Başkan Özer: Hedefimiz Yılda 100 Bin İstihdam

Başkan Özer: Hedefimiz Yılda 100 Bin İstihdam

Hande Aydemir ile Güne Bakış programında tv100 ekranlarınakonuk olan Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, ilk 30 günde ilçedeyaptığı çalışmaları anlatarak, halkçı bir belediyecilik anlayışıyla hareketedeceklerini ve her yıl 100 bin vatandaşı istihdam etmeyi hedeflediklerinisöyledi.

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, tv100kanalında yayınlanan Hande Aydemir ile Güne Bakış programının konuğu oldu.Programda görevi devraldığı günden bu yana ilçede yaptığı çalışmaları ve hayatageçireceği projeleri anlatan Başkan Özer, atıl durumda olan 14 projenin 5tanesinin yapımına devam ettiklerini söyleyerek şöyle devam etti: “Adım adımilerliyoruz. Bir ay içerisinde yaklaşık 7 bin ton asfalt döktük. Mesela 115ayrı noktada 20 bin 574 metrekare kaldırım imalatı ve 20 bin adet ızgaranıntemizliğini yaptık. 4 bin 600 metre refüj ve bordür boyama işlerini yaparakUlaşım Trafik Komisyonu’nun çıkarmış olduğu dört tane prestij caddeyi kullanımahazır hale getirdik. Kısa süre içerisinde Esenyurt için önemli olan projelerihayata geçireceğiz. Yarım kalan Mimar Sinan Parkımız var, orada birinci veikinci etap çalışmaları bitirildi. Üçüncü etabı hayata geçirmeye çalışıyoruz.Burada büyük bir yeşil vadi meydana getireceğiz.”

“39 Farklı BranştaMesleki Eğitim Veriyoruz”

İlçede ilk 30 günde yaptığı çalışmaları anlatan Başkan Özer,“Vatandaşlarımıza 975 seans psikolojik danışmanlık hizmeti verdik. Ayrıca yedikategoride 39 kursumuz devam ediyor. Üç bin 716 vatandaşa sağlık hizmetivererek, ihtiyaç sahibi komşularımıza 5 bin 600 adet erzak kolisi dağıttık. Bizsosyal belediyecilik anlayışıyla hizmet edeceğiz. Evlere 6 adet beyaz eşya, 40adet mobilya yardımı yaptık. Beş bin 600 aileye aylık gıda kartı yardımıyaptık. Bin 500 aileye bez ve mama yardımında bulunduk. Altı bin 570 pakettaziye yemeği ve 11 bin 920 öğrenciye çorba dağıtımı yaptık. Bütün bunlarlaberaber mesleki eğitim kurslarımızda 39 farklı branşta eğitim veriyoruz. ÇocukÜniversitemizde 10-15 yaş aralığındaki öğrencilere akademik eğitim veriyoruz. Enönem verdiğim konulardan birisi bu. Bu projeyi genişleteceğiz. El sanatlarıalanında ise 15 farklı branşta, üniversite ve lise hazırlık kurslarında 3 binöğrenciye eğitim veriyoruz. Ayrıca aylık kültür-sanat faaliyetleri kapsamındatiyatro, sinema, konser, sergi, şehir dinletisi, özel gün programları baştaolmak üzere etkinliklerimize devam ediyoruz” diye konuştu.

Hedef: Yılda 100 Binİstihdam

Hedefinin yılda 100 bin vatandaşı istihdam etmek olduğunubelirten Başkan Özer, “Biz aynı zamanda en çok fabrikanın olduğu bir ilçeyiz.Mesela Esenyurt’ta bir çikolata fabrikası var; dünyanın en büyük çikolatamüzesine sahip, gelip görmenizi isterim. Mesela Mercedes ve Bayraktarfabrikaları bizim ilçemizde. Dolayısıyla biz Esenyurt’un güçlü yanlarınıgeliştireceğiz, şehrimizi bir silikon vadisi haline getireceğiz. Katma değeriyüksek ürünlerin üretildiği ve ihraç edildiği bir üst haline getireceğiz. İşarayan vatandaşlarımızı da iş sahibi yapacağız. Biz sanayiye köprü vazifesigöreceğiz. Esenyurt başta olmak üzere civar ilçelerimizde de senede 100 bininsanımızı bu anlamda istihdam etmeyi hedefliyoruz. Bu çerçeve içerisinde büyükbir iş birliği kuracağız” ifadelerini kullandı.

“Huzurlu, Yaşanabilir ve Temiz Bir Esenyurt İçin Çalışıyoruz”

Çevre ve şehir estetiği ile ilgili yapacağı çalışmalara dadeğinen Prof. Özer şöyle konuştu: “Çevre ile ilgili çalışmalar yapıyoruz.Hedefimiz huzurlu, yaşanabilir, ulaşılabilir ve temiz bir Esenyurt. Bizgeldiğimizde çöp dağlarıyla karşılaştık. Şimdi sokaklarımız pırıl pırıl. Bozukyollarımızı da yeniliyoruz. Ayrıca Esenyurt’un alt yapı ve üst yapı işleri ileilgili İBB ile ortaklaşa çalışma yapıyoruz.”

