Başkan Özer Kariyer Yıllarını Esenyurtlu Gençlere Anlattı

Başkan Özer Kariyer Yıllarını Esenyurtlu Gençlere Anlattı

Tarihi Çeşme Halk Kütüphanesi’nde düzenlenen MotivasyonBuluşması’nda gençlerle bir araya gelen Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr.Ahmet Özer, üniversite sınavına hazırlanırken nasıl bir süreç geçirdiğini ve kariyeryıllarını Esenyurtlu gençlerle paylaştı.

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, Tarihi Çeşme HalkKütüphanesi’nde, üniversite sınavına hazırlanan gençlerle bir araya gelerek kariyeryıllarını anlattı. Gençlerle Motivasyon Buluşması’nda, üniversite sınavınahazırlanırken nasıl bir süreç geçirdiğini anlatan Özer, “Ben şimdi sizebaktığımda üniversiteye hazırlanan yirmili yaşlara yaklaşan çocuklarıgörmüyorum. Sizlere baktığımda geleceğin bilim insanlarını, mühendislerini,doktorlarını, büyük tiyatrocularını, sinemacılarını, ressamlarını görüyorum.” dedi.

 “Sizin Kendinize Karşı Sorumluluğunuz Var”

Gençlerin kendilerine inanmaları ve güvenmeleri gerektiğinisöyleyen Başkan Özer, “Üniversite okumak insanın içindeki hünerin ortayaçıkmasının olanaklarını keşfetmek ve geliştirmek demektir. Onun için siz evvelemirde kendinize inanacak ve güveneceksiniz. Sizin kendinize, ailenize vetopluma karşı sorumluluğunuz var. Kendinize karşı niye sorumlusunuz? Sabaherkenden kalkıyorsunuz, çalışıyorsunuz, derse gidiyorsunuz, yol yürüyorsunuz.Gerçi sizin şimdi buradaki olanaklarınız iyi. Ben ortaokulda okurken günde onbeş kilometre yürüyerek gider, gelirdim. Mesela bu yaşadıklarımı da bir kitaptaanlattım. Benim yıllarımda bizim kasabada elektrik mazotla üretilirdi. Gazlambasının önünde çok çalıştım. Çünkü bilmeye çok susamıştım. Aslındaüniversite sınavında başarılı olmanın yolu sadece ders kitaplarını okumaktangeçmez. Roman, hikâye, şiir, öykü okumak da sizin başarınıza çok katkısağlayacaktır. Zaman ayırıyorsunuz, dirsek çürütüyorsunuz, okula gidiyorsunuz,emek sarf ediyorsunuz. Kendinize saygınızdan dolayı bu emeklerin hakkınıvermeniz lazım. Eğer vermezseniz o zaman bu kadar çabaya yazık etmiş olursunuz”ifadelerini kullandı.

“Cesur Olun ve Yeteneklerinizi Keşfedin”

Gençlere “yeteneklerinizi keşfedin” diye seslenen Başkan AhmetÖzer konuşmasına şöyle devam etti: “Çağımız yüz yıldır kalkınma çağı.Kalkınmanın en değerli kaynağı insandır. İnsanı değiştirmenin, dönüştürmeninyolu eğitimdir. Eğitimin de en üst seviyesi üniversite eğitimidir. O şanslıkişiler kim? Sizsiniz. O zaman ayağınıza gelmiş olan bu fırsatı tepmemelisiniz.Bu çağda teperseniz beş yıl sonra geri dönseniz de artık o fırsat kaçmış olur. Bunedenle size sunulmuş bu olanağın ne kadar kıymetli olduğunu asla unutmayın.Çalışın ve kazanın. Bunun için önce istekli olmanız lazım. İsteyin… Cesur olun,yeteneklerinizi keşfedin ve geleceğin liderleri olun, bilim insanları olun,profesörleri olun, büyük mucitleri olun. Siz onlarsınız işte. Biz de sizin buhedeflere ulaşması için sabırsızlıkla bekleyeceğiz. Ve ben sizin gözlerinizdebunu görüyorum. Önemli olan gençte sadece genci görmek değil, Onda geleceğinmucidini, profesörünü, doktorunu, mühendisini, iyi insanını görebilmektir.İnanıyorum ki başaracaksınız. Biz de mutlu olacağız, sizinle gururlanacağız.Yolunuz açık olsun.”

 

BaşkanÖzer “Kitap ve Ben” Makalesini Seslendirdi

BaşkanProf. Dr. Ahmet Özer, programın ardından görme engelli vatandaşlar için hayatageçirilen Engelsiz Kütüphane’ye geçerek“Kitap ve Ben” makalesinden bir kısım olan Yazmanın Büyüsü’nü seslendirdi. 

hu9lofs7rlym1s2encewtwk6.jpg

bmpxtyrucs1najdh2vl9o7fy.jpg

wecnrw9qialod3v2pqk1t60g.jpg

rplhr4e5jqqjoh83xkaz2gfz.jpg

pkfzmsmaopvcnyvzx3fkirbn.jpg

nIihzgtqmua7l89xfjarbtzg.jpg

spdvnotaqva4w6y7tb0li1rw.jpg

xiuw1dmsfpjvwnvhk9qoeclx.jpg

jdcofhy4diprpeaykeuqckwg.jpg

pnsdtoqbjg9uiyx5mzr1dxa4.jpg

mp92jsufunfqgajeo0v3demp.jpg

fujd3no2hocywdwzrq84zsyx.jpg

q4rfg3ep6chtigojvuxfbyuz.jpg

rhxk3mj85odasvqcemcq4o6s.jpg

o7au1rdcqIto63jbhllbvjv9.jpg

gc35qxcdbhesro4wptw1b60I.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.