Başkan Özer: “İnsanlarımıza Yaşama Sevincini Aşılamamız Lazım”

Başkan Özer: “İnsanlarımıza Yaşama Sevincini Aşılamamız Lazım”

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, belediyebünyesindeki kursiyerlerden oluşan Türk Halk Müziği Korosu’nun gerçekleştirdiği“Anadolu’dan Türküler” programına katıldı. Koroyu dinlemekten mutlulukduyduğunu belirten Başkan Özer “İnsanlarımıza yaşama sevincini aşılamamızlazım. Sizlere yaşama sevincimizi diri tuttuğunuz için teşekkür ediyorum” dedi.

Esenyurt Belediyesi, kültür ve sanat alanındaki etkinliklerinisürdürüyor. Belediye bünyesinde eğitim alan kursiyerlerden oluşan Türk HalkMüziği Topluluğu, Esenyurtlulara kültürel esintilerin yoğun olduğu bir günyaşattı. Şehit Erol Olçok Kültür Merkezi’nde gerçekleşen “Anadolu’dan Türküler”konserine katılan Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, şefliğiniEsenyurt Belediyesi Türk Halk Müziği Koro Eğitmeni İzzet Can Durak’ın yaptığıkoroyu tebrik ederek çiçek takdiminde bulundu. Anadolu’nun birçok yöresine aitolan türküler program boyunca dilden dile dolaştı.

“İnsanın RuhunaNüfuz Eden En Etkili Sanat Müziktir”

Müziğin insanın yaşama sevincini diri tuttuğunu söyleyerek bunusağlayan belediye korosuna teşekkür eden Başkan Özer, “Hiçbir şey yaşamdan dahadeğerli değil. Yaşamın bize bahşettiği üç tane temel özellik var. Biri yaşamasevincidir. Genç de olsanız o sevinci kaybettiğiniz zaman hayat sizin içinbitmiş ve çekilmez hale gelmiş demektir. Yaşama sevincini diri tutmanın dayolları vardır. İnsan sadece mutfakla tuvalet arasında ya da minderin üzerindedönüp dolaşan bir varlık değildir. İnsanın değişik hasretleri vardır. O hasretlerinbaşında yaşama sevinci geliyor. Dolayısıyla bizim de insanlarımıza sürekliolarak yaşama sevincini aşılamamız lazım. Doğrudan doğruya insanın ruhuna nüfuzeden en etkili sanat nedir derseniz müziktir derim. O yüzden de “müzik ruhungıdasıdır” diye boşa söylenmemiş. İnsanın içinde dolaşan, onu diğervarlıklardan farklı kılan bir şey var. Ona da “ruh” deniliyor. Onun yemekle,içmekle beslenmesi söz konusu değil. Onun besinleri farklıdır. Sanat bunlardanbiridir, müzik de bunların başında gelir. Onun için bu yaşama sevincini diritutan bu beyefendilere ve hanımefendilere huzurunuzda teşekkür ediyorum” dedi.

“Esenyurt BirÖrnek Olmalı”

Konuşmasında mutluluğun formülünü anlatan ve Esenyurtluların mutluluğuiçin elinden gelen her şeyi yapacağının altını çizen Prof. Dr. Özer,“İnsanoğluna sunulmuş ikinci büyük armağan da hatırlamaktır. İnsanlar yaşarkenyanlarında bir kuyu dolaştırırlar. İnsanlık an ve anılardan ibarettir. Birazsonra gideceğim, bu benim için bir anı olarak kalacak. Eğer bunu unutursam, oanı için unutulmak ölüm demektir. Onun için bir filozof diyor ki, “Fiziki ölmekdeğildir ölümünüz. Sizi hatırlayacak son insanın sizi unutmasıyla ölümünüzgerçekleşir.” Konuşursam ömrü benim ömrüm kadar olur. Yazarsam ben öldüğümdeonlar yaşamaya devam eder. Yazmak ölümün elinden bir şeyler kurtarmaktır. Hatırlamak,insanoğluna verilmiş büyük bir lütuftur. Onun için uygarlıklar meydana geliyor,hayat oluşuyor, kitaplar var, bilim, felsefe, sanat aktarılıyor. İnsanoğlununüçüncü ve onu felaketten kurtaran ödülü de unutmaktır. Eğer unutmazsanız budünyanın yükü, kahrı o kadar çok ki hiçbir varlık onun altından kalkamaz. Bakınne ilginç, hayat bize hatırlamayı bir lütuf olarak vermiş, “Kötü şeyleri unut,kendine yük etme, yaşama sevincini de sanatla ilerlet” demiş. Formül bu. Bunuyaptığımız takdirde insanlarımız mutlu olacak, çocuklarımız daha güzel birdünyada yaşayacaklar. Bu şehri yönetenler olarak da bizim görevimiz sizi mutluetmek. Mutlu olmanın yolu da sevdiklerini mutlu etmekten geçer. Ben de siziseviyorum. Sizi mutlu etmek beni de mutlu ediyor. Bizim buraya damga vurmamızlazım. Bütün İstanbul'da Esenyurt bir örnek olmalı çünkü hem nüfusumuzla hem deşimdiye kadar ihmal edilmiş haliyle bunu en çok Esenyurt hak ediyor. Bunuyapabilirsek belki de bu modeli İstanbul'a ve Türkiye'ye hediye ederiz.Esenyurt’u kültürün, sanatın ve sporun başkenti haline getireceğiz. Ve bununiçin ne gerekiyorsa ben belediye başkanınız olarak yapmaya hazırım” şeklindekonuştu.

xafjplhyyes6jlrtnadqroge.jpg

mny78zx5ypswtqcoc4edrIol.jpg

pfqz24kt8rkogazq6g9wmvox.jpg

ymm3klpr1Ixjk4hfybuzdnzq.jpg

zxtp2I7wxagcngkiderqy50o.jpg

xjlufqyo3vg0lufnoesk6bzx.jpg

Iytzoznl1jksmkxcwhna206e.jpg

qgdr37yk9patqhx8uekjf6dn.jpg

dtumhyui2lnpex8gqk13sadm.jpg

ykmrsajgenpidlxhtwh1sfqq.jpg

57wpbjomkxdh1grzaehj0txf.jpg

lfaet5uofiptguvzkh98omyg.jpg

9t2jgtvvfxnweng4mkqc03ym.jpg

m4ppclersw9q7zunjmhtskfy.jpg

q4thtearyunps0ll1xzsw5qi.jpg

qgl5vgir0raea4cjy2ocmxlo.jpg

st7rghirat3xzn0oyqgdIe9f.jpg

dzh7xunfwmfcqgev1xvphwo9.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.