Esenyurt’ta SosyalBelediyecilik Hâkim Olacak!

Esenyurt’ta aşevi ve kent lokantalarını hayatageçireceklerini belirten Başkan Özer şöyle konuştu: “İlçemizde sosyalbelediyeciliği yaratacağız. Bir aşevi projemiz var. Orayı hayata geçirereksıcak yemek dağıtacağız. Açacağımız kent lokantalarında insanlarımız ucuz yemekyiyecek. Ayrıca yaşlılarımız için Geriatri merkezini hayata geçireceğiz.Esenyurt'ta 150 bin emekli var. Onlar için emekli dinlenme tesisi yapacağız.Kadınlarımızı, gençlerimizi ve çocuklarımızı yönetime ortak edeceğiz.İlçemizdeki gençler ulusal ve uluslararası müsabakalarda şampiyonluklar eldeediyor. Birçok dalda birinciliklerimiz var. Olimpiyat şampiyonluklarınagidiyoruz. Milli takıma sporcu yetiştiriyoruz. Bunlar sadece Esenyurt'u değilTürkiye'yi tanıtıyorlar. Dolayısıyla bu gençleri destekliyoruz.”

“EsenyurtKültür-Sanat ve Sporun Başkenti Olacak”

Esenyurt’u kültür-sanat ve sporun başkenti halinegetireceklerini vurgulayan Başkan Özer, “Festivallerle dünyanın dört biryanından çocukları ilçemize davet edeceğiz. Onlar müzikle, halk danslarıylabuluşacaklar, kaynaşacaklar. Zaten Esenyurt'u barış ve kardeşlik şehri yapma hedefimizbuna tekabül ediyor. Her ilden vatandaşımız ve 101 farklı ülkedenmisafirlerimiz var ama onları kaynaştırmamız gerekiyor” dedi.

“İBB İle UlaşımSorunlarını Masaya Yatırdık”

Esenyurt’un sorunlarıyla ilgili İBB ile ortaklaşa çalışmalaryürüttüklerini söyleyen Başkan Özer, “Esenyurt'ta kişi başına düşen yeşil alanmiktarı 10 metrekare olması gerekiyorken 72 santimetrekare. Bir çarpıkkentleşme ile karşı karşıyayız. Önemli ulaşım sorunlarımız var. Şimdi onlarıçözmeye çalışıyoruz. İmamoğlu ile bir toplantı yaptık. Orada hem metroylailgili hem hızrayla ilgili hem de ulaşımla ilgili çeşitli konuları masayayatırdık. Sayın İmamoğlu Esenyurt'u önemsiyor. El birliğiyle ilçemizi 21.yüzyıla hazır hale getireceğiz” ifadelerine yer verdi.

“Depreme Dirençli BirKent Oluşturacağız”

Esenyurt’u depreme dirençli bir kent haline getirmek içinçalışmalar yürüttüklerini belirten Prof. Özer son olarak şunları ekledi:“Esenyurt çarpık biçimde gelişen bir şehir örneği. 2009 yılında 373 bin nüfusuolan Esenyurt'un 2019’da nüfusu 1 milyona ulaşmış. Gayri resmi 1 milyon 600 binnüfusumuz var. İmar planları kötü olan, 40 bin konut mağdurunun olduğu birilçe. Depreme dirençli bir kent oluşturmak bizim ilk görevimiz. Esenyurt’tadeprem toplanma alanları oluşturmalıyız. Öncelikle yapılan devasa binalarınzemin etütlerinin sağlam olup olmadıklarına bakacağız. Ondan sonrabinalarımızın depreme dirençli olup olmadığını kontrol edeceğiz. Ardındankentsel dönüşüm çalışmalarını sürdüreceğiz. Rantçı belediyecilik yerine halkçıbelediyecilik anlayışını inşa edeceğiz. Esenyurt'ta yaşayan insanlar bu ülkeninyurttaşları. Onlar insanlık onuruna yakışır bir düzeyde yaşamayı hak ediyorlar.Bunu sağlamak için biz elimizden gelen her şeyi yapacağız.”

 

kjlwzpmqsu7oh5xzhgv6bura.jpg

zp5cmts62xhqbeucf8ko1tu4.jpg

c1pjig7lq4tu8vdgbxfsl9ob.jpg

ktc9zpcmbdbhwiffxdane4on.jpg

tjqy7gnlnwlapqfzp82yao6o.jpg

asnrpkhbau4ichjuelbf0dIs.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.