Başkan Özer Sokak Köpeğini Yağmurdan Koruyan Küçük Ayaz’ı Makamında Ağırladı

Başkan Özer Sokak Köpeğini Yağmurdan Koruyan Küçük Ayaz’ı Makamında Ağırladı

Esenyurt BelediyeBaşkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, Esenyurt'ta geçtiğimiz günlerde yaşanan sağanakyağış sırasında yanındaki sokak köpeğini yağmurda ıslanmaması için tahtaparçası ile koruyan 10 yaşındaki Ayaz Güney ve ailesini makamında ağırladı.Duyarlı davranışından dolayı küçük Ayaz’a teşekkür eden Başkan Özer,“Hayvansever, köpeği yağmurdan koruyan güzel, koca yürekli adam. Tebrik ederimseni. Senin bu davranışının herkese örnek olması lazım” dedi.

Geçtiğimizgünlerde Esenyurt’ta etkili olan sağanak yağışta,10 yaşındaki Ayaz Güney’inıslanmaması için bir köpeği tahta parçasıyla koruduğu görüntüler medyada genişyer buldu. Görüntüleri izleyen Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özerhem küçük Ayaz ile tanışmak hem de duyarlı davranışından dolayı teşekkür etmekiçin onu ve ailesini makamında misafir etti. Ayaz ve kardeşleriyle bir arayagelen Başkan Özer, onlara çeşitli hediyeler vererek sokak hayvanlarınagösterdikleri şefkatten dolayı teşekkür etti. Başkan Özer, “İnsanlar vehayvanlar bir arada yaşamak zorundalar. Bu anlamda hayvanlarında insanlar gibibirtakım hakları var. Doğanın da aslında sürdürülebilir olması için bir hakkahukuka tâbi olmasıgerekiyor. Biz olmasak da doğa ve hayvanlar kendi başlarına yaşamlarınısürdürebilirler ama doğa olmazsa biz yaşamımızı kendi başımıza sürdüremeyiz.Hayvanlar aynı zamanda insanların dostlarıdır. Sosyopsikolojik yapımızın daha kuvvetliolması için bizim bir çeşit yaşam arkadaşımızdır. Onları korumak ve kollamak da bizim insani vazifemizdir” diyekonuştu.

“Bu Güzel Davranış Herkese ÖrnekOlmalı”

Ayaz’ın küçücükyaşına rağmen herkese insanlık dersi verdiğini ifade eden Başkan Özer,“Hayvanlara karşı işlenen suçların da bir hukuka bağlanması gerekir. Bu işin bir yanı ama diğer yanıbizim hayvanları sevmemiz, korumamız ve kollamamız gerekir. 10 yaşında birçocuk olarak yürümüş olduğu sokaktaki bir köpeğin yağmurda ıslandığını görünceonun koca yüreği devreye girer ve bulduğu bir tahta parçasıyla o hayvanıyağmurdan korumaya çalışır. Ben de bunu duyduğumda bu farkındalığı büyütmek veyaratmak adına kendisini tebrik etmek, kucaklamak ve koca yüreğinden öpereködüllendirmek için buraya davet ettim. Sevgili Ayaz’ın bu güzel davranışınıntoplumda herkese örnek olmasını ve yolunun aydınlık ve açık olmasınıdiliyorum.”

Sokak Hayvanları İçin ÇalışmalarımızSürüyor”

Sokak köpekleriiçin ilçede çeşitli çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Başkan Özer şunlarıekledi: “Bizim birinci önceliğimiz, köpeklerimizin kısırlaştırılması ve zararsız hale getirilmesi.Veteriner İşleri Müdürlüğümüz bir çalışma başlattı, bu çalışmayı sürdürüyor ama sokak hayvanları konusu tek başınabir ilçeyle çözülebilecek bir sorun değil. m belediyeler ve İBB ile ortaklaşa birçalışmayla çözülebilir. Aynızamanda sokak hayvanlarımız için mama desteğinde bulunuyoruz. Onlarında kendiyaşamlarını idame ettirebilmeleri için çalışmalarımız sürüyor.”

“Onu Mahallemizde Besliyoruz”

Kendisinimakamında ağırlayan Başkan Özer’e teşekkür eden Ayaz Güney ise şunları söyledi:“Eve giderken yağmur yağıyordu. Köpek çok titriyordu, ben de üzüldüm ve tahta parçasıkoydum köpek üşümesin, ıslanmasın diye. Şimdi onu mahallemize aldık, besliyoruz.” 

k5fwaai2tghztbqlId1gep94.jpg

ustfep3zwvfd7j4gjtulyyk9.jpg

upfszvt1ujpbnnfIh48b6ak5.jpg

ben3knjtpmllxfm4razuuwsz.jpg

h9sk0cIrgsx3ntzigvr1mhya.jpg

uvvmjbhcy9izmo1aekIyg0eh.jpg

d7bhetuzlzvj2mkpt0bgaq9c.jpg

35ry0zea92anzdqijtbfqpoo.jpg

ntejgwmugdrn9qp5i2oacv8k.jpg

g47b3dymjIsr6fqqpdxymxtz.jpg

vvl07sac4xzixl3me5msr6zd.jpg

tkorlbsjgIqfddyw3cg70oeu.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.