.”

 

ldume743yugfck1bjd0mt2qj.jpg

ypg5iqbuzt8vwnexdlk9d7aj.jpg

w8xbsmtackvooz7d1cfuz4rl.jpg

zkbu58jwknyoexnlqqho3sia.jpg

udv6Ibrtghcfdqutoc8mawsz.jpg

nnI8xhkayqp7etahwjf9y16g.jpg

fw7wrckj4v98ztqdq25shhfy.jpg

7lbgvvtj8xsIl2jzo6cb190y.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.