Başkan Özer TELE1'de Konuştu: Esenyurt’u 21. Yüzyıla Hazır Hale Getirmemiz Gerekiyor

Başkan Özer TELE1'de Konuştu: Esenyurt’u 21. Yüzyıla Hazır Hale Getirmemiz Gerekiyor

TELE1ekranlarında Gökçe Çiçek Kösedağı'nın sunduğu "Gündem Özel" programına konuk olan Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. AhmetÖzer, ilçeye dair vaatlerini anlatarak en büyük hedefinin Esenyurt’u 21. yüzyıla hazır hale getirmek olduğunusöyledi.

Esenyurt BelediyeBaşkanı Prof. Dr. Ahmet Özer TELE1’de Gökçe Çiçek Kösedağının sunduğu “Gündem Özel” programınakonuk oldu. Programda ilçedeki sorunlardan ve bu sorunlara çözüm olacakprojelerinden bahseden Başkan Özer, “Esenyurt Türkiye’nin en büyük ilçesi.Enlerin şehri. Sorunları olan bir ilçe. Aynı zamanda güçlü yanları olan da birilçe. Mesela çarpık ve hızlı kentleşmenin en yoğun yaşandığı bir yer. Ulaşımla,eğitimle, sağlıkla ilgili sorunlarımız var. Daha kötüsü bağımlılıkla ilgilisorunlarımız var. Depreme hazırlıkla ilgili sorunlarımız var. Esenyurt’tadeprem toplanma alanları da biraz betona kurban edilmiş. Kişi başına düşenyeşil alan 10 bin metrekareyken Esenyurt’ta 72 santimetrekarenin altına düşmüşdurumda. Kısa sürede bu sorunlarla ilgili projelerimizi hayata geçireceğiz”dedi.

“Esenyurt’u Barışve Kardeşlik Şehri Haline Getireceğiz”

Sorunların çözümüiçin seçim sürecinde üç tane önemli hedef koyduğunu ve bu hedefleri inşa edecekprojelerinin olduğunu ifade eden Başkan Özer şöyle konuştu: “Birincisi Esenyurtbir kültürler mozaiği. 81 ilden göç ederek gelenlerin oluşturduğu bir şehir.Yüzden fazla dilin konuşulduğu bir şehir. Bir medeniyetler bileşkesi, kültürüyaratabiliriz. En birinci üstünde durduğum şey burayı bir barış ve kardeşlikşehri haline getirmek. Bir kaynaşma yaratmak. Kentlileşmeyi sağlamak. İkinciönemli husus daEsenyurt büyük bir şehir olmasına rağmen hem alt yapı hem üst yapı sorunlarıolan bir yer. Bizim aynı zamanda Esenyurt’u 21. yüzyıla hazır hale getirmemizgerekiyor. Üçüncüsü de negatifleri de bol olan bir yer. Gerek uyuşturucu, gerekkadın cinayetlerinin yaşandığı bir yer. Güvenlik sorununun yaşandığı şekildebir algı var. Bu algı 'Esencılıs' diye birtakımisimlerle algılanıyor. Esenyurtlu, bir Kadıköylü gibi 'Ben Esenyurtluyum' diyemiyor. Üçüncü hedefimiz de 5 yılın sonunda bir Esenyurtlunun gururla 'Ben Esenyurtluyum!' diyebileceği bir şehir halinegetirebilmektir.”

“Projelerimizi HalklaMüzakere Edeceğiz”

Seçim sürecindevadedilen projeleri öncelik sırasına göre hayata geçireceklerini ifade edenBaşkan Özer, “Şimdi bu hedeflere ulaştıracak projeler inşa etmemiz gerekir.Bizim bu anlamda projelerimiz var idi. Ama bu projeleri yeniden halkla müzakereedeceğiz. Bir proje havuzu oluşturacağız. Öncelik sırasına göre öne alarakpeyderpey hayata geçireceğiz.  Ayrıca buprojeleri o hedeflere ulaştıracak kadroları oluşturacağız. Başarılı olmakistiyorsanız doğru adamı doğru işle buluşturmanız ve aynı zamandadenetlenebilirliği bir tarz haline getirmeniz gerekir. Bu aynı zamandademokrasinin de bir kuralıdır” diye konuştu.

“Sosyal BelediyeciliğeÖnem Vereceğiz”

Esenyurt’tasosyal belediyeciliğe önem verilmesi gerektiğini belirten Başkan Özer, tabanittifakı nasıl kuruldu sorusuna şöyle cevap verdi: “Biz geldiğimizde Esenyurt halkı ile birbuluşma gerçekleştirdik. Kendimizi, projelerimizi tanıttık. Zaten benEsenyurt’a yabancı değilim. Esenyurt halkı bizi bağrına bastı. Bizimle ilgiliçok kara propagandalar yapıldı. Ancak halk bunlara itibar etmedi. Bizi sevdi,kucakladı. Bizde halkımızı sevdik, kucakladık ve 10,50 puanla halk sözünüsöyledi, bizekazandırdı. Bu çerçeve içerisinde de biz orada bir kent uzlaşısıgerçekleştirdik. DEM tabanından da oy aldık. AK Parti’den de oy aldık. 47 bin farklaseçimi göğüsledik. Burada iki şeyin altını çizmek istiyorum. Biri sosyalbelediyecilik, diğeride 2028’e giden yolda ne olacak ne bitecek. Son yıllarda özellikle buneoliberal politikalar sonucunda devlet ekonomiden el çekti. Böyle oluncasosyal devlet zayıfladı. Sosyal devleti sadece sadaka devletine dönüştürdüler.Oysa Esenyurt’ta bizim güçlü bir yanımız var. Üretim yanımız var. Bir de zayıfyanımız var. Yoksulu çok olan bir yeriz. Nüfusumuz da çok. Bizim sosyal belediyeciliğeönem vermemiz lazım. Devletin aslında bıraktığı boşluğu bir belediyeler ikameedebilir. AKParti’ye buradan da bir mesaj verildi. İkinci olmasının nedeni artık zampolitikasının çekilmez boyutlara ulaşmasının çok büyük etkisi olduğunudüşünüyorum. Aç insan, kızgın insandır. Bu insanları görmezden gelemezsiniz.”

