Başkan Özer Hedeflerini Anlattı: Esenyurt’u Yeniden İnşa Edeceğiz

Başkan Özer Hedeflerini Anlattı: Esenyurt’u Yeniden İnşa Edeceğiz

İl Dernekleri ile kahvaltı programında bir araya gelen BaşkanÖzer, burada yaptığı konuşmada birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekerek;“Gelin el ele verelim ve bir Esenyurtlu kimliği, bir kardeşlik merkezi inşaedelim. Bu merkezde Vanlı da Ordulu da herkes yani tüm Esenyurt aynı çatıaltında olacak” dedi.

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, geçtiğimiz gün ildernekleri ile kahvaltı programında bir araya geldi. Esenyurt’un sorunlarınınve çözüm önerilerinin masaya yatırıldığı programa Esenyurt İl Dernekler BirliğiBaşkanı Orhan Onur ve 44 dernek başkanı katılım sağladı. Esenyurt’un sorunlarınave bu sorunlara karşı hazırladığı projelere ilişkin başlıklara değinen BaşkanÖzer; “Esenyurt özünde iller toplamı bir ilçedir. 81 ilden göçün olduğu, yüzdenfazla ülke vatandaşının geldiği ve yüzden fazla dilin konuşulduğu bir ilçe. Onedenle Esenyurt’la ilgili planlama yaparken bu detayları göz önüne almakgerekir. Bu noktada bazı fikirlerimi sizinle paylaşmak istiyorum. Ben bu şehrinaynı zamanda muhafızıyım. Çünkü sizler beni seçtiniz ve şehrimizi sana emanetediyoruz dediniz. Bu sorumlulukla ben, önce tüm bu sorunları doğru tahlil edeceğim,sonra da sizlerle birlikte bu sorunlara çözüm üreteceğim. Amacımız çocuklarımızındaha güzel bir dünyada yaşamasıdır. Bu noktada hedeflerimiz çok büyük.” dedi.  

“Kültür-Sanatve Sporun Başkenti Esenyurt”

Esenyurt’u barış ve kardeşlik şehri yapmak için derneklerle iş birliğiiçinde çalışmak istediğinin altını çizen Başkan Özer şöyle konuştu; “Esenyurt’ubarış ve kardeşlik şehri yapacağız. Bu öylesine söylenmiş bir söz değil. Bu hemEsenyurt’un hem İstanbul’un hem de Türkiye’nin ihtiyacı olan bir konu. Türkiye’nin21. yüzyılda başarması gereken en temel konulardan biri. Barış ve kardeşlikşehri belediyeyi ilgilendiren bir konu olduğu gibi siyasi de bir hedeftir aynızamanda. Bu nedenle bizim hedeflerimiz arasında önde gelen başlıklar; yaşanabilir,huzurlu bir kent yaratmak, alt yapısı ve üst yapısı düzgün bir Esenyurt inşaetmek, temiz ve yeşil bir ilçe oluşturmak ve kültür, sanat ve sporun başkenti birEsenyurt için çalışmak...”

“BirEsenyurtluluk Kimliği İnşa Edelim”

Konuşmasında Esenyurtluluk kimliği inşa etmenin önemine değinenProf. Dr. Özer; "Toplumlarda göçün iki nedeni var; biri iradidir, diğerigayri iradidir. İradi göç; insanlar bulunduğu yerle yetinmeyerek kendi çolukçocuğuna daha iyi iş, aş bulmak için başka bir yere göç eder. Gayriiradi göç isegüvenlik nedeniyle, can havliyle kendini kentlere atanların dramıdır. Burayageldikten sonra İstanbul’u yurt edinmek istediler, hayalleri vardı. Birçoğununhayalleri kentin beton bariyerlerine çarparak tuzla buz oldu. Çok azı kentinkalbine tırnaklarını geçirerek yükselmeye başladı. Başaramayanların çoğu daduygusal bir kopuş yaşadı. Burada kendilerine şemsiyeler aradılar. İki şemsiyevardır hayatta; biri dinle ilgili olan tarikatlar, diğeri ise siyasettir. Hattabazen mevcut yasal partilere kifayet etmeyenler meşru siyasetin dışındakikulvarlara yönelirler. Dolayısıyla o kopuşun yaratmış olduğu melodramik kopuştakendini burada var etmek istediler. Biz de bu okyanusta kaybolmayalım diyeVanlılar Van derneğini, Ordulular Ordu derneğini kurdular. Yani dernekleşme bizvarız, kaybolmayacağız, birbirimizi unutmayacağız, birbirimizin düğününe,cenazesine gideceğiz düşüncesinin bir ürünüdür. Bu noktada gelin el ele verelimve bir Esenyurtluluk kimliği inşa edelim. Biz Kardeşlik Merkezi’ni inşaedeceğiz. Bu merkezde herkes aynı çatı altında olacak. Bu merkezde Vanlı daolacak, Ordulu da… Yani tüm Esenyurt olacak. Bunun için benim önerim şu; Bu köyişini, aşiret işini, sülale işini bir tarafa bırakalım. Bu çalışma sizinçocuklarınızın geleceğinin parlak olabilmesi için gerekli, bu barış vekardeşlik şehri için gerekli. Gelin çocuklarımız profesör olsun, çocuklarımızgenetik mühendisi olsun, çocuklarımız yüksek mühendis olsun.” diye konuştu.

 

 

0clsvueyzfmt4a2s5dxiro9h.jpg

t2xfdmifsq8e1hzuklwy4wyl.jpg

dqz75fxsgubb39o0n6whaqrp.jpg

frj1w8h50qzhyvbgieu9qlsm.jpg

lps19lgm4cvofboks5j0z8gi.jpg

oeihlzyldyrxfezucuswo4pc.jpg

lvi9w1nbjhcw7bplmIt8crzn.jpg

smdnrhz36xragd4mq7woyw0v.jpg

7ph48sucfzkgu1joraynvhcr.jpg

yknsiufean6jfzuv1al8mxrI.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.