“Geriatri Merkezleri Yapacağız”

Yaşlı nüfusununyoğun olduğu ilçede daha önce onlarla ilgili bir çalışma yapılmamasınıeleştiren Başkan Özer, ilçeye bir Yaşlı Bakım Merkezi kazandıracaklarını ifadeetti. Başkan Özer, “Nüfusumuzun yüzde 15’i emekli ama emeklilerle ilgili hiçbir şeyyapılmamış. Hükümet zaten bir şey yapmıyor. Sırf emeklilerle ilgili bir mitingyaptım. On taneproje açıkladım. Örneğin emeklilerin kendi hayatlarını idame edebilecekleriyaşam alanları yapacağız. Yaşlılarımıza geriatri merkezleri yapmayıplanlıyoruz. Kendi emeklisine, yaşlısına saygı duymayan bir toplumun geleceğiolamaz. Kadınlar bizim için son derece önemli. Esenyurt kadınla var olacakdiyoruz. Kadın varsa hayat vardır. Kadınların kendilerini gerçekleştireceğiolanaklar geliştireceğiz. Esenyurt’ta Türkiye’nin gayrisafi milli hasılasınınyüzde 6’sı üretiliyor. Türkiye’de çok az yere nasip olan bir şeydir. Biz eğerburada katma değeri yüksek bir üretime geçersek ve bu kalkınmayı tabanayayabilirsek orada hem yoksulluğu bitirebiliriz hem de toplumsal barışıyaratabiliriz” şeklinde konuştu.

“İlçedeki YoksulluğuGiderebiliriz”

Esenyurt’ta çokiyi yetişmiş bir insan gücünün olduğunu söyleyen Başkan Özer şöyle devam etti:“Bir Matematik Köyü projem var. Benim idealim şu;burada neden bir silikon vadisi olmasın! Çünkü 3 bin tane fabrikamız var. Çokiyi yetişmiş bir insan gücü var. Bu güçlü yanımızı geliştirdiğimiz ve oradakiüretimi tabana da yaydığımız takdirde Esenyurt’taki bu yoksulluğugiderebiliriz. Çocuklarımız 60 kişilik sınıflarda okuyor. Ben bir eğitmenim. 60kişilik sınıflarda bir şey çıkmaz. Koca Esenyurt’ta bir tek devlet hastanesivar. Bugüne kadar yöneticiler yatmış mı? İnsan kaynaklarını geliştirmediğiniz sürecebir yere gelemezsiniz. Çağımız kalkınma çağı. İnsanı değiştirmenin,dönüştürmenin yolu eğitimdir.”

“Esenyurt’a YıllardırHaksızlık Yapılmış”

İlçedeki göçmensorununa da değinen Başkan Özer, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile uyum içindeçalıştıklarını belirterek şunları söyledi: “Esenyurt’u alan Türkiye’yialır.  700 bin civarında seçmenimiz var.7 büyük şehirden büyük bir ilçeyiz. Biz Esenyurt’u kazandık, Ekrem Başkan İstanbul’u kazandı ve2028’e kalmadan belki erken bir seçimle Türkiye artık yavaş yavaş bir değişimyoluna girdi. Zaten toplumda bu mesajı verdi. Bu gerçekleştiği takdirde Suriyebaşta olmak üzere Ortadoğu’da bir barışın ilan edilmesi lazım. Bu olduğu süreceSuriyeli sığınmacı kardeşlerimizi ülkelerine göndermeliyiz. Örneğin Esenyurt’ta200 bin civarında sığınmacı ve göçmen var. Herhangi bir bedelde ödemiyorlar ama o kentin her türlü hiyerarşisineortak oluyorlar. Üstelik de entegre olamıyorlar. Bunun çözüm yolu Suriye’debarışın sağlanması. Öte taraftan başka bir olayımız daha var: Hükümet biraz paraya sıkışıncavatandaşlığı parayla satmaya başladı. Bu işin en çok yapıldığı yerlerden biride Esenyurt. Esenyurt’ta bir taraftan bu olmuş bir taraftan da 40 bin konutmağduru, imar ve tapu problemleri yaratılmış. Kent rantlarına insanı odağa koyanbir biçimde yaklaşmak yerine aç kurtlar gibi saldırarak adeta beton yığınları oluşturarak aslındabir haksızlık yapılmış. Bundan sonra Esenyurt’un sorunlarını Esenyurt halkıylael ele vererek gönül gönüle birlikte çözeceğiz.”


ytwvakjr1mrucafd98fzlgpv.jpg

qvon7mwuvb6lc9swtyhdae5n.jpg

iqj1zgwehmvcrletq6nykh9d.jpg

8vvcw61ojboiuslsgfhjyyxp.jpg

brfye4omu0v5kgzty2khdo6v.jpg

pemnwldevxfIp0ara17zdsfj.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.